Šta je novo?

PC Centar dao oglas za sljaku ali se ne javljaju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Plavimost

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2004
Poena
309
Pozdrav,jel ima neko iz PC centra,konkurisao sam za maloprodaju,poslao sve mail kulturno,rok je bio do 31.12.2005,al ih nema da se jave,da kazu dodji na razgovor ili decko sorry .Ako neko zna otprilike nesto o tome,neka napise hvala. :smash:

nemoj da se cudis sto ne odgovaraju. ne znam konkretno za pc centar ali masa firmi nema obicaj da odgovara kada im posaljes cv. ako im budes zatrebao javice ti se. nije ok ali tako se radi u srbiji. :(

Ja bih ti preporuchio da im se ne javljash ako ti odgovore :D

pazi ovako mene su zvali dva dana po vise puta pre nove godine ali nisam bio u blizini mobilnog hehe, tako da sam nekako provalio da su to oni i kada sam ih nazvao, proverili su i rekli da nema trenutno termina za razgovor jer je bio valjda 30 dec. kao da se javim 9 januara od tada pocinju sa radom. Onda sam zvao 9 i 10 ali ta devojka koja kao to zakazuje nije bila tu i da bi mi na kraju neka druga rekla da je konkurs zatvoren. Tako da nemoj da se nadas jer te nisu na razgovor pozvali.

Da, dziberski obicaj u Srbiji, jedino neke retke strane firme se lepo zahvale.

jaksa je napisao(la):

Upravo tako. Inače firme u 99% slučajeva dobijaju prijave mailom, i "gospodi" je jako teško i skupo da lupe Replay i pošalju tipski odgovor svima koji su otpali :S:

Kako beše...

"Balkane, Balkane, Balkane moj,
Budi mi silan i dobro mi stoj."

@Plavimost
nasuprot svim odgovorima, ja bih ti preporucio da ih zoves, cimas, odlazis kod njih.... u neku ruku budes i dosadan, cisto da im pokazes da ti je stalo do radnog mesta!
Trazi da razgovaras direktno sa direktorom (vlasnikom) ili nekim od sefova :)

ToxiC je napisao(la):
@Plavimost
nasuprot svim odgovorima, ja bih ti preporucio da ih zoves, cimas, odlazis kod njih.... u neku ruku budes i dosadan, cisto da im pokazes da ti je stalo do radnog mesta!
Trazi da razgovaras direktno sa direktorom (vlasnikom) ili nekim od sefova :)

Moj savet: ako nisu zvali, ne zovi ni ti njih.

jaksa je napisao(la):
Moj savet: ako nisu zvali, ne zovi ni ti njih.
Da, zamisli da radiš u firmi koja se tako ponaša (recimo da uspeš da ih dobiješ i ubediš ih da ti daju posao). Jedino ako si baš baš dokon...

Nema to veze, vecina firmi se tako ponasa, pa smo opet prinudjeni da radimo u njima.

Javi se ! Tebi treba poso! A ne njima

Може он да се јавља колико хоће, али му неће ништа вредети.

Ако га изаберу позваће га, а ако не онда не.

generalno moze da bude i namesten konkurs !
da vec postoje ljudi koji su odabrani za posao, a konkurs je cisto pro-forme, da bi bio u javnom glasilu!
ali usvakom slucaju mislim da bi jedan telefonski poziv mogao resiti sve nedoumice :)

Privatna firma nije u obavezi da oglasava radna mesta.

Pogledajte malo bolje oglas, tamo pise da ce se javiti samo onima koji udju u uzi izbor, a to je pravilo manje-vise i na zapadu.

@ToxiC Prestani da gledas "Bolji zivot", kao sto ti je Jaksa rekao, privatne firme nisu u obavezi da daju oglas, jer mogu da zaposle koga hoce i kako hoce. Za neka ozbiljnija mesta, nikada se i ne daju oglasi vec se ljudi traze na druge nacine.

Poslednja izmena:
Ja sam pogledao i vrlo lepo i jasno piše da će samo kandidati koji udju u drugi izbor biti obavešteni o daljem postupku... Što je i logično ako se ima na umu da za to radno mesto aplicira oko 200-300 ljudi. Nisu krive firme, koliko likovi koji nisu u stanju da prate jednostavno i prosto uputstvo iz oglasa. Pa ako to nije bio u stanju da uradi, da shvati jednostavnu instrukciju - ko će da mu da bilo kakav posao. Treba da sedi u kući i bleji, nije ni za šta drugo. . . .

Da li je dovoljan podatak da je vlasnik bivshi taxista, rachunovodstvo verovatno bivshe manekenke (dobro, ovo nije minus :)), i da menja radnike na svim poslovima ko charape, obichno daju sami otkaze...Da ne kazem kako goru atmosferu nisam u zivotu video, a radio sam u minimum 10 takvih firmi. Uvek sam se pitao kako se ta firma toliko odrzava u zivotu, ali valjda je ovo Srbija...

Poslednja izmena:
Potpisujem driver-ovo izlaganje i dodajem da su im i plate ocajne.

Zaobidjite u sirokom luku...

omnik je napisao(la):
Potpisujem driver-ovo izlaganje i dodajem da su im i plate ocajne.

Zaobidjite u sirokom luku...
Istina. Poznajem decka koji je do skora radio tamo. Plata sirotinja sa pricom da raste posle par meseci. Tada obicno ljudi dobijaju otkaz i tako ukrug.

wow, koliko negativnih komentara na doticnu firmu :)
a ova dva momka u SM koji vode p.j. "PC-centar" se ne zale ?!!
verovatno rade na procenat !!

bio na razgovoru. uslovi krajnje jadni i ucenjivacki. oko 12000. ja prihvatio i sad (od nove) ne zovu. sta ces. moze im se.
P.S. - ne pitajte zasto se jedan Zigic javlja. Pixi pokro sve pare. Nemamo ni za pljeju kod Stepinog vajata. :D
Inace, DeltaM mi poslao na kucnu adresu dopis. kao, hvala ali nismo u mogucnosti da Vam ponudimo angazman... Ma, ok nema veze. :mad:

Poslednja izmena:
Starman1971 je napisao(la):
Ja sam pogledao i vrlo lepo i jasno piše da će samo kandidati koji udju u drugi izbor biti obavešteni o daljem postupku... Što je i logično ako se ima na umu da za to radno mesto aplicira oko 200-300 ljudi. Nisu krive firme, koliko likovi koji nisu u stanju da prate jednostavno i prosto uputstvo iz oglasa. Pa ako to nije bio u stanju da uradi, da shvati jednostavnu instrukciju - ko će da mu da bilo kakav posao. Treba da sedi u kući i bleji, nije ni za šta drugo. . . .

A sta ako necu da sedim kuci i da blejim???Sta ces onda???Jel su i za to krive firme???

Nemoj da te obeshrabri jedan neuspeh.... Idi dalje....

I citaj sta pise sitnim slovima i izmedju redova. :D

Hajde ok sto neki savetuju da je PC Centar los za uhlebljenje, ali vi sto napadate coveka kao da je on kriv sto su oni nekulturni i bahati sram vas bilo bre.

jaksa je napisao(la):
Ja sam jednom konkurisao za posao za koji sam bukvalno jedini od prijavljenih bio zaista kvalifikovan, jer se radilo o vrlo specifičnom poslu koji sam malo pre tog konkursa radio dugo za jednu firmu. Ne samo da nisam dobio posao, nego nikada nisam dobio nikakav odgovor (da, zvao sam rukovodioca projekta, potvrdio da je dobio moju prijavu, obavestiće me kad bude vreme itd).

Projekat o kome je reč nikad nije završen, a uzete su za njega ogromne pare iz inostranstva. Moja pretpostavka je da su oni tražili neke bezveze ljude da im plate po 100 DEM mesečno, da u papire upišu da su im platili po 2000 DEM mesečno, da to prijave "investitoru" i da razliku strpaju u džep.

Svašta se ovde radi! :mad: :mad: :mad:

Poslednja izmena:
Meni je tamo bio posao da radim dizajn, i izmedju ostalog uradio sam im kompletan sajt, radio ga mesec dana, i uz obecanu pochetnu platu od 200dm, na kraju sam dobio neshto 70 iz pojma nemam kojih razloga, tako da sam napustio firmu i naravno sve pobrisao za sobom shto sam uradio...

driver je napisao(la):
Meni je tamo bio posao da radim dizajn, i izmedju ostalog uradio sam im kompletan sajt, radio ga mesec dana, i uz obecanu pochetnu platu od 200dm, na kraju sam dobio neshto 70 iz pojma nemam kojih razloga, tako da sam napustio firmu i naravno sve pobrisao za sobom shto sam uradio...

Eeee moooj prijatelju, pa sajt koji se radi mesec dana vredi bar 700e, a ti si ga radio za kokakolu i zvake. Takav posao se ne radi za platu nego se posebno placa :wave:

Pa sto nisi presavio tabak i napisao detaljan mail o tome tim strancima. Niko na zapadu ne baca pare tek tako, osim ako se ne radi o klasicnom pranju para, a to ipak retko ko radi u srbiji.

Znam i ja par takvih primera, gde neko uzima pare spolja, a ovde nista zaista ne radi, tj. zaposlio pola svoje familije a par gladnih mucenika mu na crno zavrsava sav posao.

Uopste, prosto mi je neverovatno koliko neki ljudi koji zaista imaju znanja, pristaju da se ponize i da rade za kikiriki a neko zato vreme vozi novu mecku i bogati se na njihov racun.
Ja bi pre prodavao gace na kutiji na nekoj pijaci, nego sto bi pravio nekome pare, ako to vec nemogu da radim sebi!

testthenext je napisao(la):
Ja bi pre prodavao gace na kutiji na nekoj pijaci, nego sto bi pravio nekome pare, ako to vec nemogu da radim sebi!

E kada bi svi tako ramishljali, ne bi bilo ovih velikih gazda koji su u fazonu "necesh da rintash za dzabe u katastrofalnim uslovima, ima ko hoce"..

Gresis, uvek bi se nasao neko ko hoce, ma koliko to bilo ponizavajuce iz nase perspektive.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno