Imao sam istu dilemu i isto resenje bas ovih dana. Izbor je pao bas na Yamahu 663 zato sto se cini po specifikacijama da je to prva Yamaha u sledecem segmentu - ne onom entry. Sto se tice zvucnika imao sam jednu olaksavajucu okolnost. Imam stare Sony zvucnike sa stare linije koji su mi se uvek svidjali te sam odlucio da ih zadrzim i iskoristim kao zadnje zvucnike (efekat zvucnike jelte u surround sistemu). Napred sam uzeo Kef-ove IQ3 jer mi podni ne igraju u ovom trenutku. Pasce jos i centralni od sledece plate.
U 4audio sam isao da slusam. Bila je u igri sledeca prica - uzmi svih 5 zvucnika od istog proizvodjaca i po mogucstvu iz iste serije. Imas resenje recimo u Mission m31 ili m32 seriji - ima cak i zadnje efekt zvucnike malene taman samo za surround sistem. Cena je prihvatljiva i kvalitet je pristojan. Sledeci je bio Monitor BR2 za napred i BR1 nazad i centralni Monitor Audiov. Ovo je malo kvalitetniji sistem. Meni se svideo IQ3 prednji zvunici prilikom preslusavanja vise od ovih ostalih varijanti jer je mom uhu Led Zeppelin zvucao kao da su tu samnom u sobi. Slusao sam prvo Missione i nisu me se toliko dojmili. E sad mene spasava sto pozadi sam imao da stavim vec ove Sony kutije (60w na 8 oma - sasvim pristojan i topao zvuk) te ne moram da razmisljam o celom KEF sistemu. I Monitor Audio i Mission komplet su po meni bolje resenje od logitecha bilo kog. Cak i da uzmes prvo Stereo varijantu ali malo jacu pa pricekas 6 meseci i kompletiras onda sistem sa klasom iznad zvucnicima se isplati. Mada moram priznati da je gledanje filma "300" u surroundu (preko spdifa) i dolby-ja sasvim novo iskustvo. Bruji stolica u kojoj sedim a nisam ni pojacao uopste preko pola. I to bruji ali ne skripi - tj - jak je a nije bucan.
Sto se tice zvucne. Takodje imam gigabyte samo je DS4 ploca ali ima isto coax i opticki audio izlaz. Koliko ja shvatam, ako reprodukujes digitalne fajlove i digitalno saljes taj zvuk na AV receiver apsolutno nema veze zvucna kartica koja je. Sta ce Audigy, da originalnom zvucnom izvoru da doda vise bitova ? Onda ti kartica samo sluzi kao most do masine koja ti reprodukuje zvuk (AVR). E sad, tako mali Perica (ja) zamislja da bi stvari i drajveri trebalo da funkcionisu. Ako ima neko bolje upucen u tematiku funkcionisanja zvucnih kartica novijih generacija po pitanju digitalnih veza bio bi zahvalan da me ispravi.
Eh da, skinuo sam flac-ove Mobile Fidelity Sound Lab remasterovanih Beatles albuma. Sad napokon mozes reci slusas te pesme onako kako su oni zeleli da ih cujes ... da ti nece promaci zvukovi zbog nekvalitetne opreme ili lose kompresije. Mislim, nisam ja neki strucnjak. Meni ovo svakako bolje zvuci od onog sto sam imao pre (kompletnije). Verujem da sledeci nivo HiFi opreme zvuci jos bolje al' ja nit para nit sobu za tako nesto.
heh i ja imam iste te sonijeve i mislio sam da ih stavim rear da vidim kako ce da sviraju sa ovim jacim rodjacima
ali nisam razmisljao nesto puno o tako malim (samo fizicki - no dissrespect) zato sto se tripujem da takve kutije ne mogu da sprovedu ne glasan (posto znam da itekako mogu) nego pun zvuk koji dobijas iz nekih kutija koje su reda velicien 80x80x80.
pliz reci mi da li gresim ?