Šta je novo?

Pci-e 2.0

Pike

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
390
Informacije o PCI-E 2.0 standardu su bile veoma sture pa me zanima sta znate o njemu ?
Npr. kada se ocekuju maticne ploce i graficke sa njim ? Procitah da je kompatibilan sa PCI-E, jel to znaci da graficku sa 2.0 standardom mozes da ubodes u staru plocu i ona ce da radi, ali sporije nego sa 2.0 plocom ?
Iz ovoga sledi da cemo morati da kupimo maticne ploce sa PCI-E 2.0 zar ne ?
:wave:

Informacije o PCI-E 2.0 imas svuda po netu, ploce se ocekuju sredinom godine i da, moci ces 1.0 graficku da uboddes u 2.0 plocu i 2.0 graficku da ubodes u 1.0 plocu, slicno kao AGP 2x, 4x, 8x, ono sto je bitno je da ce davati vise struje, tako da ce se broj konektora za dodatno napajanje smanjiti i bice 32x umesto PCI-E 16x.

Hteo sam da predjem na C2D ali cu definitivno sacekati sredinu godine i uzeti plocu sa PCI-E 2.0 ;)

takodje su rekli da ce 8x slot imati porpusnu moc kao 16x slot na 1.0 PCI-E magistrali...Ima i objasnjenje ali use woogle for more info :)

Iskreno plan mi je da komp iz potpisa do kraja godine ojacam novim cpu, mb, ram i vga, i za par godina kada bude trebalo da se menja ovaj sacuvam kao htpc, jer ce svaki dual-core cpu sada imati dovoljno moci za pustanje hd sadrzaja, pa i za sat hd kartice, a u tom pogledu pci-e 1.0 bice vise nego dovoljan za filmove. Jedino sto bih morao da dokupim je neki hd-dvd i/ili blu-ray snimac, ali otom-potom.

Nazad
Vrh Dno