Šta je novo?

PC DVB + Multidec 8.0

stex

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2002
Poena
630
Jel korist neko nesto od ovih digitalnih risivera za PC, koji otvaraju skremblovane kanale bez kartice i modula? Ja imam Skystar 1 i to radi prilicno dobro. Problem je u podesavanju ECM pidova za svaki kanal sto je veoma dosadno. Mozda nije lose da razmenimo iskustva, ako se nekom to cini interesantnim.:wave;

Pa ono mene interesuje, ja razmisljam da uzmem nesto slicno ili za PC ili ovako klasican digitalni risiver sa nekim modulima, ajde ako ti nije tesko napisi jedan mail o tome kako sve to radi za PC pa ako nesto ima da se razmenjuje napisacu i ja tebi :)

dvb na PCu

vlycos82 je napisao(la):
Pa ono mene interesuje, ja razmisljam da uzmem nesto slicno ili za PC ili ovako klasican digitalni risiver sa nekim modulima, ajde ako ti nije tesko napisi jedan mail o tome kako sve to radi za PC pa ako nesto ima da se razmenjuje napisacu i ja tebi :)
Promenio sam mali milion digitalnih risivera i modula, ali mi se ova varijanta sa PC-jem, najvise svidja. Nema modula, sam editujes kodove u obicnom txt fajlu, brzo radi i ima 2 mane. Mora PC stalno da bude ukljucen kad hoces da gledas TV, a drugo, neverovatno glupav nacin za editovanje kanala.:(

Aha, a kazi mi sta mi sve treba da bi gledao skremblovane kanale na PC-ju, sigurno ne treba neki externi decoder?

A samo mi kazi za koliko moze kod nas da se nadje ta kartica?
Hvala za link:)

Kattice koje rade sa ovim programom su sky 1 i haumpauge dvb-s
i cena im se u nemackoj krece oko 300 E bez pretplate na eon.
Pretplata za eon kosta dodatno 170 E i omogucuje preko Merlinovog FFM 30555 spustanje data formata sa satelita bzinom od 8,5 Mb/s ili u prevodu 1 Mbajt/s off line sto znaci da svi filmovi koji se pojeve u svetu kao i sve igre i sav najnoviji software stignu na vas racunar najkasnije za 48 sati od izlaska.Dnevni download sa satelita iznosi oko 60 Gb RAZNIH stvari.Primer Nocas je stigo 64 bitni XP i beta verzija WarCrafta 3
Poredovoga Eon obezbedjuje i brzi download preko satelitskog proxya brzinom od 10 do 150 kb/s ato je i do petnest puta brze od dual ISDN-a.ONLINE
Primanje poste je omoguceno preko satelita OFFline.

[email protected]

Sve je to lepo i divno ali dali to SIGURNO radi, necu da roknem te pare i posle da ne mogu da gledam skremblovane kanale. Jel to 1000000% sigurno ???
A da koliko kod nas kostaju te kartice prventsveno Skystar 1 jer mi se ne ide nesto do Nemacke ovih dana (cisto me mrzi :))

Pa od 600 pa do 1000 demona ,a inace radi zqa sada 100 % sve sem viacesa
komplet svi canali seca +irdeto

Povoljnost je ta sto sve to mozes snimati na hdd u 720 x576 pun pal stereo na 2 canala 48000
1 sat snimanja +2,5 GB sto odgovara kvalitetu VOB na dvd
snimanje wse vrsi u pva formatu i moze se convertovati u mpg

U bre pa kako onda ceo komplet sa karticom i pretplatom kosta 150 E na EuropeOnLine a samo kartica u slobodnoj prodaji kosta 600 maraka??? Neko moze da objasni?

Pa od 600 pa do 1000 demona ,a inace radi zqa sada 100 % sve sem viacesa
komplet svi canali seca +irdeto

Povoljnost je ta sto sve to mozes snimati na hdd u 720 x576 pun pal stereo na 2 canala 48000
1 sat snimanja +2,5 GB sto odgovara kvalitetu VOB na dvd
snimanje wse vrsi u pva formatu i moze se convertovati u mpg

vlycos82 je napisao(la):
U bre pa kako onda ceo komplet sa karticom i pretplatom kosta 150 E na EuropeOnLine a samo kartica u slobodnoj prodaji kosta 600 maraka??? Neko moze da objasni?

Prosto, to je SkyStar 2 kartica, koja ne moze da radi ono sto radi SkyStar 1.

KukuLele je napisao(la):
Kattice koje rade sa ovim programom su sky 1 i haumpauge dvb-s
i cena im se u nemackoj krece oko 300 E bez pretplate na eon.
Pretplata za eon kosta dodatno 170 E i omogucuje preko Merlinovog FFM 30555 spustanje data formata sa satelita bzinom od 8,5 Mb/s ili u prevodu 1 Mbajt/s off line sto znaci da svi filmovi koji se pojeve u svetu kao i sve igre i sav najnoviji software stignu na vas racunar najkasnije za 48 sati od izlaska.Dnevni download sa satelita iznosi oko 60 Gb RAZNIH stvari.Primer Nocas je stigo 64 bitni XP i beta verzija WarCrafta 3
Poredovoga Eon obezbedjuje i brzi download preko satelitskog proxya brzinom od 10 do 150 kb/s ato je i do petnest puta brze od dual ISDN-a.ONLINE
Primanje poste je omoguceno preko satelita OFFline.

A jel mogu fajlovi dse primaju offline, ako nemas pretplatu? Sta je od programa potrebno za to?

[email protected]

Aha a da pitam, na kom se satelitu nalazi EON transponder a na kom taj Merlin ili sta je vec (i ako moze nesto vise o njemu, koliko kosta, i tako to)

Re: Merlin

KukuLele je napisao(la):

Nazalost, EON je pukao, ali se zato za Multidec pojavio DLL koji otvara Viacess kanale. Malo traljavo radi, ali se nadam da ce biti bolje.

Pitanjce: Jedan moj prijatelj ima Skystar 1 ali on mi kaze da mogu samo da se gledaju FTA kanali, kada sam ga piitao za dekodiranje rekao mi je da od toga nema nista, dali on nema pojma ili stvarno ima neceg?

vlycos82 je napisao(la):
Pitanjce: Jedan moj prijatelj ima Skystar 1 ali on mi kaze da mogu samo da se gledaju FTA kanali, kada sam ga piitao za dekodiranje rekao mi je da od toga nema nista, dali on nema pojma ili stvarno ima neceg?

Ja gledam seca, irdeto i viacess kanale sa SkyStar 1 karticom bez problema. Ako drugar iam Skystar 2, onda od skremblovanih kanala nema nista.

Da li bih sa ovom karticom mogao da gledam kodirane kanale?
HAUPPAUGE WinTV DVB-s PCI NEXUS (f. Satellitene.)
Cena u Nemackoj je oko 250€.
Jos jedno pitanje. Da li postoji jos neki provajder internet usluga slican EON-u koji bi mogao da koristim ako kupim ovu karticu?

goci1 je napisao(la):
Jos jedno pitanje. Da li postoji jos neki provajder internet usluga slican EON-u koji bi mogao da koristim ako kupim ovu karticu?
Da li stvarno niko ne zna da li ova kartica moze da se koristi za dekodiranje
Cini mi se da je jednom prilikom neko pominjao nekog drugog provajdera slicnog EONu. Da li jos neko zna o kom provajderu je rec i koliko kosta pretplata.

goci1 je napisao(la):
Trebalo bi da radi. Pogledaj po sajtovima ciju je url okacen ovde.

>>ako trba jes nesto TI PITAJ I CUVAJ MUNICIJU!!!!<<

Kao na najlaksi nacin pretvoriti snimljeni video fajl u DivX? Ja za sada petvorim onim PVA programom u .mpg, pa mpg u DivX, sa istovremenim odvajanjem audio fajla. Posle kompresujem audio i spojim sa video fajlom. Proces je dugacak i zamoran. Jel ima neko krace resenje?

Program je PVAstrumento verzija 2.14, pa onda to provuces kroz GordianKnot. Malo komplikovano ide, ali je kvalitet najbolji.
PvaStrumento ce da ti napravi posebno Audio, posebno Video, cak ce da ti napise koliko ti je i kasnjenje zvuka za slikom...

Nazad
Vrh Dno