Šta je novo?

PayPal Pomoc

Kostolomac.TK

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Zanima me brzo i jednostavno ako nemko moze da mi pomogne.

Imam PREMIUM PayPal account i na njemu mi je uplacena odredjena
svota novca. Da li je moguce da tu istu (malo manju) svotu samo
prenesem na drugi PayPal account bez upotrebe kreditne kartice.

Ako neko zna i moze da pomogne, samo napred. Hitno je.

On ce te pitati sa koje svote zelis da skines novac, direktno sa paypal-a ili sa kreditne. Ti naravno izaberi sa paypal-a
Ako sam te dobro razumeo, moze. Stavi sent money, kazes kome saljes i iznos i to je to. Imas ako se dobro secam 1-2% na poslatu sumu troskove paypal-a

Poslednja izmena od urednika:
Fazon je u tome sto recimo da imam 500$, a ja kad idem send money pise
mi limit 0.00$ kao da je necim ograniceno iako na saldo pise 500$

Hteo sam 50$ da posaljem ali nece, trazi mi kreditnu karticu.

Kad se logujes na paypal sta ti pise u polju balance? Ako ti je novac vidljiv u okviru tog polja, onda ides na sent money popunis sta treba kazes continue i kao source of funds stavis paypal account ne credit card

U balance stoji novac. Recimo 500$. Kad kliknem na Send Money pojavi mi se sledece da popunim:

Recipient's Email: _______
Ammount: _______ Limit: $0.00 USD Add credit card to raise limit
Currency: _______
Category of Purchase: _______ (Sta tu da stavim)

E mene sad zanima sta znaci onaj limit $0.00 USD a ja imam recimo 500$ u balance.
Da li je moguce to sto nisam Verified user ili sta? Ali da bih bio verified moram
da unesem broj nekog mog racuna ili broj kreditne kartice sto je neizvodljivo.

Category stavi goods(other) recimo, ostalo popuni, stavi continue, na sledecoj strani treba da imas source of funds izaberi paypal, posto kreditnu nisi ni ubacio. E sad meni nije jasno kako je tvoj account type "premium"? Ja znam za personal, premier, business. Moj je Premier Verified account. Taj limit je mozda zbog toga, ali probaj da posaljes mora nesto da ti izbaci ako nije ok i ako je ok

Greska moja nije premium vec Premier. Ali nije Verified.

Da bih postao verified moram da unesem racun u USA a to nemam.
Pazi ali ja da li imao 20$, 50$ ili 100$ na racunu meni i dalje stoji limit 0.00$.

Kada kliknem na send money nista me ni pita odakle cu nego me salje na kreditnu.

To send money instantly, please add a credit card or debit card to your account.

Account sam registrovao pre neki dan pa mozda zbog toga. U cemu je fora?

Moze li nekako bez kreditne ili racuna u USA da se verifikuje?

Da mi je to tako jednostavno, ne bih se obratio ovde za pomoc.

Zasto kazem jednostavno? Odes do Vojvodjanske banke, popunis formular za Visa internet karticu, moze da dobije ko hoce. Kartica je gotova za 10-15 dana, platis 20EU koje kasnije koristis za placanje i 200din. za clanarinu godisnju. Karticu normalno koristis za paypal i brdo drugih sajtova, naravno pomocu nje i verifikujes account

Da bi poslao novac moras da budes Verified, tj. da uneses broj racuna ili kreditne kartice. E sad, tu nastaje problem.... Mora da bude US bank account ili ako unosis broj kreditne kartice, mora da se adresa i podaci sa kartice poklope sa adresom koju si naveo u paypalu. S obzirom da nase zemlje nema na listi zemalja koje mogu da otvore paypal nalog, ne znam kako da izvedes da ti kartica (koja ocito ima podatke i adresu odavde) ima iste podatke kao i adresa sa paypala. Mozda grozni moze da ti pomogne kako da premostis taj problem....

Jedno je verified adress, a jedno verified account, verifikaciju account-a mozes kao sto sam ti rekao Visa internet karticom Vojvodjanske banke, moze i Raiffaisen Virtuon, a sto se verifikacije adrese tice kao sto galski rece nije moguce, posto nase zemlje nema u spisku. Ja sam stavio zemlju porekla Grcku, samo sam verifikovao account i najnormalnije primam i saljem novac, nema limita. Kako sam cuo nasa zemlja bi trebalo da se nadje u spisku u toku ove godine, koliko je to tacno videcemo......

Pa naravno da moras da vezes racun banci i paypal. Paypal sluzi kao svojevrsni prelazni racun, neka vrsta primitivnog akreditiva jer se ne moze direktno placati karticom fizickog lica na racun drugog fizickog lica vec paypal tu sluzi kao posrednik i omogucava upravo to: trgovinu fizicko lice-fizicko lice (moze chek ili money order ali to je vec lekcija "gotovina i gotovinski ekvivalenti":)). Dakle, ja imam otvoren racun na paypal i on je vezan za karticu koja je vezana za moju adresu u US i moj racun za nasu banku (posto je i CC vezana za fizicku adresu). Da bi bio verified mora da se poklopi adresa za koju je vezana kartica pri izdavanju i ona iz paypal-a. Nakon toga tebi ebay stavi neka dva minimalna iznosa na racun (recimo 11 centi) i onda se ja ulogujem preko e-banking servisa moje banke u US i vidim tih 11 centi koje nakon toga upisem na odgovarajuce mesto i tada sam postao verified.
Dakle mislim da moras da imas CC sa teritorije US

Ja opet kazem, sve sto treba je internet kartica Vojvodjanske ili Raiffaisen banke. Otvoris account na paypal-u, kazes upgrade account izaberes da hoces premier account...zatim on ti kaze da moras da odradis expanded use enrollment program. Drugim recima, ovaj metod se zasniva na tome da ti paypal skine odredjeni iznos sa kreditne kartice, nesto sitno sto kasnije refundira. Znaci recimo skine 2 dolara, i posalje ti cetvorocifreni broj koji ti kasnije ukucas i postajes verified member. Znaci kad ti skine iznos sa kartice, zovnes Vojvodjansku banku, recimo tamo si uzeo karticu, i kazes situaciju. On vidi da je tebi paypal skinuo odredjeni iznos, i vidi broj koji je paypal poslao. Trazis mu taj broj, logujes se na paypal, ukucaj taj broj i postajes VERIFIED Member.

grozni je napisao(la):
Jedno je verified adress, a jedno verified account, verifikaciju account-a mozes kao sto sam ti rekao Visa internet karticom Vojvodjanske banke, moze i Raiffaisen Virtuon, a sto se verifikacije adrese tice kao sto galski rece nije moguce, posto nase zemlje nema u spisku. Ja sam stavio zemlju porekla Grcku, samo sam verifikovao account i najnormalnije primam i saljem novac, nema limita. Kako sam cuo nasa zemlja bi trebalo da se nadje u spisku u toku ove godine, koliko je to tacno videcemo......

Nesto mi ovde nije jasno... Ja sam stavio adresu u USA (verovatno je isto kao da stavis Grcku) i dodao svoju Visa karticu Raiffeisen banke. Dakle, trebalo bi da sam verifikovao account, ko sto rece grozni gore. Nasao nekog da mi posalje $5 na novi paypal account i kad sam probao da isti iznos posaljem - ne moze. Trazi da dodam bank account, koji opet po defaultu mora biti na teritoriji zemlje koju si prijavio pri registraciji (u mom slucaju USA). U Brozovom slucaju, naravno, nema problema jer ima USA karticu, koja se poklapa sa fizickom adresom. E sad, ne znam, mozda postoji neka caka....

Galski je napisao(la):
Nesto mi ovde nije jasno... Ja sam stavio adresu u USA (verovatno je isto kao da stavis Grcku) i dodao svoju Visa karticu Raiffeisen banke. Dakle, trebalo bi da sam verifikovao account, ko sto rece grozni gore. Nasao nekog da mi posalje $5 na novi paypal account i kad sam probao da isti iznos posaljem - ne moze. Trazi da dodam bank account, koji opet po defaultu mora biti na teritoriji zemlje koju si prijavio pri registraciji (u mom slucaju USA). U Brozovom slucaju, naravno, nema problema jer ima USA karticu, koja se poklapa sa fizickom adresom. E sad, ne znam, mozda postoji neka caka....

Odradi ovo expanded use enrollment program, ako ti ne uspe, obrisi nalog, napravi novi i stavi grcku, pa opet expanded use enrollment program. To bi trebalo da je sve

Pa ja vec imam 500$ dolara na racunu a nije aktiviran pa ne mogu da registrujem drugi nalog.

Gde se nalazi ta expanded use enrollment program ako si premier member!

Tu opciju ti ponudi kad ukucas broj kreditne kartice, ako si ubacio broj kreditne a nisi odradio program, to ti se nalazi u account profile, stavka credit cards. Znaci u svakom slucaju treba ti kartica i definitivno ne mozes da posaljes novac zato sto nisi verified, procitao sam na sajtu. Meni nije jasno kako si ti dobio premier account a nisi verified, ja sam dobio premier account tek sam odradio enroll program, do tada sam imao obican account. Na sajtu pise da ti skida 1.95US za taj enroll program, sto kad odradis refundira ti :d

Pa jednostavno bio sam FREE, dobio 500$ i uradio upgrade i skinuli mi pare sa racuna i stavili me u premier.

Sad jos da sredis sa karticom i full si :d . Nisam siguran da li moze da se ubaci mozda neki bank account, ima dosta banaka kod nas, ali neznam koja radi i da li radi online trgovinu. U svakom slucaju ako jos nisi izvadio karticu, preporucujem ti Visa internet Vojvodjanske banke

Bio sam na sajtu Vojvodjaske Banke i ima 3 kartice, koju da uzmem. Nisam iz BG.
A pokusacu i ortak da mi u USA otvori racun neki pa da preko njega verifikujem.

Koliko para treba da bude minimum na racunu i da li racun treba da bude na isto ime?

Kostolomac.TK je napisao(la):
Bio sam na sajtu Vojvodjaske Banke i ima 3 kartice, koju da uzmem. Nisam iz BG.
A pokusacu i ortak da mi u USA otvori racun neki pa da preko njega verifikujem.

Koliko para treba da bude minimum na racunu i da li racun treba da bude na isto ime?

Uzmes Visa internet karticu, to joj je pun naziv, na racunu ne moras da imas novac. Uplacujes 20EU pri podizanju kartice samo, sto ti sluzi za placanje kasnije. Ja uplacujem novac samo kad nesto treba da platim, ne drzim novac uopste, ako se nekad zadrzi po 1-2EU, u vecini na racunu ja nemam nista. Dobra je fora sto karticu mozes da zakljucas, kad ti treba zovnes otkljucas i platis, pa opet zakljucas. Znaci neka zloupotreba, tesko ;)

Vrh Dno