Šta je novo?

Pazite gde kupujete !!!

DeuS.Mikelle

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2004
Poena
650
Dragi prijatelji , ovako ide prica ,
Ja sam trazio da kupim neki novi kuler za procesor , i posle dosta trazenja sam se odlucio za Spire Verticool koji kosta 20 evra (ima bakarno dno i heatpipes 4 komada) . Trazio sam preko pcberze gde ima da se kupi i nigde nije bilo osim u MC Most aka knjizara.co.yu (tj niko ga nije imao na lageru osim pomenutih) , e sad , da bi kod njih kupio moras prvo da uplatis pare na racun u banci pa da sacekas da im stigne, pa da ti posalju robu. Lomio sam se dugo da li da narucujem preko njih ali posto nigde drugde nije bilo a cinilo mi se da je dobro resenje taj kuler , resio sam da prodjem kroz mucenje sa placanjem i preuzimanjem i da kupim kod njih . Ja sam uplatio u utorak i danas sam ga dobio, i kad sam ga otvorio on uopste nema BAKARNO podnozje kao sto bi trebalo da ima i kao sto se vidi na slici na NJIHOVOM sajtu,

http://www.knjizara.co.yu/electronics/ - morate da ukucate u search "verticool" da bi izasla slika !

nego aluminijumsko, i drugo kad sam ga montirao na procesor komp nece da mi se upali jer sam podesio u biosu da ako procesor predje 66 C da se gasi , tako da kad sam ga montirao i upalio komp , komp krece da se pali i posle manje od sekunde krece da pisti alarm da se pregrejao. Ja uzmem i vratim svoj stari kuler i sve radi kao sto je i radilo, a ovaj novi kad sam ga okrenuo da pogledam stranu koja naleze na procesor, gde sam predhodno stavio pastu , ona skoro i da ne naleze na procesor tj kuler ne radi :zgran: , da neverujes . I tako ih ja zovnem i kazem u cemnu je problem a oni kao pa nismo mi , mi samo prodajemo stvari iz Pakoma , to nema veze sa nama , i ajde polacemo ga u servis (pazi salju kuler u servis ??!?!) , pa ce oni da vide sta i kako , i tako sam ja ostao i bez svojih 20 evra i bez kulera tj. jos se nezna sta ce biti ...

Uzas , tako da svako ko hoce da kupi bilo sta prvo neka vdi sta kupuje pa onda neka daje pare , ako mora 🙂 ali preko neta nikako (tj. prvo pare pa onda roba).

Pozrav !

DeuS.Mikelle je napisao(la):
a ovaj novi kad sam ga okrenuo da pogledam stranu koja naleze na procesor, gde sam predhodno stavio pastu , ona skoro i da ne naleze na procesor tj kuler ne radi :zgran: , da neverujes.

Jesi li uopste lepo montirao kuler, tj. kako je uopste moguce da ako si ga "ispravno" montirao nije nalegao kako treba? Zato je temp. i skocila odjednom.
Poz!

Pa to i govorim , mnogo puta sam montirao razne kulere , i proverio sam , tj lepo je legao zakacen i sa jedne i sa druge strane. Meni je takodje bilo cudno , to sam i naveo kao razlog zasto je skocila temp, izgleda je krivo podnozje ... ili ne znam sta moze da bude.
ALi to je pod broj 2 , a pod broj 1 je sto je podnozje trebalo da bude BAKARNO !!!!!

Pa to i govorim , mnogo puta sam montirao razne kulere , i proverio sam , tj lepo je legao zakacen i sa jedne i sa druge strane. Meni je takodje bilo cudno , to sam i naveo kao razlog zasto je skocila temp, izgleda je krivo podnozje ... ili ne znam sta moze da bude.
ALi to je pod broj 2 , a pod broj 1 je sto je podnozje trebalo da bude BAKARNO !!!!!
Sto se cudis, pa to sto si doziveo je potpuno normalno za ove firmice koje su u zadnjih godinu-dve nikle k'o pecurke posle kise! Udjes da pitas, a oni gledaju u tebe k'o "tele u sarena vrata". Jedini argument im je obaranje cena i obaranje i obaranje... a strucnost i ljubaznost na NULI. Sve to ne cudi ako se uzme u obzir da vlasnici takvih firmi nnemaju pojma sta je racunar, u fazonu imam "malog" u servisu, zna sve :d
Takvi su unistili normalnu prodaju racunara (rade sa marzama od 8-10%, pa seljaci na pijaci nece krompirom da trguju ako nemaju bar 40-50%, a cak i tada kukaju). Mozemo se sada pitati zasto se to dogodilo. jednostavan je odgovor, siromasna smo zemlja i trazi se najjeftinije, a za uslugu, kvalitet, ljubaznost i brzinu i strucnost resavanja reklamacije ko te pita. Tako nam i treba :crash:

Pazi sta pise:

"Garantni rok
0 Dan "

jorgovan je napisao(la):
Pazi sta pise:

"Garantni rok
0 Dan "

Da i to mi je naveo kao argument , kao "evo vidite sta ovde pise ... o dana garancije .." a ja samo sto sam ga preuzeo odmah sam ga i vratio. Ma mnogo su me iznervirali , moracu da im pozovem trzisnu inspekciju ako mi nevrate pare, a sto je najgore , trenutno sam i bez kinte i bez kulera , ko me je terao ne znam i znam da sam pogresio sto sam kod njih kupovao , ali opet im to ne daje za pravo da me prevare !

Samo sam zeleo da podelim iskustvo sa Vama , pa da se ucimo na tudjim greskama ! POz

Da nisi slucajno namontirao naopako (180 stepeni po osi) da ti je zarez bio sa pogresne strane socketa. I tako hoce 'lepo da legne' a ima kontakt samo po ivici jezgra :d

Montirao 4-5 komada tog kulera i svi su OK (cak i odlicni).

Mada sto se tice izrade kuler je od bakra i to ceo (ne samo podnozje), pa ako si ti dobio nesto od aluminijuma onda definitivno nije VertiCool.

Da i to mi je naveo kao argument , kao "evo vidite sta ovde pise ... o dana garancije .." a ja samo sto sam ga preuzeo odmah sam ga i vratio. Ma mnogo su me iznervirali , moracu da im pozovem trzisnu inspekciju ako mi nevrate pare

Ako si ga dobio poštom, zakon ti daje rok od 7 dana da ga vratiš bez obrazloženja i u tom roku moraju da ti vrate novac (odredba o tzv. distancionoj prodaji). Znači, u roku od sedam dana imaš pravo da vratiš i potpuno ispravnu robu! Ali si u obavezi da ga vratiš u apsolutno istom stanju u kome si ga i dobio.

Poslednja izmena:
cekaj bre, sta si uopste kupio? kakve veze ima montaza, o cemu bre ovde pricamo? Ako to nije taj model kulera koji je naveden, onda sta ima da se prica o montazi i ostalim stvarima. Znaci, koji je model kulera koji si dobio, jesi li uspeo da utvrdis? Pa valjda je osnovna stvar da ako na sajtu pise da je odredjeni model i ako ti za taj model das pare, da taj isti model i dobijes, sve ostalo ulazi u domen prevare i obmane i podleze prijavi.

Ako pricamo o ovom kuleru -> http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=1783 kuler nije ceo od bakra vec samo podnozje, ostatak je aluminijum.

Evo i na sajtu proizvodjaca -> http://www.spire-coolers.com/fcc.asp?prodid=170

Poslednja izmena:
GoranM je napisao(la):
Sto se cudis, pa to sto si doziveo je potpuno normalno za ove firmice koje su u zadnjih godinu-dve nikle k'o pecurke posle kise! Udjes da pitas, a oni gledaju u tebe k'o "tele u sarena vrata". Jedini argument im je obaranje cena i obaranje i obaranje... a strucnost i ljubaznost na NULI. Sve to ne cudi ako se uzme u obzir da vlasnici takvih firmi nnemaju pojma sta je racunar, u fazonu imam "malog" u servisu, zna sve :d
Takvi su unistili normalnu prodaju racunara (rade sa marzama od 8-10%, pa seljaci na pijaci nece krompirom da trguju ako nemaju bar 40-50%, a cak i tada kukaju). Mozemo se sada pitati zasto se to dogodilo. jednostavan je odgovor, siromasna smo zemlja i trazi se najjeftinije, a za uslugu, kvalitet, ljubaznost i brzinu i strucnost resavanja reklamacije ko te pita. Tako nam i treba :crash:
Savrseno si u pravu!Niske cene=losa usluga.Pa sa malom marzom firma nema kintu da sebi plati pristojnog servisera,samim tim nema ni dobru uslugu.Zimus sam nasao kod druga racunar star oko godinu dana sa HDD-om povezanim 40-pinskim kablom!Zamisli!Covek se upisao od srece kada sam mu za 100 dinara "napravio racunar da radi mnooogo brze",tj. stavio 80-pinski kabal.No,potrosac koji se j*** za dinar i treba da plati ceh.Onima koji mi kazu da sam skup za servis(a usput radim vise nego dzabe),kazem prosto da kad im neko upropasti racunar,duplo cu da im naplatim da ga sredim.Preko 50% njh na kraju ipak dodje kod mene sa unistenom racunaljkom i recima "nikad vise kod tog i tog priucenog,u p**** m*******".A ima i exremnih primera kojima vise nisam hteo nista da pogledam ni za koju kintu.
Znaci,kolko para,tolko muzike.

Nazad
Vrh Dno