Šta je novo?

PC se zaglavi u WoWu

No_LiMiT

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2007
Poena
380
Imam ogromni problem, PC mi se konstantno zaglavljuje u World of Warcraft-u.

Malo opsirnije:

Sastavio sam PC i sve fino radi, nemam problema nigdje (doduse FPS mi je malo slab no aj) ali WoW mi ne da mira.
U pocetku mogao sam danima da igram bez zaglavljivanja a vremenom je postalo sve cesce i cesce. Sada zna da ode jedno 20-30 minuta i da se zaglavi, ali uglavnom ili posle minut ili cim udjem u igru. Zaglavi se ne samo wow vec cijeli PC. Ne mogu misa da mrdam, nista na tastaturu, mogu samo reset dugme da pritisnem. Ali ponekad se zaglavi samo WoW, ali ako ista pokrenem ili probam da ugasim PC odma se zaglavi sve.
Ovo se desava samo u WoWu, desilo se jednom dok sam gledao film u media player classicu ali uglavnom samo u WoWu. Igra(o)m fallout 3, cod4 i 5 i ne zaglavljuje se. WoW nije zahtjevna igra te bi izvlacila previse iz PCa, a ni moj pc nije bas trash.

Evo PC spec:
Processor Intel Core2 Quad CPU Q9450 @ 2.66GHz
Maticna Asus P5Q-PRO
RAM: 2x2GB DDr2 Gskill
HDD: 2x600gb WD
Napajanje: cooler master(kao kuciste) od 1000 cini mi se
Graficka: ati 4870x2
Imam ogromni heatsink&fan na CPU, i par fanova u kucistu. (coolermaster cosmo)

Sta sam odradio do sada:
formatirao i reinstalirao windows par puta. Prvo sam imao x86 windows(32bit), pa sam 2 verzije njega probao. Pa sam kasnije 2 verzije x64.
Svi drajveri su updatovani na najnovije sto sam nasao. Samo nijesam BIOS i chipset ali to trenutno trazim kako. Installirao sam wow svaki put "fresko" ali nista ne pomaze.
Mislio sam da mi se graficka zagrijeva posto je isla visoko u igrici 70-80c, pa sam stavio fan na manual i podesio ga na 65% sto je spustilo na 42c ali ni to nije pomoglo. Ram sam vadio 1 i drugi, mijenjao slotove al ne pomaze. Pustio sam wow na character ili log in screenu i nista, ali cim udjem u igru, tj kad treba da se pokrene svijet i sve zaglavi se. Nemam "spare parts" da isprobavam druge kompontente pa ne znam sta bi moglo bit.

Pomagajte ljudi molim vas poludjeh, ne znam sto da radim... Bilo sto preporucite da pokusavam...

FPS ti malo slab u wow-u na takvoj masini!!!!!????

Probaj da isključiš 3D audio.
Nisam nikada igrao tu igru, ali je dosta ljudi imalo problem sa Realtek integrušama tj. drajverima za istu.

onda ti imas vecih problema od krahiranja igre, nesto tu vise nevalja..

Da ali sta? Sve je sklopljeno kako treba, sta sad ne radi?

Ne mogu edit da odradim pa evo da dodam:

Evo jedna molba ako neko zna. Dakle maticna P5Q Pro i procesor Q9450. Gledah u bios temperaturu i ~40 je prosjecna za oba ( mada citav dan evo radi pc) Htjeo bih da povecam 2,66-3.00ghz processor, svi kazu u bios bolje nego sa nekim programom. Takodje svi govore da promijenim voltages i te stvari ali ja se ne razumijem u to uopste, moze li mi neko ikako pomoc sta da stavim, sta da promijenim, sta da ne diram...
Ubija me ovaj problem polako :(

Kako se kompjuter ponasa u drugim igrama?

Bez problema. Evo sad igrah cod4 i sve fino radi, sve na max i fps je bio 90-91 non stop. (mp sam igrao)

Poslednja izmena:
Za pocetak dok ne resis problem nemoj da overklokujes kompjuter jer ti komp sigurno nije spor. Nabavi i flesuj najnoviji bios nije sigurno da ce da pomogne ali nece da steti.

Koja je verzija WOW-a u pitanju ? Potrazi na netu najnovije zakrpe tzv. patcheve i instaliraj ih ako ih nemas.

Jesi probao ono za audio?
Vidim da ti se komp zamrzne, a u slučaju da ti se pojavljuje BSOD uglavnom piše "rtkhdaud.sys Error".
Jedno od mogućih rešenja je:
tart > Control Panel > sounds and audio devices > choose the AUDIO tab, then click the ADVANCED button under PLAYBACK, then go to the PERFORMANCE tab.

I naravno, najnoviji drajveri za integrisani Realtek.

Ako potražiš preko Googla naći ćeš veliki broj ljudi sa istim problemom.

Naravno, uvek postoji mogućnost da je kod tebe nešto drugo.

Za pocetak dok ne resis problem nemoj da overklokujes kompjuter jer ti komp sigurno nije spor. Nabavi i flesuj najnoviji bios nije sigurno da ce da pomogne ali nece da steti.

Koja je verzija WOW-a u pitanju ? Potrazi na netu najnovije zakrpe tzv. patcheve i instaliraj ih ako ih nemas.
Flashovao najnoviji bios ali opet isti problem. Radio je 15 minuta i onda se zaglavilo :(
A wow je orginal pa je sve up to date ;)

Jesi probao ono za audio?
Vidim da ti se komp zamrzne, a u slučaju da ti se pojavljuje BSOD uglavnom piše "rtkhdaud.sys Error".
Jedno od mogućih rešenja je:

I naravno, najnoviji drajveri za integrisani Realtek.

Ako potražiš preko Googla naći ćeš veliki broj ljudi sa istim problemom.

Naravno, uvek postoji mogućnost da je kod tebe nešto drugo.
Ne dobijam BSOD i evo skidam najnovije drivere za zvucn.

Toga podesavanja u Vistu nema, Control Panel > Sound > i onda je drugacije nego u XP, evo gledam podesavanja i nigdje nam do 3d audio

Edit: Nakon bios updata uradio sam memtest par sati preko noc, tj dok na 100% nije doslo i nema problema.

Poslednja izmena:
3D audio se isključuje u WoW koliko sam skapirao.

ovako to nije problem do WoW a...to je problem do nechega drugog...i ja imam isti taj problem i hteo sam da postavim novi posta da pitam shta je...al samo cju se pridruzhiti tebi...

meni se povremeno pojavi i ovakva poruka "VPU Recover has reset your graphics accelerator or it was no longer responding to graphics driver commands" kazhu da je to ne podrzhavanje izmedju VIA matichne i ATi-ja...e ali niko ne zna tachno kako da to sredi...vecjina je otishla i kupila nove grafichke....Meni se to deshavalo kad igramneku 3D igru (wow,cs, bilo shta) sitem kao da zakochi u to u ne odredjenim intervalima...nekad ekran se samo ugasi dok u pozadi sve josh radi,ili se pojave shrene linije...i kad god se to desi moram da restartujem rachunar,ali obavezno...nekad se to desi nakom 1 min u igri a nekad nakon 2 sata...u zadnje vreme pochelo je da mi se isto deshava i dok normalno koristim rachunar (gledam film,slusham muziku...) neki kazhu da je to zbog pregrejavanja...ali ne verujem jer sam proveravao sve temeprature...nemam senzore za grafichkoj(mada ja jedino shto mi je ostalo je da je na grtafichkoj velika temperatura)...ali ostale temeprature su oke sve....ja koristim Radeon 9550...pa sam chak pokusahvao da stavim drugu grafichku Radeon X1650...problem bude i dalje tu..onda sam pokushavao da reinstaliram sistem..ni to nije uspelo...onda sa promenom drajvera...skinuo najnovije drajvere sa oficijalnog sajta...al opet nishta...pa sam onda vratio na normalne drajvere sa CD a...
nadam se da cje ovo nekome pomocji da nama dvojici reshite problem...jedino shto se to meni deshava u svim igricama a No LImitu samo u wow u...Hvala unapred pozz

Poslednja izmena:
Probaj da igras bez addonova.
Obrisi (backupuj) WTF i Interface foldere i pokreni igru.

S obzirom da mašina zabode, šta vam kaže Event viewer? (Start>setting>CP>Administrativ Tools>EventViewer....pa u system nađeš error posle reseta)

Tind, dobro došao na forum ;)
No_Limit-ova mašina zakuca, a tebi se pojave brlje. Ipak ne deluje isto.

Hvala PJ...ali zna li neko problem kod mene shta se deshava il da napravim drugi post pa da okusim srecju sa odgovorima ? :)

U evet viewer dobijam errore ali samo kad palim PC a to su:
Unable to initialize the security package Kerberos for server side authentication. The data field contains the error number.

-

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

-

TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts. < warrning

I jedan nakon sto odradim hard restart posle zakocenja koji kaze da se tada i tada pc ugasio unexpectedly.

Poslednja izmena:
@ No_LiMiT - Jel' si probao neku drugu multiplayer igru ? Koji internet imas ?

@ Tind - koja je to maticna ploca ? Kod jednog druga zezao je agp slot, isto izbacivao artifakte nasumice po ekranu bez obzira na primenu (u Photoshopu, Corelu). Isto je VIA cipset bio, ima cela paleta problema sa svim Via cipsetima iz tog perioda (kod mene na staroj masini zeza IDE controler)...

No_limit a jesi ti to probao sa obicnim 32 bit XP-om?posto vidim da pominjes neke sisteme ali nisi naveo da li je vista ili XP.Hajde nebio lenj,ali ako se ja nesto secam i meni je vista pravila neke probleme bas u wow-u onih par dana koliko mi je bila na racunaru.Cisto probaj XP,pa makar ga imao samo za wow,ionako moze da se lepo sredi da imas preko 100 FPS sa tvojom masinom.

Radi mi bez problema na XP... Ne znam stavrno sto je. Sve radi u Vistu sem wowa. Da li je moguce neki driver da ima konflikt sa WoWm ili nesto... :s

Nazad
Vrh Dno