Šta je novo?

PCI-E do 80e

x1gor

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
320
Naslov sve kaze al' da ipak malo pojasnim. Znaci treba mi graficka ( do 80e ) koja ce ici na nforce4 plocu + A 3000 s939 (venice) + 1,5 GB DDR@400. Ostalo nisam naveo jer mislim da nije presudno. Dakle nesto sto bi lepo leglo u tu konfiguraciju. A da mislim na novu karticu, polovno u krajnjoj nuzdi.

Poslednja izmena:
Radeon 2600PRO DDR3 do 60€ ili ako može da se nađe neki GeForce 8600GT DDR3 do 80€...

Боље 1950Pro који можеш у огласима наћи за 80Е-90Е, мада је добра опција и 2600XT.

Mislim da cu ipak uzeti 2600Pro DDR3, samo od kojeg proizvodjaca? Na forumu svi preporucuju Palit, ali neverujem da je ovde mogu naci. Kako su se pokazali modeli drugih proizvodjaca (Msi, Asus, His, Sapphire, Powercolor, . . .) po pitanju OC, flesovanja sa XT biosom? Kojeg proizvodjaca preporucujete? Sutra idem u obilazak radnji pa javljam konkretnu ponudu.

Poslednja izmena:
Uzmi Palit.
Gde si ti ? Eurolink šalje robu.

Drugo rešenje : Sapphire HD2600PRO DDR3 koji je vrlo blizak XT-u (maltene identičan)

Asus, koliko znam, nema 2600pro sa DDR3 - samo XT, ali zato Asus 2600XT ima najbolje hlađenje.

-------------------------------------------------------------

Najbolje kupovine za Radeon 2600:

60e : Palit
70e : Sapphire
80e : Asus (i to XT !)

Poslednja izmena:
Ma znam da je Palit najisplativiji, ali imam drugi problem. Naime na ostatak komp sam dao sve pare tako da ovo uzimam na neko odlozeno placanje tako da je izbor suzen. Zbog toga Palit, iako najbolji izbor, najverovatnije otpada. Videcu da iskopam neki 2600Pro DDR3, ako ne da li se isplati obican ili ici na nesto drugo(sta)? U svakom slucaju idem sutra da vidim ponudu, pa javljam da suzim izbor.

Nemoj samo R2600 DDR2, nikako, sa novima se nećeš naigrati a starije rade bolje na GF 7600GS...

Da, da extra ponude, ali placa se odma', a ja trenutno nisam pri kesu, pa idem na neku kombinaciju na odlozeno placanje, ali je i izbor suzen. Sve u svemu idem sutra da vidim ponudu, pa se javljam sa konkretnim modelima. I da konacno, uz vasu pomoc, odlucim sta da uzmem, jer nemogu vise da cekam, jos nisam probao komp.

Naslov sve kaze al' da ipak malo pojasnim. Znaci treba mi graficka ( do 80e ) koja ce ici na nforce4 plocu + A 3000 s939 (venice) + 1,5 GB DDR@400. Ostalo nisam naveo jer mislim da nije presudno. Dakle nesto sto bi lepo leglo u tu konfiguraciju. A da mislim na novu karticu, polovno u krajnjoj nuzdi.

Ovaj Procesor i ploča su iz doba 'saveza' nVidia - AMD. Potraži (na žalost - zbog ovako suženog izbora) ipak neku nVidiu. Uzmi slobodno neku 8600GT polovnu, samo je prvo istestiraj.

Kao sto sam napisao narucio sam Palit 2600Pro DDR3, ali imam jedan problem? Kartica ima DVI, D-Sub i HDMI izlaze. Da li je moguce prikljuciti na nju TV (klasican bez HDMI). Posto mi je TV out potreban da li moram kupiti i novi TV:wall:
A da li moze da se prikljuce 2 monitora, jedan na D-sub, a drugi na DVI preko adaptera?

Kao sto sam napisao narucio sam Palit 2600Pro DDR3, ali imam jedan problem? Kartica ima DVI, D-Sub i HDMI izlaze. Da li je moguce prikljuciti na nju TV (klasican bez HDMI). Posto mi je TV out potreban da li moram kupiti i novi TV:wall:
A da li moze da se prikljuce 2 monitora, jedan na D-sub, a drugi na DVI preko adaptera?

Odakle ti to ?

Lepo piše:

Interfejsi : 1 x DVI-I , 1 x VGA, TV Out, HDCP ready, HDMI, ATI Avivo™ HD

Znači ima TV-out.
( HDMI je preko adaptera sa DVI-ja )

Poslednja izmena:
Sad i ja ponovo gledao i konektor je pravougaon (HDMI), a ne S video, a i na testu na jednom ruskom sajtu pise da ima samo HDMI. Nadam se da si ti u pravu :)
A dva monitora?
Da li bi neki (ponosni) vlasnik ovog modela mogao da razjasni dilemu?
U slucaju da sam ja u pravu (da nema TV out) postoji li neko resenje?

Poslednja izmena:
Moguće je da postoji nekoliko varijanti kartice - što se tiče konektora. Trebao si da proveriš kod prodavca šta kartica ima od izlaza.

Sad sam i ja nešto gledao : izgleda da nema S-Video, al možda postoji neki adapter u pakovanju ?
Ja imam Sapphire i Asus : obe su sa dual DVI + S-Video, pa sam očekivao da je i Palit na istu foru.

Poslednja izmena:
u dilemi sam pomagajte

doumim se izmedju dve grafe
Asus EAH2600PRO/HTDP/256, 256MB, PCIE 600/1000 i
Asus EAH3650/HTDI/256, 256MB, PCIE 725/1600 ili mozda treca varijanta
MSI 8500GT 512 MB DDR2?

unapred zahvalan:smash:

pa da ali kad pogledam karakteristike..meni se cini da su prethodne dve sto sam ja naveo bolje..jel ima neko da je probao Asus EAH2600PRO ili Asus EAH3650?

Asus nema 2600pro sa DDR3 ali zato ima 3650 sa DDR3, tako da je to očigledno bolji izbor.

Nazad
Vrh Dno