Šta je novo?

[PC] MSGW Infinity ION

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Kod jednog od nasih dobavljaca se nedavno pojavio i ovaj tzv PC u ponudi i danas nam stigao jedan primerak.
Iako je kategorizovan kao PC,vise bi mu prilicila kategorija hibrid,videcete zasto.

Pa da krenemo:

Specifikacija:

-Intel Atom 230n 1.6GHz
-2 GB DDR2 800MHz
-Integrisana nVidia GeForce 9400
-WD SATA II 250GB
-10/100/1000 LAN
-Ultra Small Form FActor 40W

U kutiji se nalazi sledece (kutiju nismo slikali,taman je tolika da sve stane skockano u nju,odnosno mala je) : PC,strujni adapter (220V na 19V),zidni nosac,stalak i HDMI to DVI adapter.
UuV61.jpg

Ono sto nas je sve iznenadilo je velicina uredjaja,znali smo da je mali ali ne bas toliko mali...

shEP0.jpg

Postavili smo ga na stalak i evo par slicica kako izgleda

ClZr6.jpg

Od nazad:
4QmIi.jpg

Spreda (sa kolegom u pozadini..):
UpNef.jpg

A ovako izgleda u radu,sa svim kablovima (mis,tastatura,externi DVD-ROM,HDMI)

566jG.jpg

Primetili ste vrlo sjajnu povrsinu uredjaja sa tzv glass effect,koji samo lepo izgleda,inace je uzas.
Cim se pipne ma kako ciste ruke bile odmah ostaju vrlo uocljivi otisci,posle prvog pokusaja brisanja mikrofiber krpom ostadose tragovi brisanja (vrlo sitnih ogrebotina) na povrsini.Po nama trebali su staviti neki robustniji materijal jer ce se na ovom uredjaju posle "par setnji" odlicno videti tragovi koriscenja.

Atom kao Atom,znamo sta se ocekuje od njega i to se dobija.
Naravno uredjaj nema ugradjen DVD-ROM te da bi instalirali OS smo posegnuli za externim ali mi nemamo externi... pa smo priskocili prelaznom resenju,tj,na brzaka rasturili externi hard i nakacili elektroniku na DVD-ROM,ali je odradio posao... :)

kC5E2.jpg

Posle instalacije Windows 7 i postavljanja drajvera prijatno smo iznenadjeni brzinom rada,ocekivali smo malcice sporiji rad,ali se sasvim fino pokazao.
A fino se pokazao i hladjak,koji je posle "zesceg" koriscenja postao prilicno bucan sa poznatim prizvukom,kasnije smo videli zasto...

Vecinu programa sa zadnjeg Digital! DVD-a ciji casopis dobijate uz ovaj uredjaj smo instalirali,testirali,cackali i sve je radilo odlicno sa finim odzivom,najvise smo cackali LibreOffice,njet,pustili par filmova...sve u svemu odlicno za ovu klasu.

I naravno,kad smo sve isprobali,pogledasmo se sa kolegama zlokobnim pogledima i bacili se na jos jedinu preostalu stvar koju nismo uradili,a to je rasturanje uredjaja.
Naravno,bese ono sto smo i ocekivali a to izgleda ovako:

pii9Y.jpg

qy4ij.jpg

I sada vam je jasno zasto smo ga prozvali hibrid i zasto je vent bucan...
Ovo je bukvalno "skracena" verzija laptopa bez displeja,a ventilator nam je imao poznat prizvuk jer je licio na zvukove laptopa a u stvari to jeste hladnjak od laptopa.

Zakljucak:

Ako se uzme u obzir da imamo sve vise TV uredjaja sa HDMI prikljuckom (mada naravno sa adapterima mozete priljkuciti uredjaj na bilo sta) ovo je vrlo interesantan uredjaj i sto je sve privuklo je svestranost.Nije za neke zesce igre ali jeste za sve ostalo...
Npr knjigovodja nam se odusevio jer moze da seta "sa poslom pod mishku",ja sam ga video pored kreveta nakacen na 32" TV i dok zena surfuje ili igra Solitarie ja na miru igram WoT...

Cena je sasvim ok,trenutno kod nas je 12.000,din,u vecim centrima je sigurno jeftinije...

Prednosti:
- lep dizajn
- mala velicina i tezina uredjaja,staje u veci dzep
- 6 USB prikljucaka (2 napred i 4 nazad)
- montiranje/postavljanje bilo gde jer dobijate sve potrebno za to
- Cena

Mane:
- previse osetljiva povrsina uredjaja
- bucan rad hladjena pod opterecenjem

Poslednja izmena od urednika:
Fenomenalno,verujem da ce ovo malecno cudo da dodje u mnoge domove. Imam jedno pitanje: Koji,tacnije kakav bi bio idealan nacin odrzavanja ovog lepotana(mislim na taj glosy finis,sa otiscima prstiju),mozda neka futrola ili tako nesto,kao za netbukove?

Nikakav,ne postoji.Dok smo rasturili i vratili sve kako je bilo videla su se fina sitna ostecenja.Po meni je najbolje ne skidati zastitnu foliju (vidi se na slici 6) i tako ostaviti u protivnom ako i ne ostetis glazuru vidi se i najmanja truncica prasine koje bas iritiraju...
Sto se tice transporta i netbook tasnica odradjuje posao...

Poslednja izmena:
Zanimljivo.

Fina stvar, ali zaista:)
I opis je skroz na mestu kao i cena:)

Interesantna stvarcica zaista, samo cini mi se malo osjetljivom. Svaka cast na detaljnom opisu a posebno na (mislim da ovo prvi put vidim) "ima kod nas al imate jeftinije na drugom mjestu" .

A gde to ima po toj ili manjoj ceni, da ne trazimo ko blesavi? Ono sto ja vidim je oko 16000..

Pa imate kod mene u radnji gde radim :)
Dobavljac kaze da su sve kolicine otisle,e sad gde...

Moj drugar je uzeo ovo cudo, on je cim je dosao kuci, otvorio ga i zalepio gde je to glatko karbon foliju, on nije tu sad da slikam, ali kao ga uhvatim slikacu, znate kako je dobro ispalo...

Fina stvarcica, ovo vredi imati u kuci i kao prenosivi racunar, dobar opis.

Neverovatno, ali stvarno.
Taman se mislim kojim net bukom da obradujem devojku i onda se pojavi ovo cudo!:)
Ako radi sa ofisom, netom i filmovima meni je dovoljno (tj. njoj).
Samo mi napisi u privatnim porukama gde se firma nalazi i dolazim da uzmem.
I ako mozes jos koju rec o grejanju da napises, sta se smatra kao intezivnija upotreba, kako se ponasa u radu?
Hvala u napred.:)

EXTRA !!!
Prestigio ION PC po duplo nizoj ceni :) :)

Eh da jos integrisu u njega i DVD-RW/BR pa da bude kao Apple Mac Mini MC.................

@DukeLander

U kojoj prodavnici radis ?

@dukelander

a što nisi instalirao os preko usb-a?

@sasa022

kao apple mac mini :)

Jer me mrzelo da pravim instalacioni USB,ovo sam za minut sklepao.

Nisam iz BG momci,u srcu Vojvodine sam :)

Uskoro u Srbiju stize i varijanta sa jacim procesorom ;)

Jedno pitanje, sad se setih.
Kako povezati Hdmi sa Vga?:S
Jel postoje takvi kablovi kod nas?
Posto na monitoru nemam Dvi ili Hdmi, matori Benq je u pitanju ima samo Vga...

Poslednja izmena:
imas adapter hdmi to vga adapter da nadjes kabl slican kao hdmi po duzini,samo sto na jednom kraju ima hdmi a na drugom vga.

Vrh Dno