Šta je novo?

PC za 4k video obradu

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
Ljudovi gledam da menjam moj pc za neku budzet varijantu ali gde mi bih mogao da radim koliko toliko neometno u Adobe premieru 2019 4k video obradu.

Razmisljao sam o AMD 2700x. Znaci gledam sve iz pocetka trebaju mi sve komponente, 16gb DDR4 za pocetak,SSD imam, graficku neznam sta da radim dal neku 1050 igrice prakticno neigram(ponekad) ...

Svaki savet dobrodosao

POZZ

Sad videh da sam pogresio grupu , neznam kako da prebacim temu ?!

Poslednja izmena:
Za Adobe programe je bolji Intel jer je optimizacija bolja. Sto se tice grafike najbolji izbor je polovna GTX 1060 sa nekom garancijom za oko 120e. Znacice ti za Premiere jer moze da koristi graficku da ubrza rad.

Ljudovi gledam da menjam moj pc za neku budzet varijantu ali gde mi bih mogao da radim koliko toliko neometno u Adobe premieru 2019 4k video obradu.

Razmisljao sam o AMD 2700x. Znaci gledam sve iz pocetka trebaju mi sve komponente, 16gb DDR4 za pocetak,SSD imam, graficku neznam sta da radim dal neku 1050 igrice prakticno neigram(ponekad) ...

Svaki savet dobrodosao
Trebace ti bar jos jedan SSD - OS i software na jednom, a video fajlovi na drugom.

Moj savet je da odmah uzmes dobro napajanje i dobru plocu, neku sa X470 chipsetom, jer ces na nju za godinu-dve-tri moci da stavis i neki od jacih Ryzen procesora koji tek treba da se pojave na trzistu (bar se prica da ce sve biti podrzano).

Benchmark.rs redakcija je ovakvu masinu sastavila - https://www.youtube.com/watch?v=nSc3rvFJKpw

Adobe za 4K video preporucuje 32GB RAM i GPU sa 4GB VRAM - https://helpx.adobe.com/nl/premiere-pro/system-requirements.html

Ovde je lista podrzanih grafickih - https://helpx.adobe.com/nl/premiere-pro/system-requirements.html#gpu-acceleration - mada kontam da i u verziji CC 2019 moze da se izmeni cuda_supported_cards.txt file.

Isto tako gledaj da nabavis dobar hladnjak za CPU, i kvalitetno i provetreno kuciste.

Sad sam zbunjen, ako je bolji intel za premier da onda idem na njega, osim premiera treba mi after effects koji tek kolje. Budzet mi je nekih 100 000din i to moram skoro sve novo i na rate. Svestan sam da to nisu neke prevelike pare pa gledsm sto bolje da izvucem

U nekim operacijama Intel zaista jeste bolji za Premiere i After Effects (ima bolje single thread performanse), ali se iz tvoje prve poruke moglo zakljuciti da nemas budzet za njega. Ako planiras da radis neke zahtevnije stvari u After Effects-u, a tanak si sa parama, mislim da ti je bolje da uzmes jos 16GB RAM nego nesto brzi procesor.

Uz to, ako sad recimo uzmes 8700K i neku Z370 plocu, neces kasnije moci na nju da stavis nista jace od 9900K, a ako uzmes Ryzen 2700X i X470 plocu, kasnije bi trebalo da mozes staviti neki od najavljenih Ryzen 3xxx procesora, koji ce svakako biti brzi od 2xxx serije. A valjda ce i ti programeri morati da konacno jednog dana pocnu iskoriscavati sva jezgra (osim ako bukvalno sve ne ode na cloud, pa ne bude vise Adobe softvera za download), pa je bolje da ih imas vise...

Nazad
Vrh Dno