Šta je novo?

pci- agp divider

cyber-iv

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
604
u biosu imam opciju pci agp divider , ali pri over-c. ne funkcionise , nego podize magistralu kao da divider ne postoji . Inace ploca je ga- 7vaxp verzija biosa je f6 type;

Pa mora da podiže, to je divider a ne zaključan PCI/AGP.
PCI=FSB/divider
Veći FSB, veći PCI.

A ne, ne decko na toj ploci divider 1/5 radi samo ukoliko na dzamperu izaberes fsb 166 a to je moguce samo u tri slucaja
1. imas otkljucan procesor
2. imas procesor koji radi na 166 fsb
3. imas procesor koji se stvarno dobro oc
Ti neispunjavas ni jedan od ova tri uslova
inace pci divider koji imas u biosu ne sljaka

:boom:

Ovde se radi odrugoj stvari. Decko verovatno ima lumberjackov bios naflashan na plocu pa su mu ove opcije prikazane (citaj ne rade). Koliko sam citao na forumima kod ove ploce (koju i ja imam) divider se menja zajedno sa fsb na dip svitchu. Pored pci slotova postoji mesto za dip svitch za divider koji na zalost nikad nije ugradjen. I sam se pitam postoji li mogucnost da dobijem 1/6?

Nije izvodljivo dobiti divider 6 na bilo kojoj postojecoj VIA ploci, bez obzira na upotrebljeni clock-generator na ploci. To je ogranicenje chip-seta i obrazlozeno je od strane VIA-e.

Kod GA 7VAX(P) divider 5 se aktivira prebacivanjem dip-switcha u polozaj za FSB 166. Ukoliko tada setujes recimo FSB na 145 MHz tada ce ti PCI raditi ispod nominalne frekvencije od 33 MHz, tj. bice 145 / 5 = 29 MHz. AGP je <takt PCI> * 2

KomtiKKi je napisao(la):
Ovde se radi odrugoj stvari. Decko verovatno ima lumberjackov bios naflashan na plocu pa su mu ove opcije prikazane (citaj ne rade). Koliko sam citao na forumima kod ove ploce (koju i ja imam) divider se menja zajedno sa fsb na dip svitchu. Pored pci slotova postoji mesto za dip svitch za divider koji na zalost nikad nije ugradjen. I sam se pitam postoji li mogucnost da dobijem 1/6?

Mogu samo da se slozim sa Delimirom a i da te upitam sta ce ti 1/6 osim ako ne mislis da ga teras na 200fsb
mislim ok je to imati ga ali i 1/5 ti znaci mnogo vise nego 1/4 na 133fsb
a da bi ti proradio 1/5 moras ispuniti jedan od gore pomenuta 3 uslova
i prebaciti dip cwitch na 166fsb

cheers

Vrh Dno