Šta je novo?

Paypal pitanje za poznavaoce :)

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Ovako,

imam druga u Nemachkoji koji ce da mi otvori PP account na njegovo ime. Potreban mi je prvenstveno da bih primao novac sa nekog sajta. Naravno, i kupovao bih neshto. Ako bude trebala verifikacija, on naravno sve moze da potvrdi (nemac je).

1. Da li bih ja nekako mogao da dodam na taj account MOJU karticu i da je koristim ili bi sve moralo da ide preko njegove. Nisma upucen pa mozda lupam gluposti :)

2. Da li bih mogao da promenim adresu prilikom kupovine na ebay? Tj, da li bi i ebay account morao da ide "na njega" ili bih ebay account mogao ja regularno da registrujem, povezem sa tim njegovim paypal accountom i da sve to shljaka kako treba?

3. Koji bi bio najlakshi nachin da skidam novac sa PP u ovoj situaciji jer ce tu biti nekih uplata? Ima li logike da registrujem MB account pa da tako neshto transferujem novac (njega je valjda ovde dosta lakshe otvoriti...)?

Puno pitanja, a sva bitna :)

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
3. tako ti je najbolje otvoris ovde MB, a on isto nek otvori MB, pa kad ti dobijes pare na paypal, on ti prebaci pare s njegovog MB na tvoj MB i ti tako skines pare s racuna. Tako ja radim...

2. Mozes cini mi se da se registrujes normalno a kad treba da kupis nesto samo povezes sa tom PP adresom, nisam 100% siguran!

1. Mogao bi da dodas karticu, ali bi isto cimali za verifikaciju nje s vremena na vreme, pod uslovom naravno da ti prihvate tu karticu, ali naravno onda pi to bile trange frange po meni...

Pozdrav!

Koristi njegovu karticu.

Sa eBay mozes da narucujes na tvoju adresu. Samo linkuj taj paypal sa eBay nalogom i pici...

Sa paypala na karticu pa sa kartice na tvoj MB a posle kako hoces :D

Zanima me da li ce biti problem jer cu na ebay i pp imati razlichita imena i adrese. Znam da postoji to povezivanje pa tu da ne bude problema.

Josh jedno, bilo bi super ako bi mi neko objasnio kako NAJLAKSHE da podizem taj kesh? Poslednja varijanta mi je da oni tamo dizu i da mi na svakih par meseci donose.

Odgovori na ova pitanja bash i ne postoje u ostalim temama koje chitam vec duuuuuugo :)

Inache, juche mi je otvoren account i daci mi sve podatke chim prodje verifikacija. Kartica preko koje ide je Maestro Deutsche Bank Card.

Poslednja izmena:
Ja koristim razlicite adrese vec dugo i nikakav problem nisam imao.

Pa mogao bi da dizes pare tako sto kad ti legnu pare na paypal, povuces (withdraw) ih na tu karticu koju takodje registrujes na moneybookersu. Onda na moneybookers uploadujes te pare i svuces ih na prethodno registrovani bank account ili credit card iz nasih banaka...

1.Ja koristim bez problema srpske kartice na slovenackom verifkovanom nalogu oko godinu dana i nikakvih problema,3-4 kartice.

2.Moj savet otvori nov nalog na Srbiju sa svojim imenom itd a placaj sa tim paypal nalogom.

3.Najbolje da probas Withdraw na Visa internet banca intese ako je imas,jer moneybookers dosta dere sa provizija jos ako nije valuta Eur kurs im je malo... :)

Nadam se da sam ti pomogao.

Nije meni problem da probam da otvorim nalog sam sa nasom karticom. Koliko sam shvatio nije problem ako ja placam ali je problem ukoliko meni treba da uplacaju! Ne znam kako bih verifikovao adresu stanovanja ukoilko do toga dodje a ne zelim da igubim novac ukoliko bash i ne moram (zato se i raspitujem detaljno ovde). Ukoliko sam neshto pogreshno shvatio ispravite me!

Mislio si na PayPal ili na ebay?

Moj savet ti je da otvoris taj nalog na drugara verifikujes itd i dodas npr Visu Internet ako je imas,neko ti prebaci 15 eura i probas withdraw i videces da li radi na manjoj sumi ili radi isplatu na racun u DE.
A ako se radi o vecim sumama mesecno pa da ti se isplati da dajes moneybookersu proviziju onda ok,ali ako je sitno 10-20 eura mesecno mozda bolje da sacekas da ti neko donese.

Mislim na paypal! Ebay mi je u principu za sada sekundarna stvar. Sumnjam da cu neshto ja prodavati na ebay-ju. Samo kupovina.

@pavle93

Cekaj znaci ti mozes pare koje su ti na paypalu povuces na Visa Internet karticu od Intese?

da,jednom sam samo svukao 15 eura za probu :) sad necu da se igram jer imam dosta transakcija :),al opet meni je nalog verifikovan.

Regularno si verifikovao adresu ili neshto drugo?

Poslednja izmena:
da,bez problema iako mi nisu trazili podatke ja sam im poslao za svaki slucaj

paypal ti je na sloveniju bese?

Vrh Dno