Šta je novo?

Patriot Viper Series 1066mhz ddr2 CL5 pitanje?

Fancy je patriot mada ne vidim potrebu da menjas. Dobitak, pa realno ga ni nema, FSB ti takodje ne treba neki veci ..?
A i cemu kupovina imena kada je npr. Apacer ili Kingmax na 1066MHz isti kao i on na toj frekvenciji.

Hvala puno OCz :)
Ma eto ne znam ni sam, mislio sam da ima nekog realnog dobitka u odnosu na ovu na 800mhz :). ako nema onda nista, bezveze da doplacujem za nesto sto ce u principu biti isto. ne znam samo kako se klokuje?
btw. kosta 60e, barem ovde kod mene, 2x2gb kit. nesto ne pratim cjene rama u zadnje vrijeme, pa ne znam ni da li je to ustvari skupo ili...?

Pa nije to skupo uopste, sta vise poprilicno je dobra ponuda :) Samo kao sto rekoh, kad vec imas tog Kingston-a nema tu nikakvog osetnog dobitka vrednog uopste skidanja stranice ..:)

Ok, znaci cjena je u sustini ok. pa za one koji tek kupuju je super ponuda, ali zamjena se znaci ne isplati. najgore sto ovaj moj ram mogu da prodam za svega mozda 30-tak, max 35e ako i toliko, znaci za oba modula. to znaci jos 30e doplate, a izgleda da to i nije bas pametna ideja :) posto ionako nema nekog velikog dobitka :)

Reci mi molim te de ima da se kupi ja bi kupio ocz

Cuo sam da nigde i nemam na 1066 ocz kod nas da se kupi

Poslednja izmena:
ok vide cu sutra sad je kasno da zovem tamo ako imam hvala ali ako si gledo na netu ima svega i opet hvala

2 x 2GB DDR2 1066MHz OCZ Platinum CL5 Low Voltage, OCZ2P1066LV4GK

posto sam i ovu video u win win-u da li je bolje ovu da uzmem radi napona sta ti predlazes

1.8v ali hladnjak nema ulogu ako nece raditi preko 1066 kao sto i nece nisam sledbenik OC

Mislim da si me ubedio jer nije neka razlika a i lepsi je :)

Hvala

Brate..odkud se sada pojavio Platinium sa tim chipovima ..
Moja greska, nisam ni pomislio da idu i na njega.

Jes,bas taj socijalni,sto mu treba 1.8v za 1066 CL5,dok ne-socijalnim patriotama,kingstonima...treba 2.1-2.2 v za to isto.

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_pc2_8500_platinum_low_voltage_dual_channel

Priznajem da se ovde radi o 1 u 100000 chipovima ali da nije tako, nema veze sto je 1.8v za 1066MHz. Vecina tih OCZ-ova je zavrsavala do ili tik preko 1100MHz. Kingmax ume bolje.
A i Dominator-like hladjenje ce sigurno da drzi hladnu memaru i na 2.2v.

Poslednja izmena:
Brate..odkud se sada pojavio Platinium sa tim chipovima ..
Moja greska, nisam ni pomislio da idu i na njega.
Pa kad ne citas nista i ne informises se :d
Ima Blade-a i Platinum-a sa tim novim cipovima. Bitna je samo ona "LV" oznaka u nazivu modela.
Priznajem da se ovde radi o 1 u 100000 chipovima ali da nije tako, nema veze sto je 1.8v za 1066MHz. Vecina tih OCZ-ova je zavrsavala do ili tik preko 1100MHz. Kingmax ume bolje.
A 1200MHz sa 1.8V? :smoke:
Poceli su da ih binuju u fabrici, pa imas module sertifikovane na 1066, 1150 i 1200MHz... na 1.8V. Iz fabrike.

Naravno, i ovi "obicni", 1066MHz najverovatnije mogu na 1200MHz, samo treba malo dici voltazu (eventualno... mozda i ne mora), recimo na 1.85V.
A mogu da idu i vise, pominjano je nekih >1300MHz na xtreme-u... samo sto njih ne smes da pustas visoko sa voltazom, tek do 1.95-2V plafon imas fore. Em sto mogu da stradaju, em sto se ne dobija nista. Samo grejanje :)

Ma, nemoguce da nisi video onaj thread, od koga je i zapoceto sve ovo?!? :zgran:
Cuti bre i pokaj se, kazi "nisam znao, izvinjavam se, pricao sam napamet"... umesto sto se tu koprcas :D
A i Dominator-like hladjenje ce sigurno da drzi hladnu memaru i na 2.2v.
Bogami, ovi moji Cell-ovi vaze za module sa jako dobrim hladnjacima, pa na 2.2V bez hladjenja 'oce da se upeku koliko je vruce... naravno, sa fanom preko njih to bude tek mlako, mada mislim da je u tom slucaju ista prica sa svakom memorijom.

Mislim da je interesantnije shto ovaj OCZ LV moze na 1000@CL4, shto bi trebalo da je malko brze od 1200@CL5., bar shto se AMD-a tiche.

Poslednja izmena:
Jeste, tako je, to je istina... al' opet, kao sto si rekao, to je samo sto se AMD-a tice.
Mi na intelu gledamo samo megahertzazu :d

Da ne otvaram novu temu,koju memaru da uzmem OCZ TECHNOLOGY
4GB (2x2GB) 1066MHz DDR2 Platinum OCZ2P1066LV4GK ili GEIL
4GB (2x2GB) 1066MHz DDR2 Black Dragon GB24GB8500C6DC ili da mi preporucite neku trecu-cena oko 60 evrica,prvenstveno za gejming.A patriot mi ne odgovara jer ima hladnjake,a imam vendetu 2 pa ako hocu posle jos 4gb nece da stane.fala unapred

GeIL.

Uzmi taj OCZ low voltage, bezi od Geila, preveliki broj reklamacija.

Jel moze jos neko da me posavetuje koju memaru da uzmem posto je sada rezultat 1-1

Meni crko pre neki dan blackdragon, uzmi OCZ.

Ne, 4:0 je za OCZ, naravno, ova nova OCZ memorija iz LV serije je mnoooogo bolji izbor... i nevezano za to sto je nekome crkao Black Dragon, isto bih rekao i da se javilo 5 njih sa zveknutim ovim OCZ-ovima... nego, kad neko nakon par podrobnih postova objasnjenja pita "ovaj OCZ ili GeIL Black Dragon (koji je i inace tek prosek memorija)", onda se tu nema sta reci.

Ne, 4:0 je za OCZ, naravno, ova nova OCZ memorija iz LV serije je mnoooogo bolji izbor... i nevezano za to sto je nekome crkao Black Dragon, isto bih rekao i da se javilo 5 njih sa zveknutim ovim OCZ-ovima... nego, kad neko nakon par podrobnih postova objasnjenja pita "ovaj OCZ ili GeIL Black Dragon (koji je i inace tek prosek memorija)", onda se tu nema sta reci.

Meni bilo cudno sto si napisao Geil, nisam ni provalio sta je pisac hteo da kaze. Moram da pocnem da pijem pametne pilule, ovako vise ne ide :D

Nazad
Vrh Dno