Šta je novo?

PC-press sramota

"vec da pise bukvare i deli olovke narodu"

Upravo to. I upravo je poenta da treba drzati politiq, bar po nashim shvatanjima politike, van svega.

Dipl. vs ne dipl. to shvatanje ti je suvishe van poente o kojoj pricham i lichi mi na prepucavanje glupih politichara na tv-u. Fakulteti, katastrofa, ne znaju gde im je glava gde zadnjica..

Nema tu rasprave, ne znam shta da ti kazem da znash shta je nauchna objektivnost i shta su principi kritichnosti razumeo bi o chemu pricham.
Radi se samo o metodi pisanja.
(Pravilan opis sa vishe strana, definicija pojmova, predivdjanje, testiranje, izlaganje rezultata i zakljuchak.)

Pazi ne bih napadao PC kao magazin zbog losheg, pristrasnog, potplacenog pisanja (jer to svi magazini u svetu na neki nachin rade neposhtujuci novinarstvao zarad zarade) da se oni sami sve vreme ne diche kako su objektivni, jedini i od nauchnog i obrazovnog znachaja - sto je naravno za smejanje. Treba samo da znaju gde im je mesto i to je to.
Te jos dobija povlastice kao oslobodjenje od poreza zbor nauchnog i obrazovnog znachaja. (! Jao umrecu od smeha.. LOL :) obrazovni znachaj ako ti proda npr. krsh hdd i jos gomilu gluposti.. kapitalizam..)

Medjutim ovakav kakav je chasopis ne zalusuje takve privilegije s obzirom na sve okolnosti, a takvima koji se bave time ne treba dozvoliti da se, izvinite na izrazu, proseravaju na sve strane kako su bitni za nauku i obrazovanje - e to je jedino shto meni iskreno smeta.
Nek' radi taj chasopis ali dosta vishe sa nametanjem mishljenja, manipulisanjem i hvalisanjem. Zaboga, nije ni ovaj narod toliko glup i naivan.

PC moze biti ok kao informator chega sve ima kod nas, novina, znachi samo treba znati da su tekstovi i poredjenja slabo opisani i gotovo bezvredni ali da se mogu naci cene i obaveshtenja chega ima i gde to qpiti.
Ako tako gledash na stvari i ignorishesh autora chlanka koji na 10 strana pregleda novih grafichkih kartica pishe kako mu nedostaje 3dfx i kako je mesecima skupljao pare za dudu 2 sli te potom kako je shteta shto je 3dfiks propao i kako su nvidia i ati krsh, te kako ati ima lepshu sliku od nvidie i kako je ati bolji..

(evo npr. za sliku - zasnovano na chemu ima 'lepshu' sliku?! shta je to 'lepsha' slika? kako si merio tu 'lepshu' sliku? kojim instrumentom? na kakvom monitoru? na kakvim ati i nvidia karticama? da li su te kartice uopshte reprezentativan prikaz svih ati i nvidia kartica? koliko je jos ljudi s tobom procenjivalo 'lepshu sliku' i doshlo do zakljuchka da je 'lepsha'? koji su kriterijumi 'lepshe slike' bili za ostale ljude koji su procenjivali? po chemu je ati bolji kad ima npr. iste ili veoma slichne performanse sa nvidiom na svim testovima? kako su sastavljeni ti testovi? zashto je npr. sisoft sandra jedini objektivni test? ko je to proglasio objektivnim i dobrim testom i zashto? (ati? nvidia?) - kapirash na shta mislim..)

Vrh Dno