Šta je novo?

PCI-E do 80e

x1gor

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
320
Naslov sve kaze al' da ipak malo pojasnim. Znaci treba mi graficka ( do 80e ) koja ce ici na nforce4 plocu + A 3000 s939 (venice) + 1,5 GB DDR@400. Ostalo nisam naveo jer mislim da nije presudno. Dakle nesto sto bi lepo leglo u tu konfiguraciju. A da mislim na novu karticu, polovno u krajnjoj nuzdi.

Poslednja izmena:
Naslov sve kaze al' da ipak malo pojasnim. Znaci treba mi graficka ( do 80e ) koja ce ici na nforce4 plocu + A 3000 s939 (venice) + 1,5 GB DDR@400. Ostalo nisam naveo jer mislim da nije presudno. Dakle nesto sto bi lepo leglo u tu konfiguraciju. A da mislim na novu karticu, polovno u krajnjoj nuzdi.
Ako hoces novo i pri tome trenutno najbolji odnos cena/perfomanse onda svakako ATI 3650 sa cenom 60+ e. Nista drugo sto kosta do 80 (novo) nije znacajno bolje (ako ne i losije) od navedenog Atija. Tesko je i naci bila sta drugo novo sa DDR3 za manje od 75e a kamoli 60 i koji evro.
poz

jel moze neko da mi kaze, sta da uzmem, hteo sam Sapphire 2600pro 256 ddr3, ali u radnji u kojoj uzimam nemaju, kazu da nema ni kod njihovih dobavljaca, pa imam izbor izmedju Sapphire 2600pro 512 ddr2 i Powercolor 2600 pro 256 ddr3

sta je bolje da uzmem, tj sta se vise oseti, 256mb vise ili ddr3????

uzimam jos i Biostar TF560, Athlon64 4400+ i 2GB Kingston 800MHz

treba mi odgovor hitno da narucim sto pre

Ddr3

a i jos jedna stvar, jel neka velika razlika izmedju sapphire i powercolor sa ddr3, da uzmem grafu negde drugo, ako ima u nekoj drugoj radnji

a i jos jedna stvar, jel neka velika razlika izmedju sapphire i powercolor sa ddr3, da uzmem grafu negde drugo, ako ima u nekoj drugoj radnji
Ponavljam da je glupo pored novije i mozda bolje grafike, a i jeftinije da uzimas stariju varijantu 2600. Ne znam da li su stigle u KG Asus ATI 3650, ali su se u BG vec rasirile iz Pakoma po ostalim MP. Prosto neverovatno da je cena Asus 2600PRO ddr2 i 3650 ddr3 modela slicna (3650 skuplji 3e). DDR3 vise znaci od bilo koliko MB. Sacekaj da stignu u KG. Pakomova preporucena MP cena je 64e, sto znaci da u KG ne treba da bude vise od toga.
poz

a jel mozda bolja ili je stvarno bolja??? nije mi frka, mogao bih da sacekam, ako to cekanje vredi tj ako je ta graficka bolja

DDR3 je krucialno za takav čip, sa DDR2 modelima se nećeš usrećiti.

a jel mozda bolja ili je stvarno bolja??? nije mi frka, mogao bih da sacekam, ako to cekanje vredi tj ako je ta graficka bolja
Stvarno bolja. Po svim testovima 3650 porede sa 2600XT i 8600GT. 2600DDR2 modeli nemaju sta da traze u poredjenju sa 3650 DDR3. Potrazi po netu. Ovaj test ima sve bitne igrace 2600pro, 8600gt, 3650.
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=985&num=1
Taj ATI iz testa je sa istim klokovima ko Asus 3650 ali sa 512MB sto mu i ne znaci nesto puno. Ne treba uvek preterano verovati testovima, mozda su malo podcenili 8600GT ali ovo je otprilike realno
poz

Poslednja izmena:
gledam nesto ovu 3650 na itsvet-u i u cemu je fora sa ovolikom razlikom izmedju ove his i msi, i nekako ovaj asus izlgleda da mu je mnogo bucan kuler, mozda i nije ali tako izgleda :D

gledam nesto ovu 3650 na itsvet-u i u cemu je fora sa ovolikom razlikom izmedju ove his i msi, i nekako ovaj asus izlgleda da mu je mnogo bucan kuler, mozda i nije ali tako izgleda :D

Asus ima tih i efikasan kuler. Em ladno, em se ne čuje. Fiksiraš ga na 45-50% i zaboraviš.

Poslednja izmena:
Vrh Dno