Šta je novo?

PC na TV?

aTherapist

Slavan
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
304
DivX sa PC-a (GeForce 560 GTX, HDMI, VGA, DVI) --> LCD Televizor. KAKO?!

Hvala

Koje konektore imaš na televizoru? Pretpostavljam da imaš i HDMI? Uzmeš HDMI kabel muški-muški, konektuješ i restartuješ PC

Koja Ti je grafička, koje konektore imaš na PS-u?

Neće da može tako. Treba ti DVI-HDMI iz grafe ka LCD-u. Drugo, treba ti mali spdif kablić (koji verovatno nisi dobio uz grafu) koji ide iz ploče u grafu za zvuk. Barem je tako kod mene na MSI 560Ti. Koju 560 imaš?

Zašto ne bi mogao hdmi 1.4 sa podešavanjima da ide i zvuk kroz njega?

Koja 560-ka ima mini hdmi? Ja ne znam nijednu.

Neće da može tako. Treba ti DVI-HDMI iz grafe ka LCD-u. Drugo, treba ti mali spdif kablić (koji verovatno nisi dobio uz grafu) koji ide iz ploče u grafu za zvuk. Barem je tako kod mene na MSI 560Ti. Koju 560 imaš?
Fala za info. Cim videh da TV mirise graficku iskljucivo kroz Extend, adapter je postao opcija. Htedoh ovde potraziti moguce povezivanje 'jednom zicom', ali ispade da osim adaptera drugih opcija ni nema.

DVI-HDMI: Nasao, narucio, sutra idem da pokupim.
S/PDIF: Imam 5.1 nakacen na komp (TV i PC su u istoj prostoriji) sto valjda resava pitanje zvuka. Da li je S/PDIF neophodan iz jos nekih razloga?
Ako pod "Koju 560 imaš?" mislis na proizvodjaca, imam Gainward-ov GTX 560.

Poslednja izmena:
Ako nemas ni jedan nativan hdmi izlaz iz grafike adapter resava problem (250dinkica) pa onda hdmi kablom povezi karticu i grafiku, da bi zvuk presao na tv moras da selektujes u cp/sound pa izaberes hdmi kao default sound device, inace spidif nema veze sa ovim sto ti radis, i tv nema sta da mirise grafiku vec moras malo da procackas kroz opcije i da podesis koji ti je primarni display a koji sekundarni 😀

Slabo citas post-ove. Imam nativni HDMI na grafickoj, napisah u prvom post-u. Za HDMI interface se do sada nisam interesovao te malo znam o istom, dok "cackanje" opcija na grafickoj nije prepreka, ponajmanje P/S display podesavanje, problem je zabetonirani Extend desktop (moj prethodni post) koji je 'na sve strane', pa s toga napisah "ne mirisu se" jer nije moguce objasniti na sta lici 'slika'. Nepotrebno je reci (ili mozda jeste), da se do sada "cackanjem" opcija kod podesavanja dva monitora nisam susreo sa 'zakljucanim' Extend desktop-om.
Ali ne ocajavaj, problem je resen 🙂... Kako vec rekoh da malo znam o HDMI-u, 'prelistah' malo o svom TV-u, pronadjoh da je Extend desktop zabetoniran zbog TV-a, i voila!
Iako su razgovori sa snishodljivim 'pomagacima' uvek iritantni, tu i tamo uspevaju da motivisu... 😀

Poslednja izmena:
Mali off...
Moze i hdmi na svideo ili composite. Kinezi prodaju adapter koji prima hdmi i dajd na izlazi svideo ili composite. Adapter se racunaru prijavi kao monitor/lcd tv. Podrzava sve standardne SD rezolucuje, pal i ntsc. Sprava kosta oko 50 $.

Nazad
Vrh Dno