Šta je novo?

PCI-E bus overclock?

• Začetnik teme Začetnik teme radax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Šta je to i čemu služi?
Da li preporučujete?
Šta time dobijam?

Nazalost nemam pce-e plocu pa da ti kazem licno iskustvo,ali znam da su to svi redom gasili 🙂

Nicemu ne sluzi...daaavno sam trazio po netu info o tome i nasao na guru3D neke pokusaje i rezultate...bukvalno se nista ne dobija....veliko pitanje je cemu to uopste u opcijama....

Znaci kad xtremno ocujes magistralu, znaci i prilikom oc-a grafickih itd

@Misko

Sta konkretno znaci ? Pojasni molim te. Reci i koje su granice ako znas. Ovo sa overklokom magistrale me posebno buni, posto jei PCI-E magistrala...

@Misko

Sta konkretno znaci ? Pojasni molim te. Reci i koje su granice ako znas. Ovo sa overklokom magistrale me posebno buni, posto jei PCI-E magistrala...

Granice su tvoja ploca i tvoja graficka, nema ogranicenja, ako dignes malo fsb na PCI dobacice i ploca dalje kad su fsb proc-a u pitanju isto moze i vise da se ocuje sama graficka, probaj 110-125 pa sta moze da prodje.

Hvala 🙂

Reci mi samo jos ovo: Da li PCI-E clock (o tome pricamo) utice na SATA/PATA kontrolere ? Da li si drndao PCI-E clock kad ste radili oc onog 6400 sa potom i da li si dobio nesto ?

Sto se ogranicenja tice, ja sam trenutno ogranicen memorijom (2x512 od kojih jedan modul oce 240 na 1T a drugi nece preko 230), FSB na ploci ide do 345 (dalje nisam ni probao) sto mi je vec plafon za CPU na 1.6V...

Hvala 🙂

Reci mi samo jos ovo: Da li PCI-E clock (o tome pricamo) utice na SATA/PATA kontrolere ? Da li si drndao PCI-E clock kad ste radili oc onog 6400 sa potom i da li si dobio nesto ?

Zavisi opet neke ploce zakljucavaju lepo PCI na 33mhz, ja sam vozio i PCI-E na 200mhz na biostaru, opet negde hdd kuca cak i kad je u biosu setovano 33mhz za PCI???

Kod mene konkretno na M2N_E ploci na 7900GS memorija nece da ide preko 820 stabilno ako je PCIe u BIOSu stavljen na 100 ili AUTO, ali kada ga stavim na 115 (dokle sam ga jedino i dizao...) radi i preko 835, stabilno...tako da kod mene je to prckanje sa PCIe bar pokazalo nesto dobro...

@Misko:

Evo sad sam se igrao, nista nisam dobio, a nista nisam ni pokvario 😛 Verovatno je kod mene sve vec nategnuto pa ni ne moze vise.

Uvek ce vise da bude takvih zakljucaka kao gx-x, retko kad se desi da to pomaze, mada ima kome je podizanje PCI-E magistrale pomoglo, ali mnogo vise je onih kojima nije.

Nazad
Vrh Dno