Šta je novo?

pay back :D

• Začetnik teme Začetnik teme staxm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

staxm

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
619
Kad se sve poklopi od komponenti,evo sta ispadne 😉

Setup :
- C2D E8500@TRUE 120
- DFI BloodIron (no mod)
- Crucial Ballistix [email protected]
- SilverStone st560f

Dok se ceka sledeca LN2 sesija, evo dva lepa reza @AIR dedicated to Monteboy (obrati paznju na FSB i krajni rezultat)

sub11 😉
citavih 20MHz manje

sub14 😉
totalno isti rez, u hiljaditinku, a sa 6MHz manjim klokom

to be continued

:wave:

Bice ovde zanimljivih borbi jedva cekam da vidim 🙂
odlicni rezovi 😉

Moj fsb za sub13 je bio 475 😀 to nije ni blizu isti tempo !
pokusaj na 475 pa mi se javi 🙂 😀 to je jedno

drugo i pored veceg fsb'a za 80 MHz opet mi nisi oborio vreme moje je za nijansu bolje 🙂 , sto bi rekao Misko a kako da izracunamo pa jednostavno pomnozi (izracunaj) performnace - number ! 🙂

e8500_3225_12_59xp6.jpg

stoga me zaista cudi o kakvom istom tempu pricas 🙂 ?

sinoc sam u trecem pokusaju imao vreme na 506x8 -> 11:00:750 sto bi odgovaralo tvojim 4048 MHz samo na 70 MHz manjem FSB'u 🙂 za duze testiranja nisam imao vremena. Znam da ce to da ide i ispod 11 😀 a znam da znas i ti ! 🙂

to be continued.....

Poslednja izmena:
sinoc sam u trecem pokusaju imao vreme na 506x8 -> 11:00:750 sto bi odgovaralo tvojim 4048 MHz samo na 70 MHz manjem FSB'u 🙂 za duze testiranja nisam imao vremena. Znam da ce to da ide i ispod 11 😀 a znam da znas i ti ! 🙂

Izgleda ti ne kapiras o cemu se radi ovde HAHA
Manje MHz je manje MHz 😛
I ne kapiras ti da ja ovde ne vrtim spijeve po nekoliko puta, ovo su ti sve ranovi iz prve, ali bukvalno iz prve. Verovatno bi iz nekog novog pokusaja i imao bolje vreme od tebe, ali to nije bitno, bitni su MHz 😛

Probaj i ti 1:1, pa se javi 😀

Izgleda ti ne kapiras o cemu se radi ovde HAHA
Manje MHz je manje MHz 😛
I ne kapiras ti da ja ovde ne vrtim spijeve po nekoliko puta, ovo su ti sve ranovi iz prve, ali bukvalno iz prve. Verovatno bi iz nekog novog pokusaja i imao bolje vreme od tebe, ali to nije bitno, bitni su MHz 😛

Probaj i ti 1:1, pa se javi 😀

mesec i tri dana je trebalo da se odradi run iz prve i postigne ovo losije vreme i losiji perfnumber na znatno vecem fsb'u , svaka cast ......

Bolji dokaz za superiornost mog wina do sada nije bio postavljen ......
Hvala na tome !!!!

Sama cinjenica da ne smes da se uporedis na 475 MHz govori sve a komponente ti to dozvoljavaju ....
DK nece preko 520 inace bi te sa uzitkom na 1:1 deklasirao ..... kao sto ce i biti slucaj za Sub11

Ko razume , razume !

Poslednja izmena:

Stara prica se ponavlja,pretis sa rezultatima i na kraju bude ono poznato "Tresla se gora, rodio se mish" 😀

mesec i tri dana je trebalo da se odradi run iz prve i postigne ovo losije vreme i losiji perfnumber na znatno vecem fsb'u , svaka cast ......

Ako sam ti juce u toku dana rekao da sam tek tada video tvoj i run i da cu probati kasnije,probao sinoc i eto ti rez 😛
a ne vidim razlog zasto ti ne verujes u to sto ti kazem,mozda samo tvoja sujeta

Bolji dokaz za superiornost mog wina do sada nije bio postavljen ......
Hvala na tome !!!!

Pokazao sam ti u ostalim ranovima superiornost tvog wina 😛
Molim i drugi put 😉

Sama cinjenica da ne smes da se uporedis na 475 MHz govori sve a komponente ti to dozvoljavaju ....
DK nece preko 520 inace bi te sa uzitkom na 1:1 deklasirao ..... kao sto ce i biti slucaj za Sub11

Ko razume , razume !

Da BI hoce 475FSB PL5 sa uzitkom bi te deklasirao.....kao sto ce i biti slucaj i sa sub12,sub10,sub9 sa fsb vecim od 600 i memorijom 1:1 ,)

to be continued

Stara prica se ponavlja,pretis sa rezultatima i na kraju bude ono poznato "Tresla se gora, rodio se mish" 😀

Ako sam ti juce u toku dana rekao da sam tek tada video tvoj i run i da cu probati kasnije,probao sinoc i eto ti rez 😛
a ne vidim razlog zasto ti ne verujes u to sto ti kazem,mozda samo tvoja sujeta

Pokazao sam ti u ostalim ranovima superiornost tvog wina 😛
Molim i drugi put 😉

Da BI hoce 475FSB PL5 sa uzitkom bi te deklasirao.....kao sto ce i biti slucaj i sa sub12,sub10,sub9 sa fsb vecim od 600 i memorijom 1:1 ,)

to be continued

Tako sam pretio i za onaj WR u E8500 kategoriji i ono deklasiranje na 965 chipsetu i to pod suvim ledom 😀 ha ha ha

A za vikend cu u kategorijama sub13 , sub12, sub11 , sub10 ponovo da imam ogromnu prednost....
Kasnite drugovi kasnite....

E da i ponovo pretim sa obaranjem Hiprovog spi32m reza do kraja meseca 🙂

Poslednja izmena:
Staxm imam jednu molbu za tebe ! 🙂

Znam da si dobar momak ucinices ti to za druga montija :
Posto kazes da iz prve odradjujes run za spi32m i imas odmah tako dobro vreme ocigledno ti je odlicno tweakowan sistem a i nebi ti oduzelo mnogo vremena pa bi te zamolio da mi ucinis jednu uslugu.

Da ti posaljem jedan progamcic koji bi startovao pre spi32m runa i onda nakon odradjenog spi32m runa ponovo. Taj program sakuplja samo interne parametre sistema
generise jednu datoteku koju bi mi ti kasnije poslao na email radi analize.

programcic bi radio veoma kratko generisao bi datoteku i zatvorio bi se.

Jel mozes to da uradis ?

Poslednja izmena:
Hvala na lepim recima i veoma mi je drago da mozemo i tako da se obracamo jedni drugima i nadam se da mozemo da natavimo tako 🙂

Sto se tice tvog pitanja i probe tvog programa na ovom operativnom sistemu, moraces se obratiti njegovom tvorcu, a to je Misko.

Hvala na lepim recima i veoma mi je drago da mozemo i tako da se obracamo jedni drugima i nadam se da mozemo da natavimo tako 🙂

Sto se tice tvog pitanja i probe tvog programa na ovom operativnom sistemu, moraces se obratiti njegovom tvorcu, a to je Misko.

Da ja sad ne kontaktiram Misko najbolje da ga ti pitas pa ako ti on odobri ja cu ti poslati program .... posto ipak si ti objavio rezove a cenim da i ti imas HW trenutno kod tebe gdje iste mozes da ponovis.

Kosta te jedan klick pre i posle spi32m runa ...

Ja mislim da nema potrebe da radimo to Montoja, sta sad izmisljas, isto ovo sa frekvencijama ovaj fsb onaj fsb bla bla bla.... pravila su jasna, 3.6/4ghz flat odnosno sad za 45nm sub xx min, pa neka pobedi najbolji 😛

Ja mislim da nema potrebe da radimo to Montoja, sta sad izmisljas, isto ovo sa frekvencijama ovaj fsb onaj fsb bla bla bla.... pravila su jasna, 3.6/4ghz flat odnosno sad za 45nm sub xx min, pa neka pobedi najbolji 😛

Nema problema Misko sve mi je jasno ! , samo da te posjetim na tvoj komentar.

Kakav si ti lik, kad nismo na istom fsb-u e brate nije to isto sad ti kad vozis na 600+ onda ide prica 100mhz manje 🙂, kad te dobijemo sa DFI-em e to je DFI ja vozim Asus-a, onda ti kupis DFI-a a mi ti usput pokazemo foru kako da radi 8500 na Asusu i onda e ipak Asus :d, brate monte aj dogovori se vise jel uporedjujemo rezove u istim uslovima il ne :wave:

Ako uporedis perfnumber moj rez je bolji iako je postignut na daleko nizem FSB'u to sto staxm ima citavih 0.2MHz manje to je druga prica vazi mozda za listu na XS ali matematicki gledano moj sistem je u ovom slucaju brzi , optimizovaniji to i sam znas ! a kako ces saznat pa lepo uzmes pomnozis 🙂 😀

Poslednja izmena:
evo imam ja jedan predlog

Vidljivo je da ovde trenutno imamo dva dosta brza i konkurentna wina,a sigurno dva najbolja win-a na svetu 🙂
Hajde da ih direktno uporedimo i to na istim setovanjima.Mislim da je to moguce.

Radimo na skoro istim plocama(Montoja na p35 dk,ja na p35 bi) i sa istim podesavanjima u biosu.Znaci necemo nista da przimo, idemo nesto na normalnim voltaza,skoro kao za 24/7

npr 400x9 ram@1:1 cl5 i 400x9 ram@4:5 cl5 (moze i bilo koji drugi delioc) bez ikakvih dodatnih podesavanja i dotezanja HW- ni proc ni ram ni plocu ne treba da przimo za ove vrednosti.Pogotovu PL postavimo u biosu na fiksnu vrednost.Samo je dozvoljeno softversko tvikovanje.
Evo ja cu za vikend odraditi prvi te ranove,postaviti slike i setovanja u biosu,pa posle ti odradi po njima,pa da vidimo :trust:

Sto se tice onog reza za sub13,on je bas iz prve. Mozda bi posle 2-3 dodatna pokusaja i bio brzi,a mozda i ne bi bio, ali nadam se da cemo saznati nekom prilikom.
Svi ovi moji ranovi su radjeni skoro iz prve, max 30-45min za przenje komponenti, pa odmor i sve to jer mi je dosta vise crkavanja i sl. Za to vreme ja stignem da proverim koliko sta mogu da zategnem, kad to provalim onda odradim jedan ran,eventualno drugi....ako ne ide,odmorim malo pa nastavim kasnije ili drugi dan

ova dva ran, koja predlazem, cu ponoviti par puta, ali razlika izmedju njih nece biti +-0.3-05s

Vidljivo je da ovde trenutno imamo dva dosta brza i konkurentna wina,a sigurno dva najbolja win-a na svetu 🙂
Hajde da ih direktno uporedimo i to na istim setovanjima.Mislim da je to moguce.

Radimo na skoro istim plocama(Montoja na p35 dk,ja na p35 bi) i sa istim podesavanjima u biosu.Znaci necemo nista da przimo, idemo nesto na normalnim voltaza,skoro kao za 24/7

npr 400x9 ram@1:1 cl5 i 400x9 ram@4:5 cl5 (moze i bilo koji drugi delioc) bez ikakvih dodatnih podesavanja i dotezanja HW- ni proc ni ram ni plocu ne treba da przimo za ove vrednosti.Pogotovu PL postavimo u biosu na fiksnu vrednost.Samo je dozvoljeno softversko tvikovanje.
Evo ja cu za vikend odraditi prvi te ranove,postaviti slike i setovanja u biosu,pa posle ti odradi po njima,pa da vidimo :trust:

Sto se tice onog reza za sub13,on je bas iz prve. Mozda bi posle 2-3 dodatna pokusaja i bio brzi,a mozda i ne bi bio, ali nadam se da cemo saznati nekom prilikom.
Svi ovi moji ranovi su radjeni skoro iz prve, max 30-45min za przenje komponenti, pa odmor i sve to jer mi je dosta vise crkavanja i sl. Za to vreme ja stignem da proverim koliko sta mogu da zategnem, kad to provalim onda odradim jedan ran,eventualno drugi....ako ne ide,odmorim malo pa nastavim kasnije ili drugi dan

ova dva ran, koja predlazem, cu ponoviti par puta, ali razlika izmedju njih nece biti +-0.3-05s

kakvog crkavanja Staxm o cemu pricas mene memorija radi na 2,52V u svim testovima🙂

Sto se mene tice prihvatam svako direktno uporedjenje pod uslovima da se koristi ista ploca ja na DK i vi takodje na DK 🙂
Bios ima veliku ulogu u ovoj celoj prici zato bi dobro bilo da koristimo i isti bios.

Znam da imate takodje DK plocicu sto naravno olaksava znatno uporedjenje 🙂

Sobzirom da za vikend radim na DDR3 sistemu i pripremam isti za sledecu ln2 sesiju zamolio bi da sto pre postavis tvoje rezultate na DFI-DK jer ja vec za vikend prodajem DDR2-komponente.

moraju se troskovi malo pokriti imam tri DDR2 ploce ovde i nekoliko kitova DDR2 memare ....

P.S kad mogu da ocekujem vasu DDR3 premijeru ?

Poslednja izmena:
O proslim crkavanjima pricam, a i kod mene radi na 2.5v u biosu, sto je realnih 2.55v

DK ima Dekara, ali sumnjam da cemo stici da se organizejemo. Onda ti uradi prvi i postuj setovanja i rezove. Sto se tice PL njega bi najbolje bilo da setujes npr na 5, pa onda u meni sa subPL svaki enejblujes,sto je u principu PL4.....isto taka prica ako je u pitanju pl6-7

Ostavi neku ddr2 kombinaciju,jer ce ti trebati 😉
O ddr3 u trenutnoj situaciji ni ne razmisljamo, kao sto znas Nikola se nesto neckao ali....

Poslednja izmena:
Ostavi neku ddr2 kombinaciju,jer ce ti trebati 😉

dogovoreno postavicu ja prvi DK rezove a vi se organizujte 🙂
sta ce mi ddr2 pored Team Xtreme DDR3-1600 CL7@1,75V ? 🙂 😀 i Asus Striker Extreme II ?

Poslednja izmena:
od svih kombinacija,Team Xtreme DDR3-1600 CL7 si zadrzao za sebe?

jedno je sigurno,odlicna memorija

jedan za sebe a drugi momku iz Bara
Nadam se da ce ploca stici do subote onda se ponovo igram .....
bice malo review'a bandwidhta i nekih spi32m rezova .....:wave:

Poslednja izmena:
deklasiranje se nastavlja !

Daleko manji FSB , manje vreme kao i manja frikvencija mislim da su sad svi kriterijumi ispunjeni 🙂

Nedaj boze kolege iz SX-Team'a da moj DK moze preko 520 odnosno vasi 570+ 🙂 gdje bi mi bio kraj ....

Ajde ponovo na domaci .....

spi32_10_597lm.jpg

mislim da ce ovo proljece biti taman kratko kao i zima .....

Poslednja izmena:
lepo nema sta

tacno sam za sub11 provalio posle rana da mogu i bolje,al polako,sada imam i razloga 😉

a sto ne probas sub14 sa istim odnosom,ako mozes sa 8x mozes i 6x 🙂
trebalo bi da budes brzi i tu 🙂

tacno sam za sub11 provalio posle rana da mogu i bolje,al polako,sada imam i razloga 😉

a sto ne probas sub14 sa istim odnosom,ako mozes sa 8x mozes i 6x 🙂
trebalo bi da budes brzi i tu 🙂

nemozes bolje na istom fsbu to znam ako uopste onda jedin 570+

tresla se gora ..... a mis pobjeze u rupu 🙂 😀

doci ce i sub14 na red

Poslednja izmena:
opet se zatrese gora .... 🙂

spi32_13_590cb.jpg

Sto bi rekao Staxm broji se samo frikvencija 🙂

Poslednja izmena:
malkice da parite oci 🙂

team1600_cl71024x76857n.jpg

Moram priznati po kvalitetu HS'a prilicno su blizu Cellshocku

Poslednja izmena:
jel dosta bilo radovanja

Za ovo sam se ipak pomucio 1h, al` vredelo je 😀

Jes veci FSB, al` je manje MHz manje MHz 😉

jel ti se i sad zatreslo 😉

Za ovo sam se ipak pomucio 1h, al` vredelo je 😀

Jes veci FSB, al` je manje MHz manje MHz 😉

jel ti se i sad zatreslo 😉

Sve dok nemozes na istom FSB'u da postignes slican score ja mirno spavam sto cu sad
i da ucinim .... 🙂 😀

Nije valjda da BI ni na 506 nemoze PL6 da vozi ? 🙂

@Nikolas

Rekao sam ti bio da ne trebas da saljes 20€
Rekao sam Dusanu da ti vrati novac.

@staxm

Veceras nastavljamo pricu o "gora se tresla , sakrio se mis" -> daleko manji fsb , manja frikvencija 🙂
p.d nemoj preterivati sa naponima na NB 😀 🙂 sacuvaj tu plocu za LN2 bilo bi steta....
veceras sledi specialan run samo za tebe memorija na 2,52V a nb na 1,7v 🙂

Poslednja izmena:
Veceras nastavljamo pricu o "gora se tresla , sakrio se mis" -> daleko manji fsb , manja frikvencija 🙂
p.d nemoj preterivati sa naponima na NB 😀 🙂 sacuvaj tu plocu za LN2 bilo bi steta....
veceras sledi specialan run samo za tebe memorija na 2,52V a nb na 1,7v 🙂

Sinoc ti od "tresenja" kolena klecala 😀

A pacse i taj jedan jedini sub14 koji mogu da pojurim na vazduhu...uskoro idemo pod led,pa ce i ostali pasti 😉

Nemoj da zaboravis ona dva rana na dk sa nekim normalnim voltazama na istim ili nekim slicnim setovanjima koja sam ti predlozio

a plasim se da ti je win sporiji....pogledaj sub14 moj i tvoj,iako ti imas manje mhz, moze se reci da je isti fsb,jos mi je ram manje zategnut i imam vreme "dosta brze" - 0.550s ,a to je onaj rez iz prve....izgleda da ce ovde da padne jedan fsb manje i malo se dotegne ram,pa ako treba 2-3 rana 😛

Nazad
Vrh Dno