Šta je novo?

PC do 650€

• Začetnik teme Začetnik teme lzrbbc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lzrbbc

Poštovan
Učlanjen(a)
30.11.2015
Poena
50
Obzirom da je ovo moj prvi post, nadam se da nećete zameriti što pitam za pomoć.

Kupio bih računar do 75000 dinara, i ovo sam sastavio sa prijateljem.

YghTquh.png

Da li bih mogao da izmenim nešto? Eventualno ako nešto nije u "skladu" ili ako za malo više novca postoji nešto za trunku bolje.

Hvala unapred. 🙂

Ja ne bih davao nikakve preporuke, samo bih se osvrnuo na trenutak kupovine. Neodoljivo podseca na trenutak kad se prelazilo sa DDR2 na DDR3. Ko je izabrao DDR2, ubrzo je upao u situaciju nemogucnosti upgrade-a (nema modula i sve su skuplji), kao i izostanka performansi u odnosu na dolazece platforme sa DDR3 memorijom. Ja bih u ovom trenutku gledao u pravcu DDR4 platformi... Doduse kupovinom u inostranstvu.

Nece DDR4 zavladati tako brzo, sigurno ne jos godinu, godinu I po dana. Nije ni DDR3 zavladao preko noci kad se pojavio. Uostalom sad je DDR3 nikad jeftinija, pa onaj ko radi upgrade moze da uzme I 12 ili cak 16gb i tako se obezbedi na jedan poduzi period.

Ja ne bih davao nikakve preporuke, samo bih se osvrnuo na trenutak kupovine. Neodoljivo podseca na trenutak kad se prelazilo sa DDR2 na DDR3. Ko je izabrao DDR2, ubrzo je upao u situaciju nemogucnosti upgrade-a (nema modula i sve su skuplji), kao i izostanka performansi u odnosu na dolazece platforme sa DDR3 memorijom. Ja bih u ovom trenutku gledao u pravcu DDR4 platformi... Doduse kupovinom u inostranstvu.
Apsolutno se slažem. Obzirom da je Lzrbbc moj prijatelj, pre neki dan smo razgovarali o tome da radi upgrade na godinu ili godinu i po dana da ne bi upao u situaciju kao sada, da potroši 800€ odjednom zbog višegodišnjeg izbegavanja upgrade-a.

Recimo, za godinu i po dana, može pristojno da proda CPU, MB i RAM i pređe na DDR4. Idealno bi bilo da je sada imao 1300-1500€, kupio DDR4 platformu, neku strahovitu grafiku i zatvorio priču za naredne tri godine. 🙂

Nazad
Vrh Dno