Šta je novo?

Payment gateway za e-business

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
Istražujem neke opcije, šta, kako, sve je još u domenu ideje... Molim vas za savete, iskustva...

Paypal - ne dozvoljava uplate na domaćim accountovima, probao sam da linkujem karticu sa hrvatskim i pozvala me je ljubazna žena iz paypala i zamolila da zatvorim account. Srpski je neupotrebljiv. Da li postoji neki loophole? Dobra stvar je što je apgrejd accounta za biznis besplatan i krajnje jednostavan.

Skrill - kako dođavola da apgrejdujem personal account u biznis, ako radim kao fizičko lice, nemam registrovanu firmu. Spominju nekakav limit od 2500 kada se automatski apgrejduje. Potreban secret word da se linkuje sa sajtom, kako bi mogle da se primaju uplate kroz njihov gateway, koji se unosi kroz merchant tools, a ta opcija je samo za biznis account dostupna.

Teće opcije ne bih ni razmatrao, zaista. Skrill je dovoljno alternativan, s obzirom na to da 99% ljudi u inistranstvu koristi paypal i skrill, ako ne podržava to mogu da zatvorim "radnju". Ne verujem da bi neko direktno exposovao svoju kreditnu karticu nekom mutnom srpskom sajtu zar ne.

Po svemu sudeći, treba mi osoba od poverenja iz inostranstva koja bi mi ustupila strani paypal i karticu na raspolaganje.

Poslednja izmena:
Skrillu ne veruju uopste u inostranstvu, izgleda da se on masovno koristi samo za zaobilazenje zabrane za online gambling (ovde recimo vecina postova se na to svodi). Hteo sam da koristim isti, medjutim nijedna firma nije to htela da prihvati (pricamo o firmama koje uplacuju wire-om nama u Srbiju, pa vidi sada)

PayPal je podrzan od strane skoro svih payment gateway-a, tipa Authorize.net, 2Checkout, ShareIt, itd.

Ako prodajes softver ili neki e-proizvod, onda su ti gatewayi tipa MyCommerce, ShareIt i ostali dovoljni i najbolji izbor.
AKo je nesto fizicko, ne brini se za gateway - zabrini se sto ces imati problema sa carinom da to izadje iz zemlje. PayPal i slicni ti nece pomoci u tome.

Radi se fizičkim licima koja bi meni uplaćivala, samo ne znam da li ljudi hoće da se smaraju sa pravljenjem skrill acounta da bi kupili preko mene, to kao prvo. I ne vidim kako da omogućim linkovanje skrila. Dakle proceduralno je pitanje, Skrill ne dozvoljava izgleda uplate, nije pitanje poverenja.

Online gambling, po meni, nije ništa loše samo po sebi, a to što naša država smatra npr trgovinu nna forexu nelegalnim je skandalozno, posebna priča koja se svodi na kontrolu bankarskog i gambling lobija i monopol na tržištu.

Ako prodajes softver ili neki e-proizvod, onda su ti gatewayi tipa MyCommerce, ShareIt i ostali dovoljni i najbolji izbor.

Hm, azmotriću te opcije, vidim da ih Shopify platforma koju planiram da koristim ne omogućava pa ću morati da integrišem ručno API.

Shopify je interesantan, neka iskustva? Po meni nema baš povoljan tarifni model i provizije, ali solidan dashboard i opcije za neki skroman, jednostavan početak bez mnogo cimanja sa tehnikalijama i ulaganja.

Prostije od SgareIt i MyCommerce neces naci. Samo ubacis link ja njihovom sajtu za kupovinu tvog proizvoda.

Pogledaj http://alfasp.com/order.html da vidis kako to kod mene radi. Ako trebq vise od toga javi mozda neko zna kako da se implementira.

Skrill ne daje da srpskq firma ih koristi kao Merchant. Pitao sam. Bez toga he neophodan Skrill nalog svakom kupcu.
U mom pri eru moze i bez PayPal naloga da se plati cak i preko paypala.

Aha! To je onda odlična vest. Hvala puno!

No frx :)

Vrh Dno