Šta je novo?

PCI-E kartica i TV-Out problem

Učlanjen(a)
04.03.2006
Poena
320
Uzeo sam nov komp, Sempron 3000+ i grafička nVidia 6600GT, i imam 2 problema:
1. na Windowsu imam problema sa TV-Out; naime, tamo izaðe slika na TV, ali je crno bela :-/ Nikako ne mogu da dobijem sliku u boji. Podesio sam sve kako treba, dakle PAL/B, veza je s-video - s-video (kao i na prošlom računaru), ali neæe boja nikako :( Nemam više ideju šta da pokušam. Ne znam da li je do konekcije, priključak na TVOut na grafičkoj ne stoji baš čvrsto, hoæe da ispadne, kao da je malo uži, ali i kada ga pričvrstim, ima slika, ali je crno-bela.
2. kako ograničiti broj frameova u Hitman Contracts igri?? Naime, podesio sam vrednosti na najviše moguæe, i grafiku i zvuk i filtere, ali vrti igru toliko brzo da je neigriva, ne mogu da pohvatam šta se dešava. Ima li neka caka da se ograniči, tj. uspori? To se desilo i sa Hitman Silent Assasin, odmah nakon instalacije, ali ta igra ima poseban programčić za podešavanja, pa kad sam u njemu podesio vrednosti, sada radi kako treba. Sa ostalim igrama nemam problema.

Tu gde si podesio da je izlaz u Pal-b sistemu na dnu imas advanced opcije i u njima podesi da je izlaz s-video, onda bi morao da dobijes sliku u boji, ako ne onda je problem u kablu ili kontaktima na kartici.

Prilozi

• tv out.JPG
    tv out.JPG
    70.1 KB · Pregleda: 120
Rešio sam problem sa TV-izlazom - u Windowsu :banana: Trebalo je samo da stavim "composite" umesto "s-video", i to je to. Sada imam super sliku. Sa Linuxom ću videti šta ću.
Nije mi jasno kako meni u računu piše da imam s-video kabal (koji je drugačiji od mog prethodnog koji je imao 4 pina, ovaj novi ima 7), a ustvari je izlaz composite :-/ ali ne mora sve ni da mi bude jasno :)
Još samo da rešim kako da usporim Hitmana, i to je to :type:

Ja imam "problema" takodje sa 6600GT, mada to nema veze sa modelom kartice, ali cisto da pitam.
Filmove pustam preko BS Playera, i hocu da prosirim sliku na TV-u (ono Pan&Scan) ali to nevredi. Kako to da odradim, posto je vecina filmova koje imam valjda u 16:9 formatu, a ja bi da ide tamo preko celog ekrana. E sad tu je koliko ja znam problem sa prevodom, posto to pustam iz onog VobSub-a, a ako stavim Pan&Scan, onda ce da odu i titlovi.
Aj ako neko ima ideju nek kaze.

Pa koristi dual-view, bolji je i lakši za korišćenje, a slika ide na primary monitor, ti mu daj da je TV primaran, i neće biti problema.
Što se 16:9 tiče, u samom player-u (koji god da koristiš), odaberi neki drugi aspect ratio, imaš 4:3, ili 1.55:1, itd....

E vidiš ovo da stavim da je TV primaran mi nije palo na pamet. Hvala
A što se tiče aspect ratio-a ako stavim drugaciji aspect ratio onda se i slika izduži, pa mi bude kao da gledam one stare kaubojce gde su svi trebali da se zovu (bili indijanci ili kauboji) Duga Glava ;)

Recimo, ja koristim za filmove (DVD, DivX) program ViPlay koji te stvari vrlo lepo rešava, imaš na numlock delu tastature na tasterima 2 i 8 da podešavaš aspectratio po želji, bez da zumira i menja sliku. Program je manji od 1 MB, a odličan je. Meni se ništa ne svidja kao taj program. Moja preporuka.

A dali taj program to isto radi i na TV Out-u, tj dali se na TV-u menja pan&scan ili samo na monitoru?

U full-screen modu radi samo na primarnom monitoru, kao što sam već rekao. Dakle, samo podesiš da ti TV bude primarni monitor, i vozi.

Koliko sam se patio i isprobavao razno razne gluposti, da bi mi ekran dobio koju boju vise, a ono najgluplji moguci razlog. Nove grafike ne gotive vise s-video prikljucke, vec samo kompozitne. Svasta, sa s-video sam radio na GeForce 2-ci jos, a ovi sad izmisljaju vrucu vodu.
Ali dobro, vazno je da je i to reseno.
Hvala

Ne mora tv da bude primary samo trebas u bs playeru da cekiras preferences>subtitles>draw subtitles to overlay surface i to je to inace aspect menjas na shift+1(original)shift+2(16:9)shift+3(4:3 iliti duga glava :d )a shift+strelica na gore/dole menja polozaj titla(i na tv-u) gore/dole a shift+strelica levo/desno menja offset titla recimo ako kasni ili ide ranije mozes mu namestiti za koliko frejmova/sekundi ce ici napred/nazad kad pritisnes shift+strelica levo/desno ah da bs player rulez :D

Ah opet taj aspect ratio. Ljudi meni netreba aspect ratio vec Pan and Scan (Shift+O u BS playery), pošto svi znamo zta će da se desi sa slikom koja je 16:9 ako se prebaci u 4:3. Meni treba da samo odradim Pan And Scan na TV-u, a to sa tom opcijom u BS-u nemogu.

Uzmi ViPlay sa linka koji sam ti dao gore, program je odličan, možeš i pan-scan i aspect ratio da podešavaš po želji, da širiš slike proizvoljno po x i y osi, svemu tome da dodeliš prečice sa tastature - šta hoćeš. Ja drugo nemam šta da ti kažem.

Nazad
Vrh Dno