Šta je novo?

PC Nece da startuje

romario

Cenjen
Učlanjen(a)
28.06.2013
Poena
170
Pozdrav ljudi..vec nekih desetak dana imam problem sa konfiguracijom iz potpisa.Cim startujem pc ne daje niakakve znake monitor je crn (unutra ventilatori od procesora,graficke,sve rade) ali jednostavno ne daje signal moram x puta da ga restartujem da bi ga pokrenuo.Do monitora nije jer cim iskljucim monitor i ponovo ukljucim upali se....Kad se ukljuci nakon xx restrata onda normalno radi bez problema ali kad je hladan nikako..Sta bi moglo da bude??? Da nije napajanje ili graficka???

Najverovatnije napajanje ili ploča, probaj drugo napajanje i ako si klokao vrati sve na default i uradi clear Cmos. A možeš probati malo očistiti kontakte od napajanje, ležište od grafe i memorije.

^^ Pa za ovo napajanje ova konfiguracija je igra samo je procesor klokovan..evo bas sad ga ugasio pa probao jednom stratovao iz prve onda sam muku mucio 5 minuta..Dal je moguce da je ploca???

Kada startujes nema post beep?
Izvadi memorije i ukljuci PC ako je sve uredu pistace ploca.
Ubodi jednu memoriju i ukljuci ponovo, ako dobijes post beep sve je uredu.
Ubaci i drugu i probaj ponovo.
Desava se ako je racunar bio gasen iz struje neko vreme da ne ocita memoriju kako treba.
Proveri i bios bateriju, mozda treba da se promeni...

Mozda si u kondenzatori na ploci. Manja je sansa da su do napajanja. Ja bih probao napajanje na drugom racunaru da suzim problem, ali verujem da je MB. Bukvalno isti problem sam imao sa 775 konfiguracijom ( s tim sto je i padao u freeze pa je morao da se resetuje ) i problem je bio do MB.

Poslednja izmena:
Nije ploca nego grafika, ne moz sa lopatom izandjalom da sviras violoncelo, nego reeboling il kupi novu, al ne kopaj

Vrh Dno