Šta je novo?

PayPal hrvatski nalog

Učlanjen(a)
07.09.2013
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 9 5900X | Corsair iCUE LINK 150i RGB
Matična ploča
ROG Strix X570-E Gaming
RAM
Trident Z Neo F4-3600C16D-16GTZNC x 2
GPU
TUF-RTX4080-16G-GAMING
Storage
990 PRO 4TB | 970 EVO Plus 1TB | 850 EVO 500GB | WDC WD20EZRX
PSU
Seasonic FOCUS GX-750
Kućište
Corsair 5000T
Monitor
ROG SWIFT PG279QE | Dell P2419H
Miš & tastatura
Razer Deathadder v2 | Logitech G910
Laptop
Dell XPS 15 9520
Mobilni telefon
iPhone 12 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nece da mi salje odgovore, pa da probam ovako.

Planiram da otvorim hrvatski PP, sa legalnim podacima, pa da mi neko kaze da li sve funkcioniše kako treba. Može li da radi Donate i čeka li se ono 30 dana da se šalje u banku ili ne. Takođe, da li bih mogao da dodam visa karticu iz Srbije i bankovni račun takođe ili da samo dodam Payoneer i kraj? Ja bih sa tog PP naloga slao na Elance na moj nalog, tako da mi nije bitno da šaljem u banku pare, jer mi ne odgovara to, a i ne verujem da bi moglo u našu banku to da se uradi.

Otvori racun u hr ko nerezident i napravi sve legalno dobijas i karticu cuo sam da to moze pa nadji na netu proceduru

Mnogo pitanja odjednom, probacu na par da ti odgovorim...

Sve ce ti funkcionisati kako treba ako imas nekoga u HR na koga ces otvoriti nalog. Ako ti zatraze dokumente za verifikaciju, moras imati lk ili pasos od te osobe skeniran kao i racun za neku komunalnu uslugu.
Ne ceka se vise 30 dana, pare su dostupne odmah pri uplati.
Da bi dobio karticu moras se prvo priajviti u njihovoj opstini ili sudu da bi dobio nerezidentni OIB (osobeni ident. broj)
Odes u Erste banku u Zupanji, i otvoris nerezidentni racun uz koji dobijas karticu nakon 2 nedelje.

To zvuci ok, imam tamo par drugara. Zupanja je od Beograda 150km, nije to daleko. Ali meni je jako bitno da li hrvatski PP podrzava uplate preko Donate button-a, jer ja vecinu uplata tako dobijam. Ako to ne radi, onda mi ne odgovara.

To zvuci ok, imam tamo par drugara. Zupanja je od Beograda 150km, nije to daleko. Ali meni je jako bitno da li hrvatski PP podrzava uplate preko Donate button-a, jer ja vecinu uplata tako dobijam. Ako to ne radi, onda mi ne odgovara.

Provereno radi .

Kratko pitanjce : Ja sad stavim drugaricinu adresu iz slovenije da bi povezao paypal i payoneer ..i paypalu se digne za par meseci i trazi verifikaciju , da li nekako mogu da verifikujem tu adresu ? Obzirom da na moje ime tamo nista nema tj ni jedan racun itd..

Bolje da se ne zezas. Ja sam tako izgubio 2 hiljade dolara. Desi se nešto nepredvidjeno i blokiraju ti nalog i traže podatke. Naravno ako imaš njene onda moze, ali bolje se konsultuj sa njom neka ona tamo otvori najnormalnije jer onda nema problema.

Kratko pitanjce : Ja sad stavim drugaricinu adresu iz slovenije da bi povezao paypal i payoneer ..i paypalu se digne za par meseci i trazi verifikaciju , da li nekako mogu da verifikujem tu adresu ? Obzirom da na moje ime tamo nista nema tj ni jedan racun itd..

Ne moze, mora na tvoje ime biti neki racun (i valjda ne moze credit card statement, cini mi se, ili to bese za Skrill, ne znam?), ne stariji od 6 meseci, a za neke i max. 3.

I nemoj na njeno ime da otvaras kako predlazu, to njoj moze napraviti problem sa poreskom!
(kljucna rec: "moze")

Pa jel imate neki predlog ? Da li da stavim neku adresu i nadam se da nece traziti verifikaciju dok paypal konacno ne dodje kod nas u fullu... ili sta , nisam vise pametan .. ?

Jesi siguran da je to to ? valjda bi neko javio ...

Ako moras ppom da primas uplate radi preko nekoh sajta koji prihvata pp placanje i nemas problema.

Ja treba da pustim sajt uskoro pa bi naplacivao usluge.. koliko sam shvatio najbolje je preko paypala i najjednostavnije

Najlakse jeste ako imas pravi PP nalog, inace je bolje da ne rizikujes i naplacujes preko recimo ShareIt, 2Checkout ili nekog slicnog servisa koji prima PP uplate.

To bi bilo najbolje da od sutra krene :D

To bi bilo najbolje da od sutra krene :D

mislim da kada su vec stavili u police da ce to sigurno odraditi

osim toga predstavnici nase vlade su javno to objavili prosli put a PP se obavezao da ce to izvrsiti

cak su se nesto i prozivali sa nasom NBS oko zastarelih propisa ali je NBS to dematovala

da li ce bas sutra ili nekoliko narednih dana videcemo na svojom nalozima

Taj fazon !

Armor, ne pratis temu?:)
Bilo je pre 8. okt u policy update, a prosle godine je doduse samo jedan totalno nepoznat (mene a i vecini pretpostavljam :D) sajt pomenuo da ce moci Srbija da prima od nekog datuma - i stvarno bi tako!

Armor, ne pratis temu?:)
Bilo je pre 8. okt u policy update, a prosle godine je doduse samo jedan totalno nepoznat (mene a i vecini pretpostavljam :D) sajt pomenuo da ce moci Srbija da prima od nekog datuma - i stvarno bi tako!

bilo je pre 8.oktobra jer su tada radjeni pregovori sa nasom vladom.

kada su okoncali pregovore objavili su datum

a za ovo predhodno nemam pojma znam samo da se pronela vest internetom da je moguce iz Srbije otvoriti PP

tada sam pristupio i registrovao se za pomenutu uslugu

Vrh Dno