Šta je novo?

Pazite ovo !!!

mige

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
390
Moja oprema  
Laptop
MacBook Air M1
Mobilni telefon
iPhone 16e
Pristup internetu
  1. Optički internet
Samsung 200GB 7200rpm SATAII SP2004C 92,50
Easy Computers

Samsung 200GB 7200rpm SATAII SP2004C 110,92
Pakom

Sve cene su sa uracunatim PDV-om !!!

Razlika skoro 20 eura !!!
Ej ljudi 20 eura na disk od 200 giga !!!!!

Cudno. Jedino ako su zvanicni distributeri pa nabili cenu da bi ljudi kupovali
kod firmi koje na veliko uzimaju od njih.

neverujem, moj ortak nekad uzima iz Pakoma za firmu, znam da je za 250 gb cena oko 120 eura za krajnjeg kupca a u Easy Computers je 101,50 eura

U Pakomu su derachi kao i u Com trade....

Pakom se prvenstveno bavi veleprodajom tako da im puca za MP :banana:

da, a i Easy je UVEK imao lude cene, sto jes jes

Ne samo HDD, u Pakomu je sve skuplje 15-20 %. Bitnija im je veleprodaja.

gagarin je napisao(la):
Ne samo HDD, u Pakomu je sve skuplje 15-20 %. Bitnija im je veleprodaja.
Ovo ipak ne mozhe biti istina! 15-20% je ogromna razlika i ovolika marzha nije ninashta osim na misheve i zvuchnike :).Inache shto se cene tiche vrlo je moguce da je u pitanju grubi previd ( Pakom) ako se uporede cene ostalih komponenata sa cenama kod drugih prodavaca.

Poslednja izmena:
U pravu si. Uporedjivao sam cene monitora (ono sto me interesuje ovog momenta) Samsung 740N i 740B kod Pakoma i kod drugih. Na brzinu sam odokativno napisao malopre 15-20% , a tacno je 13-17%.

Pakom je uvek bio vrlo skup, a ni dilerske cene mu nisu mnogo bolje, narocito u zadnje vreme kada je primetno spustio razliku izmedju svoje krajnje i tzv A kolone cena...
Ok je to sto drzi svoje krajnje cene visljim da bil ljudi kupovali robu od njegovih dilera, ali ni tim dilerima se ne daje mnogo mesta za zaradu, pa se onda jos dodatno daju popusti krajnjim kupcima jer je malo istih i rade ljudi na toliko mizernim procentima da je to cudo...

Zamislite da ste u Nisu, gde je Pakom gotovo jedini dobavljac robe i jedini uvoznik, kakav izbor komponenti postoji?? Nista! Ako ga ne prodaje Pakom, nema ga u Nisu i to je to...

Probajte ovde da kupite Chieftec, Antec, Epox, Seagate i da ne nabrajam na dalje lista je preduga...

Tuzna istina TER3A,kad sam hteo da kupim RS-MMC DV za 6680,odem do Pakoma (u podnozju Kalce) i vidim imaju samo od 128MB PQI za 2350 dindzi,onda prosetam do Millhouse-a u centru i tamo nadjem 256MB PQI za 2500 dindzi,sta vise reci!?
Pozdrav ,)

Ista situacija je i sa Pin Computersom. Snabdevaju sve redom na veliko, a maloprodajne cene :whip:
Moze im se!

Eheh da su meni barem takve cene kao što pakom i pinsoft furaju u maloprodaji. Kod nas u ŠA, većina robe upravo stiže od ova dva dobavljača, a cene ponekad idu i do 50e (pa i naviše) skuplje nego maloprodajne cene ova dva dobavljača, a egzotiku da ne spominjem, eventualno naleti po koji kulerčić ThermalTake (mada u skorije vreme nema čak ni njih), sve ostalo jeftinije verzije spire-a, i titan-a (Syberia, i Vanesa zaboravite), a tek Zalman kad stigne, cene furaju i preko 60e skuplje nego u BG. Na DFI, ABIT, EPOX, i ostale egzotičnije proizvođače zaboravite. Ovde fura samo MSI, i ASUS, i to isključivo -X varijante. Taman je bilo krenulo na bolje (neke firme počele da furaju Geil, Kingmax, Cooler Master,Chenbro,Zalman, Epox), kad opet počeše po starom, samo da sklope neku bož pomozi konfu nekom seljaku iz Slepčevića, tipa Što jeftinija MSI ploča, najjači procesor koji se može nadžidžiti na ploču, što manje NCP Ram-a, i neka GF4000 grafika, ako nema to onda 9200se, Maxtor (po želji kupca(obično 80gb sa sve BB)), a tu je i neizbežno JNC,Frontier ili Neo šareno kućište.

Lomnica_city je napisao(la):
Tuzna istina TER3A,kad sam hteo da kupim RS-MMC DV za 6680,odem do Pakoma (u podnozju Kalce) i vidim imaju samo od 128MB PQI za 2350 dindzi,onda prosetam do Millhouse-a u centru i tamo nadjem 256MB PQI za 2500 dindzi,sta vise reci!?
Pozdrav ,)

?! Kako to? Pre 20-ak dana sam bio u Pakomu (ugao Balkanske i Narodnog fronta), i tu sam kupio PQI MMC Mobile (sto je u stvari naslednik RS MMC DV) 256 MB, za nokiju 3230, za 1950 din, 5 godina garancije. Nije valjda da su toliko poskupeli?
Edit: izgleda da sam se razlikuju mesta gde zivimo :S:

Poslednja izmena:
Tako sto sam ja telefon kupio pre 6 meseci a doticnu karticu pre nekih 4 ako se ne varam! ;) Ali su meni dali celu jednu godinu garancije,iako se vidi da je Pakomova roba ali ni oni nisu davali duzu tada!
Pozdrav ,)

A pazite ovo!!
CANON / POWERSHOT A510 / 3.2 Megapixel / 4x optical zoom / MMC 16mb 219,50 €
Easy Computers

Canon PowerShot A510
3Mpix, 4x zoom, 2xAA baterije, 16MB SD... 150€
Sasa iz Hot hardware sobe

Razlika je samo 70€ :zgran:

Ma verovatno ga kod Easy-ja ni nema, pa ostala cena ko zna od kada...

Masterchief je napisao(la):
Eheh da su meni barem takve cene kao što pakom i pinsoft furaju u maloprodaji. Kod nas u ŠA, većina robe upravo stiže od ova dva dobavljača, a cene ponekad idu i do 50e (pa i naviše) skuplje nego maloprodajne cene ova dva dobavljača, a egzotiku da ne spominjem, eventualno naleti po koji kulerčić
Pa naruci preko neke sluzbe, hvala bogu ima ih dosta sada, da ti donesu iz BG ili KG :) ja sam uzeo samsung 250gb, u radnji za 102eur, a na pakomu je oko 120.

Fica je napisao(la):
A pazite ovo!!
CANON / POWERSHOT A510 / 3.2 Megapixel / 4x optical zoom / MMC 16mb 219,50 €
Easy Computers
Da si malo bolje pogledao video bi da nemaju tu robu. ;)

Nazad
Vrh Dno