Šta je novo?

PAZNJA pri kupovini/prodaji Android 5.1 telefona!

Moguće da misle da mogu, jer ne znaju šta je stvarno u pitanju.

Sad sam iskusio navedeni problem, uzeo da prodam Huawei Y6 od poznanika, nov telefon, koristio ga jedan dan, naravno, stavio svoj gmail nalog, sad dosao kolega sa foruma da ga pazari i naravno, prihvata samo originalni google account.
Cak kada namestis originalni i dodas jos jedan, a ovaj orignalni uklonis i ponovo odradis hard reset, prilikom logovanja, stoji poruka da se ubaci prethodno korisceni nalog (znaci ovaj drugi), ali kada se ubace podaci i sifra, ne prihvata, i samo je moguce ubaciti originalni google account.

Ja koliko znam, ovoga nema u 6.0, samo u 5.1, stvarno su majstori...

Ne valja kad je bezbedno, ne valja kad je nebezbedno. . .

Sent from my Nexus 5X

Ne znam odakle ti da nema na 6.0 ima od 5.1 i ta funkcija nije ukidana. Ukloniš prvo nalog beše, pa onda resetuješ da bi isključio ili tako nešto.

Ne valja kad je bezbedno, ne valja kad je nebezbedno. . .

Sent from my Nexus 5X
Nisam rekao da ne valja, nego da je bio problem da se skine zaštita
Ne znam odakle ti da nema na 6.0 ima od 5.1 i ta funkcija nije ukidana. Ukloniš prvo nalog beše, pa onda resetuješ da bi isključio ili tako nešto.
Ne sećam se da sam nalazio na ovo na 6.0 telefonima, ali sam na kraju uspeo da skinem, iako je moralo više puta da se odradi. Dakle stari nalog, sync, dodaj novi (pošto ne dozvoljava da se skine originalni), skini stari, sync, reset.

Pri tome nikakva zaštita ekrana nije ni bila uključena (pattern, pass ili slično), pa sam čak uključivao i isključivao da bi jedva iz nekog 10. puta dozvolilo bez originalnog google naloga da se podigne home screen...

Ne znam, ne kažem da sve znam, ali dosta često menjam telefone i ovo mi je prvi put zadalo ovoliko muks, a još sam imao originalni nalog...šta bi bilo da nisam [emoji3]

sent from e6533

Добро, и каква је тачна процедура кад хоћеш да продаш телефон?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jedini nacin je da se napravi reset preko settings ne preko rikavery
Znaci prvo mora reset preko settings pa posle ako zelite preko rikavery ;)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Jedini nacin je da se napravi reset preko settings ne preko rikavery
Znaci prvo mora reset preko settings pa posle ako zelite preko rikavery ;)

Mislim da nema veze kako se reset pravi, teoretski, moraš se logovati sa originalnim nalogom, isključiti sve lock screen opcije, sync, ukloniti originalni google account (ako ne daje, dodati drugi puta onda ukloniti originalni, ako mogu oba) sync, hard reset.
Obavezno biti siguran da je trenutno nalog (ako ga ima) sinhronizovan posle svakog od koraka...
Ako dozvoli da se ukloni originalni google nalog, odmah posle uklanjanja screen lock-a, sve ide lakše...

sent from e6533

Mislim da nema veze kako se reset pravi, teoretski, moraš se logovati sa originalnim nalogom, isključiti sve lock screen opcije, sync, ukloniti originalni google account (ako ne daje, dodati drugi puta onda ukloniti originalni, ako mogu oba) sync, hard reset.
Obavezno biti siguran da je trenutno nalog (ako ga ima) sinhronizovan posle svakog od koraka...
Ako dozvoli da se ukloni originalni google nalog, odmah posle uklanjanja screen lock-a, sve ide lakše...

sent from e6533
Peijatele radim u servis za.telefone i znam sta pricam, ako prvo se uradi facktor reset preko rikaveri onda trazi taj google nalog ako se uradi preko settings onda ne trazi i moze slobodno da se koristi inace i za to ima ljek trga se google nalog preko box-a ako vise se zaboravi nalog

Peijatele radim u servis za.telefone i znam sta pricam, ako prvo se uradi facktor reset preko rikaveri onda trazi taj google nalog ako se uradi preko settings onda ne trazi i moze slobodno da se koristi inace i za to ima ljek trga se google nalog preko box-a ako vise se zaboravi nalog

Na koji recovery misliš, fabrički ili custom?
Drugo, ja sam danas sve vreme radio reset iz settingsa, i opisao sam gore kada je uspelo...

sent from e6533

Poslednja izmena:
Inače Android 6 sigurno ima, i imaće svaki sledeći sve više ojačano da smanji mogućnost zaobilaženja.

Na koji recovery misliš, fabrički ili custom?
Drugo, ja sam danas sve vreme radio etest iz settingsa, i opisao sam gore kada je uspelo...

sent from e6533
Na fabrickom ne na castom, na castom ricavery nisam probao, znaci celosno da se ukloni google nalog je preko settings reset bla bla i to je to, ako slucajno se zaboravi google nalog lesno se trga preko jtag ili boxove ali to kosta novca

Koliko u servisima uzimaju da skinu ovu zastitu?Komsijin sin pravio google nalog,formatirali telefon,a sad dete nemoze da se seti ni maila a ni sifre.S6 je u pitanju.Hvala unapred.

Pretpostavljam mnogo. Ako ne pali neki od onih trikova, ništa mu praktično ne mogu. Kao i za iPhone.

Može kod Samsunga. Nećemo u detalje, neka poseti obližnji servis. Cena usluge nije visoka (1000-1500din).

detetu obično ne daješ da se igra ni sa čim vrednijim od onoga što možeš veoma, veoma lako da prežališ. shodno tome, ako je njemu s6 toliko bezvredan neka kupi drugi?

Skoro svi mogu da se skinu FRP zastite u servisima a za neke cene idu 1000-1500 a za neke idu i 30€ sve zavisno od proizvodjaca jer recimo za Huawei qualcomm modele i servis placa neku cenu po telefonu iako je već platio gomile alata da bi radio..

Sent from mighty voodoo magic ;)

Koliko u servisima uzimaju da skinu ovu zastitu?Komsijin sin pravio google nalog,formatirali telefon,a sad dete nemoze da se seti ni maila a ni sifre.S6 je u pitanju.Hvala unapred.
Za samsung se jos i da naci na youtubu kako zaobici lock. Potrazi na youtubu bypass frp lock. Bila je fora preko otg kabla a mislim da ima i jos par caki.

Je li neko skidao FRP zastitu sa Xperia Z5Compact? Net je pun informacija o Samsung i Nexus modelima, ima i za Motorola telefone. Sony nisam nasao skidanje FRP-a, posto je telefon na najnovijem 6.0.1 androidu.
Batalio sam juce telefon i prodao, ali me zanima da li je neko skidao tu zastitu na Sony?

edit: Problem je taj sto kod Sony telefona ne radi taj fajl kao na Samsungu (gde ti izbaci Settings telefona, i onda ukljucujes Developer settings preko build no.)
Kod Sony-ja je ne moguce meni bilo uci u opcije, tj. usao sam kroz Xperia Care u settings ali tu nemas pristup build numer-u, da bih ukljucio Developer settings.

Poslednja izmena:
Da li ovaj FRP može da se skine kod Samsunga (J3,J5,A3,A5) tako što će preko Odina da se ubaci drugi sistem kad je zaboravljena šifra google naloga.

Ne.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li ovaj FRP može da se skine kod Samsunga (J3,J5,A3,A5) tako što će preko Odina da se ubaci drugi sistem kad je zaboravljena šifra google naloga.

Da može, to ne bi bila nikakva zaštita

Sent from my iPhone using Tapatalk

Te "zaboravljene šifre" se vrlo brzo povrate ako je vlasnik naloga u blizini. ;)

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Pod uslovom da zna šifru kao i email adresu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno