Mislim da se to promenilo našim prijemom u SEPA zonu kada je o valuti EVRO reč - sad tehnički primena počinje od Maja dogodine ali mislim da je već samim činom prijema kome je prethodila promena legislative sada legalno slati EUR unutar Srbije, sad kada će se to efektuirati na third party servisima poput PPala, videćemo.Ako si ti u Srbiji, ne možeš da primaš devizne uplate kao fizičko lice na svoj račun od drugog fizičkog lica.
Da ne pokusavaju tebi kao FF a njemu kao placanje da posalju?Molim za pomoć, probao sam kontakt sa virtuelnim operatorom ali džaba...
Drugar je isto registrovan na Srbiju i sve mu radi,on takođe ne može da mi pošalje novac kao i bilo ko drugi iz bilo koje druge zemlje,u čemu je problem ?
Kakve veze to ima sa zakonon o deviznom poslovanju? Da li je on menjan skoro po ovom pitanju? Koliko vidim, ne. Zadnja izmena od 2018 je ovog marta i samo menja clanove o kontroli menjaca.Mislim da se to promenilo našim prijemom u SEPA zonu kada je o valuti EVRO reč - sad tehnički primena počinje od Maja dogodine ali mislim da je već samim činom prijema kome je prethodila promena legislative sada legalno slati EUR unutar Srbije, sad kada će se to efektuirati na third party servisima poput PPala, videćemo.
Erste i Poštanska (Visa internet, knjiženje u toku radnog dana)Da li neko zna kod kojih banaka instant leze uplata sa PayPala (kada povucem novac)?
Može, ali Alfa je čini mi se skoro prijavio da se uplata nakratko vidi pa momentalno nestaje (kao što je i u UniCredit slučaj pa čeka ručno knjiženje). Pritom, osim što bi ti valuta kartice bila u dinarima, Yettel uzima još 3% nakon knjiženja (ranije je išlo u minus ako ne bude dovoljno para na računu).Yettel ne moze, verovatno zbog MC kartice.
Znaci najbrze bi mi bilo preko Erste banke. Razmisljao sam se oko Wise, s obzirom da imam na nalogu GBP, ali ne znam koliko dugo se kod njih ceka.@ffg280 izmenom pravila korišćenja (da li od zimus ili prošle godine, ne sećam se) onemogućeno je slanje sa Personal na Business naloge (navođenjem mejla). eCommerce naravno iz toga nije isključen, ali to je kupoprodaja dobara ili usluga sa sajta i već nešto drugo.
Erste i Poštanska (Visa internet, knjiženje u toku radnog dana)
Može, ali Alfa je čini mi se skoro prijavio da se uplata nakratko vidi pa momentalno nestaje (kao što je i u UniCredit slučaj pa čeka ručno knjiženje). Pritom, osim što bi ti valuta kartice bila u dinarima, Yettel uzima još 3% nakon knjiženja (ranije je išlo u minus ako ne bude dovoljno para na računu).
"Propis uređuje pravila za izvršenje međunarodnih i domaćih platnih transakcija u evrima, pri čemu će poslovi po osnovu kojih se vrše ove transakcije i dalje biti regulisane Zakonom o deviznom poslovanju"Kakve veze to ima sa zakonon o deviznom poslovanju? Da li je on menjan skoro po ovom pitanju? Koliko vidim, ne. Zadnja izmena od 2018 je ovog marta i samo menja clanove o kontroli menjaca.
PDa ali jos nije nista izmenjeno u primeni."Propis uređuje pravila za izvršenje međunarodnih i domaćih platnih transakcija u evrima, pri čemu će poslovi po osnovu kojih se vrše ove transakcije i dalje biti regulisane Zakonom o deviznom poslovanju"
Izvor: https://rs.bloombergadria.com/ekono...ulazak-u-zajednicku-zonu-placanja-evrima/news
Evo ga i link ka tom propisu:
Kod Inteze se ceka i do 2 radna dana vs RF gde se novac uplacuje i subotom ako povuces u petak.Da li neko zna kod kojih banaka instant leze uplata sa PayPala (kada povucem novac)? Znam za RF, ali mi ona ne bi odgovarala. Yettel ne moze, verovatno zbog MC kartice.
Ja sam samo rekao da je - u skladu sa dole highlight-ovanim krajem linkovanog propisa zvanično od 22-og Maja 2025 - EUR postao legalan tender pri prijemu i slanju novca i unutar Srbije, a ne samo ka drugim/iz drugih zemalja SEPA zone. A za to kad će se sve to efektuirati u praksi kod nas, a pogotovo na stranim platformama tipa PPal-a i ja kažem ostaje da ispratimo, ono što je moja poenta je da u tom smislu više nema zakonskih prepreka.PDa ali jos nije nista izmenjeno u primeni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari