Šta je novo?

Paypal adresa "confirmed" ???

Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
320
danas sam kupovao nesto na ebay i placao paypal-om i stigao mi izvestaj na mail o porudzbini u kojoj stoji da mi je adresa CONFIRMED... a odlicno se secam da pre nekog vremena to nije bilo tako :p otkud ta promena???

Moze da se poveze paypal sa American Express karticama najnormalnije valjda zato sto se one racunaju kao globalne kartice a ne kao made in/for Serbia :) ja moju koristim relativno cesto bez ikakvih problema. Takodje mi je PP registrovan na Madjarsku.

Moći ćeš i njoj da "produžiš život" .... pisano već ....

A ni ta adresa ti ne znači puno kad ne možeš linkovati paypal sa nekom domaćom kreditnom karticom. Meni je billing adress u mađarskoj na primer, pa shipping adress uvek stavljam gde živim.

pa meni je paypal najnormalnije linkovan sa domacom kreditnom karticom (american express) ali kao sto sam napisao nije pitanje vezano za kreditnu karticu nego konkretno se tice adrese koja je ranije bila unconfirmed i kao drzava je pisalo slovenia na koju sam se registrovao ali sada pise serbia and montenegro i stoji mi confirmed!! nista ja menjao nisam sto se tice paypal naloga... a to sto je vatrogasac napisao da ne znaci bas nista tu je odvalio glupost jer gomila prodavaca na ebay-u salju samo na confirmed paypal adresu!! sto znaci da ja kad platim nesto na ebay preko paypal-a pisace serbia and montenegro (confirmed) i sticice mi ovde gde zivim umesto slovenia (unconfirmed) sto je bio ranije slucaj...

Koliko kosta American Express kartica, odrzavanje...?
Ako putujes 1 godisnje na 10dana skoro pa nista** :)

odrzavanje Amexa je 200din mesecno....nisam siguran da li je prosla promocija u kojoj je u prvoj godini odrzavanje 100din

Godišnja članarina je 2.400 dinara za osnovnu karticu i 1.200 dinara za svaku dodatnu karticu i otplaćuje se u 12 mesečnih rata. Ostale naknade vezane za ovu karticu možete naći na sajtu Banca Intesa u okviru Tarifnika banke.

** Besplatno dobijate karticu putnog zdravstvenog osiguranja Delta Generali sa asistencijom i podrškom Europ Assistance. - vazi za ceo svet

http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=25

Hvala na informaciji. Kada sam ja ranije gledao ovu karticu (nije bilo ove za internet kartice bance intesa) odravanje je kostalo 100-200$ (ili bese evra) pa sam odustao :)
Da li mozda jos neko ima ovu karticu i da li bi mogao da proveri da li prolazi kod PayPal-a? I da li bi mogao da se podize novac (jeste da meni ta opcija nije potrebna, ali cisto informativno... mozda nekom zatreba)?

pazi meni su neki kinezi nekoliko puta refundirali novac i taj novac ti ne ide na paypal nalog nego direktno na karticu... meni je uvek paypal nalog na 0 tako da nisam ni pokusavao da prebacujem sredstva na karticu :D a sto se tice odrzavanja kartice meni su na osnovu racuna u banci koji imam dali amex i master card pride :D tj placam samo odrzavanje tog racuna a za kartice nista... ako imas neki racun u banci pitaj da ti daju amex pa probaj...

Zato što se ne dodaje nova, kada u banci dobiješ novu karticu, već se samo promeni CVV kod i datum isteka, odnosno ide se na edit kartice. Samo sam ja već 5-6 puta to napisao u PayPal temi, a gde su drugi koji su pisali to isto.

Koliko sam ja video pre mesec-dva u PayPal temi, svako ko je obnovio Intesa karticu, nije mu više radila. Jel se od tada promenilo to pa sad može da se produži?

Preteče me DariusIII .... ne smeš da BRIŠEŠ karticu i da dodaješ novu, već samo na postojeću ideš EDIT i promeniš datum i kod ...

Neće .... jer do 2013 mi ćemo već imati legalan PayPal u Srbiji, i da plaćamo i da primamo keš, i biće opšte blagostanje u zemlji, i sve cene će biti razumne, i nećeš ni imati potrebe da koristiš PayPal i OnLine kupovinu ..... :) :) :) :)

Mislim da je ovo sa blagostanjem bi sarkazam, ali hajde de, izgleda da se stvari kontaju prilično bukvalno...
Inače, što se tiče AmEx kartice, kao što rekoše prethodnici, OBAVEZNO se ide na edit, pa se promeni cvv broj. NIKAKO, ali NIKAKO ne brisati postojeću karticu i dodavati novu, zato što je onda ćao-zdravo PayPal. Ovo je provereno, zato što ja tako koristim PayPal evo već četvrtu godinu, a plaćam isključivo AmEx karticom.
Još jedna stvar, nije isto kada ti prodavac radi refund i kada ti neko šalje pare, to se različito tretira. Refund prolazi bez problema, ali ako mislite da primate novac na PayPal računajte na mogućnost provere od strane PayPal-a, a onda kako se snađete, pošto će vam tražiti 2-3 dokumenta na uvid da bi unakrsnom proverom podataka potvrdili legalnost naloga.
Takođe, jedna sitnica koja može da zatreba... Pre par nedelja kada sam plaćao neku stvar za prijatelja i kucao njegovu adresu za shipping nisam mogao da stavim njegov broj telefona na eBayu (a broj je obavezan), pri čemu nisam mogao da odradim plaćanje preko PayPal-a. Pozvao sam support na eBayu i rekli su mi da je to iz bezbedonosnih razloga i da mogu da stavim samo jedan (moj broj), ali kada sam pokušao da ga stavim opet nije prolazilo plaćanje. Odabirom moje adrese za shipping plaćanje je prošlo, ali nova adresa, sa novim brojem telefona nije htela.

Ili možda ljubičaste...:d:d

Nazad
Vrh Dno