Šta je novo?

PC Magazine - Serbian Edition

||NeX|| je napisao(la):
Stigao je PCM i u BiH, pa sam ga kupio. Na ono na šta sam navkao je pretanko (malo sadržaja), ali je jeftiniji 2,5 puta. Ali opet me začudilo kako pored ovakvih ljudi, kao što su na ovom forumu možeizaći ovako nešto. Daje jako lošu sliku IT stručnjaka iz Srbije. Da neznam kakvih sve Geekova ima, rekao bih da je se zaostalo.

Šta hoću reći? Da ne trebaju se prevoditi neki tekstovi sa engleskog, nego imate i više nego dovljno potencijala da sami napišete, pa da se prevodi sa Srpskog. Samo to što se slabo plaća ili što se ima pametnijeg posla je drugo.

Najnoviji broj PC Magazina ima 30 domacih strana od toga je 20 strana testova hardvera. Stvari idu na bolje!

Za te pare i sa CDom... :cigar:

Poslednja izmena:
miha\zero je napisao(la):
...Ja bih iskreno bojkotovao sve EX YU novine, ako nista drugo jer ih ne volim, ali to nije poenta...

...Te je samim time i taj BUG i VIDI kao i sve ostale strane novine kao i svajcarska cokolada. Uvek sladja od onoga sto imamo ovde. Jednostavno ... nije nasha, a nas bas briga sto je nasha takva kakva je.

Najiskrenije, zabole me (a i vecinu normalnih ljudi) da li je nestp hrvatsko, slovenacko, srpsko ili nemacko, ako je dobro. ;)

p.s. A zasto ih ne volis?

Pentijum 4 2500+, Geforce 5 i 6, samo su deo tipicnih naslova u novinama.

Joj kad to vidim,pojeo bih oglase.
I sto je najgore te oglase uglavnom postavljaju firme koje bi trebalo da vaze za :eyebrows: renomirane

Mora jednom da ih zovem i da ih pitam kako to "ploca Asus P4" a procesor "P4 AMD 2500+".
Desi se par put da stave Samsung flat a da taj model uopste nije flat CRT,vec obican "zaobljeni" CRT

Delija je napisao(la):
Najiskrenije, zabole me (a i vecinu normalnih ljudi) da li je nestp hrvatsko, slovenacko, srpsko ili nemacko, ako je dobro. ;)

p.s. A zasto ih ne volis?

Tuzno je sto si se od svega sto sam napisao uhvatio bas za to. Procitaj sta sam napisao jos jednom, mozda shvatis.

M

@miha\zero procitao sam tvoj text i potpuno se slazem sa tobom cak nemam sta ni da dodam. Sve si rekao poslednjom recenicom :
"Te je samim time i taj BUG i VIDI kao i sve ostale strane novine kao i svajcarska cokolada. Uvek sladja od onoga sto imamo ovde. Jednostavno ... nije nasha, a nas bas briga sto je nasha takva kakva je."

Tuzno je sto si se od svega sto sam napisao uhvatio bas za to. Procitaj sta sam napisao jos jednom, mozda shvatis.

M

Ponavljam pitanje uz dodatak:

"Koga (sta) ne volis i zasto ???"

p.s. Kad mi na to odgovoris, onda mozda i shvatim! ;)

Delija je napisao(la):
Ponavljam pitanje uz dodatak:

"Koga (sta) ne volis i zasto ???"

p.s. Kad mi na to odgovoris, onda mozda i shvatim! ;)

Da li je bitno da li ja volim ili ne volim nesto !? Dogod ja racionalno razmisljam i moji afiniteti mi ne uticu na razmisljanje, da li je zaista bitno ?

M

Lepo sam te pitao, jer mi je bitno da skontam sta si hteo da kazes. Ako neces/ ne zelis da odgovoris OK. ;)

Kako kontam covek je hteo da kaze, da bi trebalo da batalimo te "strane" novine i da da bi vec jednom trebalo da se poradi na tome da jednom svi gledaju nas, a ne mi njih, tj. da najbolja cokolada bude srpska, a ne svajcarska. Samo sto nikom nece da padne na pamet da jede srpsku cokoladu, ako ga stalno bombarduju sa svajcarskim... jednostavno, sve i da jeste bolja ili barem moze da bude, ona nece moci da dodje do izrazaja....

Pa jedan od nacina da se nasi casopisi ucine kvalitetnijim i jeste kupovina stranih. Kad uvide da sve manje i manje ljudi kupuje neki nas casopis a pare trosi na stranu literaturu valjda ce da stave prst na celo i da se zapitaju sta nije u redu. Ako im je stalo do love (a jeste, sigurno ne razmisljaju o citaocima !!!), morace da porade na kvalitetu samih izdanja.

E sad, oko tih cokolada: neki domaci proizvodjaci su shvatili sta treba da rade da bi povratili svoj udeo na trzistu i ja licno u poslednje vreme svojoj deci cesce kupujem domace neko te svajcarce. A zasto? Zato sto su jednostavno poradili na kvalitetu i to je to.

Valjda ce i nasi izdavaci to shvatiti i promeniti svoje stavove ....

Slogan "Kupujmo Domace" je, po meni, bezveze. Stvara se slika domacih fabrika-sirotinja kojima treba da pomazemo tako sto kupujemo njihove nekvalitetne proizvode po cenama koje su malo nize od stranih. I ne samo to, uglavnom profit i ne ide na unapredjenje kvaliteta nego u dzep uz nadu da ce zvaka "Kupujmo Nase" trajati zauvek!
Nije li bolje "Kupujmo kvalitetno"? Neka se potrude oko kvaliteta pa cu tada i razmisliti o kupovini bas njih. Na primeru cokolade: volim "Najlepse Zelje", cak mi se vise svidja od Milke (ovih novih budzevina), nju cu i kupiti... ne zato sto je nasa, vec zato sto je, po meni, dobra. Slicno vazi i za sokove. Ali Kras bajadera je ipak jedinstvena, i nikad se necu ustrucavati da je uzmem zbog toga sto dolazi iz Hrvatske.
Donja crta - kvalitet\licni ukus presudjuje.

Naravno, isto tako nisu svi strani proizvodi kvalitetni... i oni imaju skart. Treba proceniti, pogledati, probati... pa reci. Samo izbacite (anti)patriotizam iz potrosacke korpe.

Poslednja izmena:
Sime je napisao(la):
Slogan "Kupujmo Domace" je, po meni, bezveze. Stvara se slika domacih fabrika-sirotinja kojima treba da pomazemo tako sto kupujemo njihove nekvalitetne proizvode po cenama koje su malo nize od stranih. I ne samo to, uglavnom profit i ne ide na unapredjenje kvaliteta nego u dzep uz nadu da ce zvaka "Kupujmo Nase" trajati zauvek!
Nije li bolje "Kupujmo kvalitetno"? Neka se potrude oko kvaliteta pa cu tada i razmisliti o kupovini bas njih. Na primeru cokolade: volim "Najlepse Zelje", cak mi se vise svidja od Milke (ovih novih budzevina), nju cu i kupiti... ne zato sto je nasa, vec zato sto je, po meni, dobra. Slicno vazi i za sokove. Ali Kras bajadera je ipak jedinstvena, i nikad se necu ustrucavati da je uzmem zbog toga sto dolazi iz Hrvatske.
Donja crta - kvalitet\licni ukus presudjuje.

Naravno, isto tako nisu svi strani proizvodi kvalitetni... i oni imaju skart. Treba proceniti, pogledati, probati... pa reci. Samo izbacite (anti)patriotizam iz potrosacke korpe.

Sve sve sto si napisao, ali ko je pominjao patriotizam !? Niko nije gledao politicki aspekt niti nacionalni aspekt vec realne situacije i stanje svesti ljudi koji kupuju racunare i citaju casopise o racunarima kod nas. Meni je malo iskreno dosadilo da malo malo neko kaze kako ... da izvinete svi ... ali da je cak i prdenje vid politike, politicke opredeljenosti i nacionalizma. Ja sam covek apolitican i da sad ne kazem a-nacionalan, ali su mi strasti znacajno smanjene na tu temu i iskreno bas me boli pi pi za sve to. Mene zanima zasto su nasi casopisi i generalno stvari koje se rade kod nas takvi kakvi jesu, a i zasto i nas covek bez razmisljanja kupuje strano. Bilo bi lepo da je njegova odluka pretpostavka, da sve nase ne valja, ali se iskreno plasim da je njegova odluka pre ubedjenje da sve srpsko nista ne valja i da treba ako zeli kvalitet kupuje strano. Tvoj primer sa cokoladom je odlican, ali imas i primer gorenje sporeta. Nasa Sloboda Cacak sporeti su ustvari isti sporeti kao i Gorenje, ali nas covek nece ni da pogleda domaci sporet, vec ce sebe i okolinu da ubedi i opravda kupovinu Gorenje sporeta. Slazem se ja da je Gorenje bolje, ali da li se ti slazes sa mnom da je zaista MNOGO bolji ili je to vise presadjena psiha ispranih reklama i bombardovanja medija da je taj Gorenje sporet neobjasnjivo najbolji sto postoji !? Sustina nije u tome da je ovaj sporet bolji ili onaj vec slepo zombi pracenje onoga sto kazu u medijima ... Gorenje je bolje, a taj slogan Kupujmo domace je samo podsetnik izgubljenim narodnim masama da postoji i domace i pokusaj da se prekine tihi bojkot naroda omamljenog medijima.

M

p.s.
Ja iz sve snage cepam cokoladne bananice i KitKat. Ziveli kompromisi.

Boyce je napisao(la):
Zanima me samo da li je PCMAgazine vec bio u Srbiji? Cini mi se da jeste?

Svaka čast, dvojica nas je koji znamo za taj podatak:) Uglavnom, PC Magazine je izlazio već ranije u Srbiji, imam broj sa početka 1998 (ima opis NBA Live '98:)). Prevodi su i tada bili katastrofalni, ali mi se čini da je bio dosta većeg obima. Pretpostavljam da je izlazio jako kratko vreme.

Ja bih iskreno bojkotovao sve EX YU novine, ako nista drugo jer ih ne volim, ali to nije poenta.
Ja sam uvek sa uzivanjem citao Hackera, jer ti ljudi pisu ono sto treba. Em su *******ti, em imaju igrackog iskustva, em nisu hrvatski nacionalisti (barem im tekstovi nisu takvi) pa, sem jezika, uopste nemam osecaj da citam hrvatske novine...

Picard je napisao(la):
Pa jedan od nacina da se nasi casopisi ucine kvalitetnijim i jeste kupovina stranih. Kad uvide da sve manje i manje ljudi kupuje neki nas casopis a pare trosi na stranu literaturu valjda ce da stave prst na celo i da se zapitaju sta nije u redu. Ako im je stalo do love (a jeste, sigurno ne razmisljaju o citaocima !!!), morace da porade na kvalitetu samih izdanja.

E sad, oko tih cokolada: neki domaci proizvodjaci su shvatili sta treba da rade da bi povratili svoj udeo na trzistu i ja licno u poslednje vreme svojoj deci cesce kupujem domace neko te svajcarce. A zasto? Zato sto su jednostavno poradili na kvalitetu i to je to.

Valjda ce i nasi izdavaci to shvatiti i promeniti svoje stavove ....

Ma, znam ja sve to, i apsolutno se slazem sa tobom (volim i j adomacu cokoladu :D ), samo sto sumnjam da oni uopste citaju strane casopise, a verovatno je i u opticaju ono: ulozio sam malo para, casopis se prodaje kako-tako, zivim od reklama, sto bih se baktao oko poboljsanja ako ovako radi, mogu samo da izgubim pare, to ionako ne bi kupovalo mnogo ljudi... Ruku na srce, moras da priznas da to i nije tako daleko od istine, jednostavno - ogroman broj vlasnika racunara nema blage veze o istima, a pogotovo su nezainteresovani da uopste nesto saznaju.

forsaken demon je napisao(la):
Svaka čast, dvojica nas je koji znamo za taj podatak:) Uglavnom, PC Magazine je izlazio već ranije u Srbiji, imam broj sa početka 1998 (ima opis NBA Live '98:)). Prevodi su i tada bili katastrofalni, ali mi se čini da je bio dosta većeg obima. Pretpostavljam da je izlazio jako kratko vreme.
Ja imam četiri broja iz te prve serije i mislim da je to sve što je izašlo. Dakle, izlazio je 3 meseca + pilot broj (koji je izašao ranije i bio prilično tanak).

Čuo sam da je čovek koji je to pokrenuo umro (ne znam je li istina) i da se onda to i ugasilo kod nas.

Uzeo sam juce PC Magazine... novine su boolja, ali na disku ima finih stvari... novi drajveri za sve i svasta, antivirusi, firewallovi, demo Prince of Persia 2 itd.

Isto to i gomilu svega imas i u Bug-u i Vidi-ju, pa i u Digitalu.

Nista od toga ne kosta ispod dvesta dindzi...
Mada i nisam imao neke vajde od ovih programa: PoP2 demo je bezveze (mislim na demo, ne na igru), za Kaspersky 5.0 Personal Pro ne mogu da se nadjem valid key :) , Kerio, Everest itd. vec imam, ACDSee ne koristim...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Nista od toga ne kosta ispod dvesta dindzi...
Mada i nisam imao neke vajde od ovih programa: PoP2 demo je bezveze (mislim na demo, ne na igru), za Kaspersky 5.0 Personal Pro ne mogu da se nadjem valid key :) , Kerio, Everest itd. vec imam, ACDSee ne koristim...
Upravo. Najveći problem tih CD-ova koji idu uz magazin je sadržaj programa. :trust:

forsaken demon je napisao(la):
Zvao se PC WORLD?

Upravo ovih dana prelistavam PC Magazin UK iz jeseni 2003., jedan od par kojih posedujem.
Znaci 2003.
Kao da listam neki SF roman. Ceo broj je posvecen Wireless-u, 162 fore za bezicno mrezenje, hardver, hot-spots (3000 lokacija). mrezenje u stanu, skoli, kancelariji, svuda...
Znaci jesen 2003.
Zakopacu ga negde i otkopacu za nekih 10 godina kad to kod nas zazivi.
A mi krajem 2004. usvojili zakon o el. potpisu. Uaau.
Tuga ljudi.

Najveca fora je da je u Maxiju kod mene svaki PC mag. bez cda izgleda da ljudi pokidaju cd stave u dzep i odu ili je greska u pakovanju..... tako da pazite kad kupujete....

Mare je napisao(la):
Najveca fora je da je u Maxiju kod mene svaki PC mag. bez cda izgleda da ljudi pokidaju cd stave u dzep i odu ili je greska u pakovanju..... tako da pazite kad kupujete....
Meni se desilo na kiosku sa januarskim brojem (primetio sam). Ali, za februar i mart CD više nije lepljen unutra (kao što je bilo ranije) nego na naslovnu stranu, tako da čovek baš treba da ima vid kao Stivi Vonder pa da ne primeti da ga nema.

upravo to otcepljeni sa naslovne....

Uzgred, uopšte im nije loš izbor programa na CD-u, daleko bolji nego u Mikru (mahom shareware s kojim možeš da se slikaš) i PC-u.

Blesavo je bilo kad je neki čitalac Mikru napisao pismo i žalio se što objavljuju mahom shareware programe, na šta mu je urednik odgovorio, otprilike: "Ne morate da koristite shareware programe, većina može da se zameni freeware programima koji su često bolji od onih koji se plaćaju". Pa što onda ne objavljuju te besplatne i bolje, nego lošije koje treba platiti?!

ma mikro je krsh. ali najgori onaj.
ajde PC magazine je bar takav kakav je (takav je valjda i americki?) a mikro je njegova kopija :(

Vrh Dno