Ispao sam iz pracenja hardvera ali znam sta hocu:
Prema mom nekom brzom pregledu cini mi se da bi mi ovako nesto odgovaralo:
CPU: Intel i7-13700K
Cooler: box ili je potreban neki bolji?
MB: preporucite
GPU: preporucite
RAM: 64 GB, preporucite koju tacno (mislim da je DDR4 ok samo ne znam koje brzine i koji model/proizvodjac da radi stabilno i optimalno u kombinaciji sa CPU i MB)
SSD: preporucite, isao bih na 2TB (ili 1TB sistemski SSD + dodatni SSD ako je tako bolje iz nekog razloga)
Napajanje: preporucite (kvalitetno, moze modularno)
Kuciste: preporucite (da ne svetli i bilo bi lepo da ima bar 3 USB porta dostupna na prednjoj strani)
Budzet je okviran, sve sto pretekne ici ce na monitore. Inace posao je programiranje i radim sa projektima koji su narasli i zahtevaju duze kompajliranje. Tu su i docker i virtuelne masine, SQL baze koje isto mogu biti velike.
Hvala!
- stabilan sistem, ne bavim se overklokovanjem, ne bih da gledam blue screen of death svako malo i slicno
- cpu poslednje generacije, neki i7 ili ekvivalentan AMD, 16 core / 24 thread bi mi bilo dovoljno, ne znam da li ima smisla ici na vise od toga
- igrice ne igram pa graficka nije toliko bitna osim u vezi sledece tacke
- da mogu da prikljucim 4 monitora jer treba mi dosta desktop prostora; kombinacija monitora ce biti verovatno 4K + 2x1440p ili mozda neka druga ali ne bi bilo lose da moze da izgura 4x4K monitora da ne razmisljam... inace nemam pojma da li je to zahtevna stvar i kakva graficka je potrebna)
Prema mom nekom brzom pregledu cini mi se da bi mi ovako nesto odgovaralo:
CPU: Intel i7-13700K
Cooler: box ili je potreban neki bolji?
MB: preporucite
GPU: preporucite
RAM: 64 GB, preporucite koju tacno (mislim da je DDR4 ok samo ne znam koje brzine i koji model/proizvodjac da radi stabilno i optimalno u kombinaciji sa CPU i MB)
SSD: preporucite, isao bih na 2TB (ili 1TB sistemski SSD + dodatni SSD ako je tako bolje iz nekog razloga)
Napajanje: preporucite (kvalitetno, moze modularno)
Kuciste: preporucite (da ne svetli i bilo bi lepo da ima bar 3 USB porta dostupna na prednjoj strani)
Budzet je okviran, sve sto pretekne ici ce na monitore. Inace posao je programiranje i radim sa projektima koji su narasli i zahtevaju duze kompajliranje. Tu su i docker i virtuelne masine, SQL baze koje isto mogu biti velike.
Hvala!
Poslednja izmena: