Šta je novo?

pc lockup

Sone

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
604
Da li je neko imao slican problem:
1. prvo se cuje udarac - kao da se glava diska najedanput vrati u nulti polozaj ili slicno
2. nakon par sekundi se upali LED harda i ostaje stalno da sija
3. pc se zaglavi
To se desava (ne stalno) kada je igra (ne samo jedna, pa da kazem ona je prljava) u toku. U uobicajenom radu ne.

sledi samo hw reset ili gasenje.

- nije virus/spy (testirano)
- odradjen disk check detaljni i kaze OK
- OO softverom proveren S.M.A.R.T i takodje kaze OK
- slobodno je vise od 2 GB
- odradjen defragment
- PassMark BurnIn test svih komponenata kaze OK

Da li je mozda napajanje problem, disk felerican ili ....
Unapred hvala!

Meni to mirise na izdisanje doticnog diska, bez obzira sto ti programi kazu da je OK. Odradi backup svega sto ti je znacajno sto prije, pa kupuj novi hdd.

Poslednja izmena:
Prvo bih probao novo napajanje, ako se i onda nastavi tada je 99% u pitanju disk, bez obzira šta testovi kažu.

Postoji verovatnoća da je napajanje "knap" za tu konfiguraciju, jer nema nikakvih problema dok se radi u nekim aplikacijama kao što je office ili surf internetom ili slušanje muzike ili dijagnostički programi za HDD ili memoriju. Međutim kad krene igra i VGA karta povuče struje koliko joj treba i tada ta potrošnja pređe limit koji može da isporuči napajanje, uvek se isključi hard i normalno je da sistem stane. Posumnjao bi u hard da ti se problem dešava kada ne igraš igre jer diagnostički programi teško da mogu ispitati njegovu mehaniku. Ostaje ti da kupiš ili bar pozajmiš za probu neko kvalitetno napajanje i igraš neku igru, pa ako se ništa ne dešava rešio si problem, a ako se opet desi znaš šta je.

Pozdrav.

desava se kod mene povremeno.

kod mene je razlog sto struja nestane na par desetinki (sijalice "trepnu" jedva primetno, a komp i baza od bezicnog panasonica se zaglupe)

Dakle ipak je napajanje bilo krivo - zamenio sam ga novim
60% jacim i za sada (10-ak sati zestoke torture) nema vise
opisanog simptoma.

Nazad
Vrh Dno