Šta je novo?

Pc3500!

• Začetnik teme Začetnik teme Zekiyu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zekiyu

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
Zasto niko od domacih ne uvozi jos od prije Nove Godine neke jace memorije!
Cini mi se da je doslo vrijeme za takav potez, jer primjecujem na forumu da je velika traznja!
Pa dobro, ako niko od tzv Distributera NECE nista da uveze, nije moguce da ne postoji niko ko ponekad ide preko grane i nabavlja hardver a da nece SEBI i nama da ucini uslugu i donese nesto tipa OCZ 3500 EL, Kingston HyperX PC3500, pa i pokoji Corsair....

Neisplativo. Ako zele da uvezu, to mora biti odredjena kolicina (tipa 100 komada), a to nema ko da kupi ovde. Kupilo bi mozda 20-30 fanatika i to je kraj. Rece Simps pre jedno mesec dana da Corsaira ima kod nas na kasicicu, ali su cene ubitacne za takvu vrstu memorije.

Znam uvoznika koji je pre neki dan nabavio 10tak komada Kingston HyperX KHX4000K2/1G, DDR500/PC4000 fabrički uparene po 2x 512MB, ali to nije zanimljivo za maloprodaju zbog poreza na ionako visoku cenu. Pokupile firme...

http://www.valueram.com/datasheets/KHX4000K2_1G.pdf

Kako neisplativo, pa nek uzmu recimo po 10-15 e po modulu zavisno od velicine ( a toliko i uzimaju), pa ce na tih 100 komada za max dva mijeseca da uzmu 1000 - 1500 e!

Pa nece prodati 100 komada, to je problem, dalje, nema sanse da zaradjuju 15 evra po modulu, bolje receno 5-7 evra, a pride moras da platis i porez, pa je krajnja cifra za te memorije horor.
Bolje nadji nekoga napolju da ti kupi ono sto zelis.

Slicno pitanje sam postavio prije otprilike pola godine, mozda malo manje, al se ticalo kulera Thermaltake! I isto ste svi pricali,... Neisplativo; mora ovo, mora ono.... Pa je onda Mikica iz Pyramida uvezo jednu, a sad evo i drugu turu, i ljudi se razgrabise!
Kako je firma P. prosla kad je prije godinu dana uvezla HyperX, sigurno nije lose, i pored svih "desetaka" ljudi su kupovali. (tacnije pukli su tek kad su poceli da donose Kineske module).
Bez obzira na sve, mislim da je sad pravi trenutak za Uvoz, jer je traznja velika, a takodje se predvidja znacajno poskupljenje kod svih proizvodjaca.
Pozdrav

Super, evo pitacu Vladu iz PCC-a da oni nesto uvezu, i cuces komentar iz jedne vece firme...

A da li bi uspjelo da se ovdje na forumu skupe oni koji su 100% sigurni da zele da uzmu dobre module, pa kad naleti neko pouzdan ko ide napolje da napravimo dogovor sa njim i da na kraju budemo svi zadovoljni?

Bilo je takvih akcija ranije dok je Peca radio u Sintehu.Prijavilo se mnogo ljudi a kada su memorije stigle......svi se razbezali.

Bas zato niko nece ni da uvozi 🙂. Kao za humanitarnu, svi su se busali, a dalo je pare oko 40 ljudi...

Pa kad ni ja svoje Corsaire ne mogu da prodam, ko je lud da uvozi vece kolicine. Firme uvoze samo ono za sta su sigurne da mogu da prodaju. Dodje ponekad po par komada nekih malo ekskluzivnijih stvari, mada i to uglavnom od proizvodjaca od kojih se uzima ono sto ide, pa se uveze i par komada neceg besnog cisto radi reklame i prestiza.

Ako bude raspolozena neka od domacih firmi, bice OCZ-a uskoro...

OCZ je odlicna 'stvar'! Jeftiniji je od Corsa a ne zaostaje nesto narocito za njim.

Nazad
Vrh Dno