Šta je novo?

PCAnywhere alternativa - preko tel. linija

z_m00n

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
619
Da li postoji neki softver koji moze da zameni PCAnywhere, ali u onoj verziji spajanja dva racunara preko telefonske linije, a ne preko interneta?

Da, postoji, Remote Administrator, kao najbolja opcija ili Dame Ware Remote Control ili neki VNC klijent

hmmm ....... koliko sam ja shvatio "preko telefonske linije, a ne preko interneta", covek misli na obican telefonski poziv ?

daleko je od PCAnywhere, mozes samo da saljes/primas fajlove na/sa drugi kraj telefonske zice putem obicnog telefonskog poziva.
program se zove hyper terminal. uradi "search C" za "hypertrm.exe". (u xp-u bi trebao da bude u "C:\Program Files\Windows NT").

ali to je ocajno sporo, mozda 25-30 Kb/sec

LogMeIn radi odlicno, doduse, video sam samo preko ADSLa, ali mislim da mu treba samo IP racunara koji se kontrolise... A i pomenuti RAdmin je super resenje.

Da, postoji, Remote Administrator, kao najbolja opcija ili Dame Ware Remote Control ili neki VNC klijent

Hm, koliko se meni cini remote administrator i ti neki vnc klijenti mogu da rade samo ukoliko
su oba racunara u mrezi ili na internetu, mene iskljucivo interesuje komunikacija preko telefonske linije i to ne prenos podataka vec remote desktop

pa ovaj forum je ludilo mozga :)

- covek pita jedno
- dobija odgovor na drugo

- ja stidljivo primetim da je pitao o prvom
- opet mu stize odgovor o onom drugom

- covek se javi i kaze da misli na prvo
- dobija odgovor na drugo

?

nista dial-up, nista adsl, nista tcp/ip, nista internet provajder ............

veza 2 pc-a samo telefonom.

ne okretanje provajderovog broja telefona,
nego stana/kuce u kojoj se nalazi drugi pc

Не знам Мрле што си љут, кад је на првом линку што сам поставио управо то што је тражио човек: модем-модем веза и упутство како одрадити, зар не?
На другом је исто програм који подржава успостављање модем-модем везе и даљинску контролу рачунара на тај начин??
Не видим у чему је проблем?
Јер пробао једно од ова два предлога па не ради, или шта већ, па онда да причамо?

Poslednja izmena:
hej, nisam bre ljut. odakle ti to ? ;)
zar se onaj moj smajli gore ne smeje ?
danas je godisnjica djindjicevog ubistva, pa sam tuzan, ali to je neka druga prica.

elem ...

sa prvog linka

....... In the next box double click tcp/ip and put a dot in specify a TCP/ip address.......

sa tvog drugog linka

Remote Desktop Control displays the screen of another computer (via Internet or network) on your own screen.

hej, nisam bre ljut. odakle ti to ? ;)
zar se onaj moj smajli gore ne smeje ?
elem ...

sa prvog linka

sa tvog drugog linka
Аха, ок. То са првог линка објашњава човек шта да се условно речено "откликне" када правиш конекцију.

А са другог линка ниси прочитао ово што је на самом врху када кликнеш на линк:
How to use Remote Desktop Control for direct modem to modem connection?
You should to configure a Dial-Up networking on both sides and configure server to use TCP/IP.
For Win9x: You need to install the Dial-Up networking server. This is a standard component since Windows 98.
For WinNT: You should install the RAS.
After making a call using a Dial-Up networking you will be able to connect to the remote Host via IP address.

Иначе ево укратко у сликицама како да се уради:

наставак:

А овако долазна конекција:

И онда се закачиш са виндозиним Remote Desktop-ом. Ако имаш ХР ЅР1 онда не бригај, а за ХР ЅР2 имаш ону закрпу што омогућава да два корисника буду у исто време улогована.

Poslednja izmena:
@CyberGasty

Svaka cast za trud!
poz

ps o cemu se radi ovde: "а за ХР ЅР2 имаш ону закрпу што омогућава да два корисника буду у исто време улогована."

Poslednja izmena:
Svaka cast, ovo cu morati da probam, pa javljam kako radi.
Nego zaboravio sam da napomenem da bi mi tako nesto trebalo i na win98, zbog cega, ne pitajte :d

@CyberGasty

Svaka cast za trud!
poz

ps o cemu se radi ovde: "а за ХР ЅР2 имаш ону закрпу што омогућава да два корисника буду у исто време улогована."

Ради се о томе да ако си улогован на рачунар и твој пријатељ се повеже на њега са RD са другог рачунара, мора, а и може да те буквално "излогује" док нешто радиш. Мајкрософт је имао опцију да могу да буду улогована два корисника у исто врме у некој од бета верзија ЅР2 међутим после је укинуо, па су се неки људи досетили и направили "закрпу" која откључава ту функцију. Имаш лепо објашњено и упутствао за ХР ЅР2 на овом линку.
http://concurrentremotesessions.netfirms.com/

Svaka cast, ovo cu morati da probam, pa javljam kako radi.
Nego zaboravio sam da napomenem da bi mi tako nesto trebalo i na win98, zbog cega, ne pitajte :d

За 98-ицу можеш да ставиш RD клијента са Мајкрософтовог сајта или ХР СD-a да се помоћу њега "качиш" са 98-ице на ХР, али за обрнуто још нисам чуо.

Мада опет са друге стране ако подесиш конекције на оба рачунара пробај и са VNC-ом, као што неко горе напомену.
Битно је да успоставиш везу између два рачунара и на 98-ици Dial-Up networking server и VNC би требало да ради.
Пробај....

Poslednja izmena:
Za vikend bi trebalo da nadjem malo vremena, pa cu da testiram sve ovo, i naravno javljm kako rad
, a u medjuvremenu, mogu jos neke preporuke, vole bih da sve ovo bude nabudzeno u nekakav programcic, da se ne mucim sa ovoliko podesavanja...
i

@ CyberGasty

recima ti ne mogu opisati koliko me grize savest, sto si se, zbog moje lenjosti i povrsnosti, ovoliko mucio !
kako da se samo-kaznim ?
dal' mi oprastas ?

hvala!

Немој сад да се посипаш пепелом.
Нек ти ради у здрављу и весељу. :guitar:

Ne mogu da nadjem dve telefonske linije, sa kojima bih mogao ovo da probam, drugari su odavno presli na adsl ili cable net, tako da im modemi vise nisu potrebni, pa su ih razdelili, moracu malo da se pozabavim trazenjem.
Hvala na korisnim linkovima i odgovorima.

A da ti ipak uzmes 2 lan karte ? Posto pitanje je otprilike "zeleo bih da se bavim sado-mazohizmom, ali mi treba detaljno uputstvo i neki automatski bich jer me mrzi da se pomeram" :whip:

Poslednja izmena:
A da ti ipak uzmes 2 lan karte ? Posto pitanje je otprilike "zeleo bih da se bavim sado-mazohizmom, ali mi treba detaljno uputstvo i neki automatski bich jer me mrzi da se pomeram" :whip:

O kakvim lan kartama pricas, da si procitao temu iz pocetka, ne bi lupao takve gluposti. Meni je ovo zaista potrebno, a to sto ti zelis da nabudzis broj postova, to radi na nekom drugom mestu, a ne ovde. Unapred hvala.

Nabudzim broj postova ? :D pa da sam za ovih ~7 godina hteo da budzim broj postova to sigurno ne bih radio u ovom thread-u...Tvoj pristup sa "jel ima neki programcic koji sve to radi" je doveo do predloga da uzmes 2 lan karte i razvuces dovoljno kabla izmedju ;)

Za to sto ti planiras da radis ti je dovoljan Remote Administrator (remote admin) on radi i na W98 masinama (pozeljno preko 400MHz). Dial-In podesavanja ti je CyberGasty objasnio do sitnih detalja, ... ostaje samo jos taj programcic da uradi sve na jedan klik... :)

Nabudzim broj postova ? :D pa da sam za ovih ~7 godina hteo da budzim broj postova to sigurno ne bih radio u ovom thread-u...Tvoj pristup sa "jel ima neki programcic koji sve to radi" je doveo do predloga da uzmes 2 lan karte i razvuces dovoljno kabla izmedju ;)

Za to sto ti planiras da radis ti je dovoljan Remote Administrator (remote admin) on radi i na W98 masinama (pozeljno preko 400MHz). Dial-In podesavanja ti je CyberGasty objasnio do sitnih detalja, ... ostaje samo jos taj programcic da uradi sve na jedan klik... :)

Pa ako ces da mi das jedno 3 km kabla mozda ga i razvucem :d
Probao sam Reamote Admin, i radi odlicno, probao sam takodje i Vnc Viewer i on mi se dopada, ali sve to preko interneta. Jos samo ostaje da da odem kod drugara koji ima dve linije u kuci pa da probamo preko dialup-a.

Nazad
Vrh Dno