Šta je novo?

Path of Exile

Jel može neko da me zovne nazad u Guild, upravo sam izašao tako što sam hteo da izađem i Party-a? :d
Zaribao sam skroz. :D
E ***, nemam privilegije, sad sam probao, mogu samo da te obrisem iz prijatelja, ne mogu da te pozovem u guild :D

a oni ne naplacuju masno :D sav ovaj development ljudi rade za dz :D jeste da :)
sigurno i serveri rade na vazduh :)

mada kad pogledam kako radi dx11 beta sa amd gpu....

Naravno da naplacuju, ne jede se vazduh. Isto tako i svaki yt presenter naplacuje, ali ne iz tvog dzepa (ukoliko to ne zelis).

Najvaznija razlika je, kao i uvek, u nijansama.

Get that, Necromancer! :D

stash space recimo

jos sad ubacili pored onog currency taba i one za cards essence i naravno onaj quad tab. to sve zajedno kao da kupis AAA naslov + expansion :)

Ovi momci iz godine u godinu objasnjavaju neke stvari, ovo bi blizzard masno, masno naplacivao, a nikad ne bi dohvatili ovaj gameplay, odnosno kvalitet istog:
https://www.pathofexile.com/oriath

Sve je to super samo kada pogledam ovo iz videa ima sta da se vidi a to je da polovina skilova je kopija diablo 3, na primer lik gde igra sa arcerom kao da gledam demon huntera iz d3, onda lik igra sa nekim likom i kao da gledam barba sa whirlwind build, onda opet neki lik kao da gledam wizarda sa disintegrate.

U pravu je illidan, GGG uzima masnu lovu od PoE. Podatak od pre 3 godine je da je u peak-u bilo oko 150 hiljada ljudi na serveru odjednom, tako da sam gotovo siguran da je trenutan broj aktivnih igrača preko milion. Od toga je barem polovina kupila stash a veliki broj i neki od specijalnih stash-ova. Takođe veliki broj je kupio barem neki weapon ili armor effect. A da ne pričamo o velikom broju igrača na forumu koji imaju nekoliko supporter pack-ova od kojih svaki košta 100+ $. Krenuli su od šake ljudi a sad ih ima oko 100.

Igra jeste free to play ali... :)

Doduše rade po meni barem 5 puta veći posao nego koliko Blizzard radi na D3.
Uvek me oduševe sa novom velikom ekspanzijom..kao sada sa 3.0 ladno će biti 10 aktova :)
Tačno je da izbacuju Cruel i Merciless težine i verovatno će se ti novi aktovi u određenoj meri preklapati sa starim ali opet to je skok sa 4 na 10 aktova :)

ovo sa izbacivanjem tezina i jednim kontinualnim playthrough je po meni odlicno, najvise me mrzelo pri levelovanju sto moram tri puta preci isti content.

i moraju da rade 5 puta veci posao nego blizz sa diablo3, jednostavno to je microtransactions mehanika, ako ne razvijas igru i ne dajes svez content igra ce umreti jer ljudi mogu da prestanu da igraju kad god zele, nista nisu ulozili u nju osim svog vremena (jer kao sto djokosrb rece niko te ne tera da im das pare). plus sa novim contentom uvek imas lep temelj za nove mtx :)
ne znam jeli neko od vas igrao warframe, isti slucaj, sve je free, ali ljudi daju pare za kozmetiku i "stash space" i uvek ima novog contenta koji ih drzi u igri.

Sve je to super samo kada pogledam ovo iz videa ima sta da se vidi a to je da polovina skilova je kopija diablo 3, na primer lik gde igra sa arcerom kao da gledam demon huntera iz d3, onda lik igra sa nekim likom i kao da gledam barba sa whirlwind build, onda opet neki lik kao da gledam wizarda sa disintegrate.

lol samo cu to reci .... ti nemoj da igras, molim te u ime svih koji igraju PoE ;) idi rokaj diabla ;)

lol samo cu to reci .... ti nemoj da igras, molim te u ime svih koji igraju PoE ;) idi rokaj diabla ;)

Kakav je ovo forum kada covek ne moze da ostavi svoj komentar a da ga neko ne napadne?

Jesam ja reko nesto lose, da igra ne valja, da ne treba da se igra, da sam imao nesto protiv toga sto je pola skilova sto sam video (ne bukvalno pola skilova) nego one koje sam video u videu sto je ostavio djokosrb.

Kakav je ovo forum kada covek ne moze da ostavi svoj komentar a da ga neko ne napadne?

Jesam ja reko nesto lose, da igra ne valja, da ne treba da se igra, da sam imao nesto protiv toga sto je pola skilova sto sam video (ne bukvalno pola skilova) nego one koje sam video u videu sto je ostavio djokosrb.

ne ali si izrekao nevidjenu glupost na koju sam morao da ti porucim to sto sam napisao ... ali ajde da ti pojasnim

Kakol mozes da klazes tako nesto ??? tio kapiras koliko je igara postojalo [pre tog Diabla III mislim bili su i Diablo 1 i 2 ;) sve te igrice lice jedna na drugi s tim sto se mehanika malo razlikuje .... Ono sto ja mogu da ti kazem iz licnog iskustva je da je taj PoE jedno 100 puta tezi od D3.

D3 sm igrao od prvog dana launcha kroz taj pocetni fail koji su oni nazivali igrom gde je sansa da zabodes odlican item manja od sanse da dobijes na SRPSKOM lotou ;)

Sad su ga nesto sredili, ali ****mti igru koji u sezoni od 0 do max dodjem za bukvalno 5 dana (kad kazem max mislim skoro max gear). Rokanje jedno te isto...

Kad pogledas D3 na izlasku i sad ... mozes da shvatis da Blizzard tim koj je krenuo D3 nije imao pojma sta radi ali totalno, skupljen tim *****a i *****a koji su uspeli da "upropaste" odlicnu igru, pogotovo sa onom *****cinom na celu sto je dobio otkaz kad su shvatili gde sve ide.... Da je D3 bio ovakav od pocetka mozda bi ga i igrao jos uvek ..... ali sve izmene i gluposti koje su radile su mi smucile igru .... evo upalio je pre dva tri meseca .... za 5 dana radim riftove 75nivo .... gear pola BiS pola sredjujem ....

E sad ja te cikam da odigras PoE .... i zavrsis ga kao diabla .... znaci predji sve nivoe i tezine .... pa dodji ovde ponovo da napises komentar .... da vidim sta ces onda reci ;)

Da počnem kao onu iz biblije

Na početku bijaše FFVII,ostalo je copy paste :p

ne ali si izrekao nevidjenu glupost na koju sam morao da ti porucim to sto sam napisao ... ali ajde da ti pojasnim

Kakol mozes da klazes tako nesto ??? tio kapiras koliko je igara postojalo [pre tog Diabla III mislim bili su i Diablo 1 i 2 ;) sve te igrice lice jedna na drugi s tim sto se mehanika malo razlikuje .... Ono sto ja mogu da ti kazem iz licnog iskustva je da je taj PoE jedno 100 puta tezi od D3.

D3 sm igrao od prvog dana launcha kroz taj pocetni fail koji su oni nazivali igrom gde je sansa da zabodes odlican item manja od sanse da dobijes na SRPSKOM lotou ;)

Sad su ga nesto sredili, ali ****mti igru koji u sezoni od 0 do max dodjem za bukvalno 5 dana (kad kazem max mislim skoro max gear). Rokanje jedno te isto...

Kad pogledas D3 na izlasku i sad ... mozes da shvatis da Blizzard tim koj je krenuo D3 nije imao pojma sta radi ali totalno, skupljen tim *****a i *****a koji su uspeli da "upropaste" odlicnu igru, pogotovo sa onom *****cinom na celu sto je dobio otkaz kad su shvatili gde sve ide.... Da je D3 bio ovakav od pocetka mozda bi ga i igrao jos uvek ..... ali sve izmene i gluposti koje su radile su mi smucile igru .... evo upalio je pre dva tri meseca .... za 5 dana radim riftove 75nivo .... gear pola BiS pola sredjujem ....

E sad ja te cikam da odigras PoE .... i zavrsis ga kao diabla .... znaci predji sve nivoe i tezine .... pa dodji ovde ponovo da napises komentar .... da vidim sta ces onda reci ;)

Poredjenje ti nije ni malo na mestu!

D3 kada je izasao a igrao sam ga od prvog dana je bio toliko tezak da su ljudi toliko plakali po forumima da su na kraju zbog ljudske gluposti upropastili igru.

Nekada u D3 da bi ti pao legendarni item trebao si da framas dva i vise meseci svaki dan i to bi bilo pitanje da li bi cak i tada pao i kada padne ako te zabode RNG dobijes zescu glupost od leg itema.

Ovo sto kazes da za 5 dana igras grejter 75 lvl je opet zbog ljudi koji su kukali na pocetku sezone kako ne mogu nista da igraju jer nisu hteli da farmaju iteme nego sada odradis 2-3 zadatka dobijes vrecicu i iz nje ti padnu dva dela set itema. I za sat vremena od kako dodjes do 70-tog lvl ti si opremljen da mozes da igras komotno T6 tezinu i za jos 1-2 sata igranja si skupio opremu za T13 ili ajde da kazemo T10.

A da ne govorim sto su izbacili deo da moras igru da predjes prvo tri puta da bi dosao do inferno tezine nego sada odmah mozes da igras avanturu i da radis riftove i da se tako levelas. Znaci i tu su olaksali deo grindanja lvl-a.

I to sve zbog ljudi koji su kukali i plakali mesecima po forumima da je igra preteska. Secam se samo koliko sam vremena provodio po aukciskoj kuci jureci neki item da ubodem i da ga kupim a kada prodam nesto za ingame zlato ja super srecan a da ne pricam kada sam prve pare poceo da zaradjujem od igranja D3, ali do prvih para je proslo mnogo vode dunavom.

Da je Blizzard ostao pri svome i da nije smanjivao tezinu mi bi danas imalo podpuno drugaciju igru. Ono sto su pogresili u startu je to sto su igru napravili tako sarenu i kada se igra GR sve sljasti od efekata a to mi se nikada nije dopadalo. Da je igra bila mracnija da je ostala teska kao sto je bila teska da je ostao loot drop kao sto je bio oni ne bi poziveli do danasnjeg dana jer bi davnih dana propali a ko zna mozda bi i opstali... ali to niko ne moze da zna.

A PoE sam igrao ali ja kada sam ga igrao to je bio sam pocetak igre ali kako je D3 vec skoro godinu ipo dana bio na trzistu nije mi se dalo igrati jos jednu takvu grind fest igru.

A za tvoju informaciju D3 je izasao 15.05.2012 a PoE je izasao 23.10.2013 tako da si sada ti izvalio nevidjenu glupost. Znaci skoro godinu ipo dana razlike!

Tako da pogledaj malo D3 skilove koje sam uporedio sa PoE pa ces da vidis koliko ima slicnosti u tome sto sam napisao. A tebi se izvinjavam sto sam ti dirnuo igricu, samo nastavi da grindas i da faramas iteme ali ja sam to posle D3 i WoT-a davnih dana napustio grind fest igre, odnosno prodao svoje naloge.

Poslednja izmena:
Poredjenje ti nije ni malo na mestu!

D3 kada je izasao a igrao sam ga od prvog dana je bio toliko tezak da su ljudi toliko plakali po forumima da su na kraju zbog ljudske gluposti upropastili igru. Ti me *****avas ? sta je bilo tacno tesko ? posto sam ga i ja uzgred imao od prvog dana ?

Nekada u D3 da bi ti pao legendarni item trebao si da framas dva i vise meseci svaki dan i to bi bilo pitanje da li bi cak i tada pao i kada padne ako te zabode RNG dobijes zescu glupost od leg itema. vidi, sad vidim da ne znas o cemu pricas ... kakav legendarni item na pocetku D3 ? vecina su bili tesko smece osim par izuzetaka, sve ostalo si jurio zuti item sa 6 statova koji su svi morali da ti budu perfektni.

Ovo sto kazes da za 5 dana igras grejter 75 lvl je opet zbog ljudi koji su kukali na pocetku sezone kako ne mogu nista da igraju jer nisu hteli da farmaju iteme nego sada odradis 2-3 zadatka dobijes vrecicu i iz nje ti padnu dva dela set itema. I za sat vremena od kako dodjes do 70-tog lvl ti si opremljen da mozes da igras komotno T6 tezinu i za jos 1-2 sata igranja si skupio opremu za T13 ili ajde da kazemo T10. ne razumem jel to dobro ili lose ? posto je meni to smece fazon

A da ne govorim sto su izbacili deo da moras igru da predjes prvo tri puta da bi dosao do inferno tezine nego sada odmah mozes da igras avanturu i da radis riftove i da se tako levelas. Znaci i tu su olaksali deo grindanja lvl-a. ponovo ... da igra nije ni do kolena PoEu koj btw ne igram da ne mislis da podrzavam PoE jer ga igram ...

I to sve zbog ljudi koji su kukali i plakali mesecima po forumima da je igra preteska. Secam se samo koliko sam vremena provodio po aukciskoj kuci jureci neki item da ubodem i da ga kupim a kada prodam nesto za ingame zlato ja super srecan a da ne pricam kada sam prve pare poceo da zaradjujem od igranja D3, ali do prvih para je proslo mnogo vode dunavom. cek brate ja uzeo 120$ na DH itemu treci dan kad su izbacili prodaju itema .... da sam bio pametan i prodao celu opremu uzo bih lagano oko 2k$

Da je Blizzard ostao pri svome i da nije smanjivao tezinu mi bi danas imalo podpuno drugaciju igru. Ono sto su pogresili u startu je to sto su igru napravili tako sarenu i kada se igra GR sve sljasti od efekata a to mi se nikada nije dopadalo. Da je igra bila mracnija da je ostala teska kao sto je bila teska da je ostao loot drop kao sto je bio oni ne bi poziveli do danasnjeg dana jer bi davnih dana propali a ko zna mozda bi i opstali... ali to niko ne moze da zna.

A PoE sam igrao ali ja kada sam ga igrao to je bio sam pocetak igre ali kako je D3 vec skoro godinu ipo dana bio na trzistu nije mi se dalo igrati jos jednu takvu grind fest igru.

A za tvoju informaciju D3 je izasao 15.05.2012 a PoE je izasao 23.10.2013 tako da si sada ti izvalio nevidjenu glupost. Znaci skoro godinu ipo dana razlike! sta sam ja to izjavio ?

Tako da pogledaj malo D3 skilove koje sam uporedio sa PoE pa ces da vidis koliko ima slicnosti u tome sto sam napisao. A tebi se izvinjavam sto sam ti dirnuo igricu, samo nastavi da grindas i da faramas iteme ali ja sam to posle D3 i WoT-a davnih dana napustio grind fest igre, odnosno prodao svoje naloge.

nemam ja sta da gledam ... igre su slicne jer su isti zanr ... bilo ih je i pre i bice ih ubuduce. ali ono sto je trenutna situacija je da PoE ima i bolju atmosferu i bolji gameplay od D3 tj imao je od trenutka kad su se oba nsli na trzistu.

D3 je jedno pojednostavljeno djubre, to ce ti reci svako ko je igrao D2. A ovo ti kazem kao neko ko je spucao mnogo mnogo sati u D3.

D3 kada je izasao a igrao sam ga od prvog dana je bio toliko tezak da su ljudi toliko plakali po forumima da su na kraju zbog ljudske gluposti upropastili igru.

Nekada u D3 da bi ti pao legendarni item trebao si da framas dva i vise meseci svaki dan i to bi bilo pitanje da li bi cak i tada pao i kada padne ako te zabode RNG dobijes zescu glupost od leg itema.

Jedini razlog za ovo je bio Auction House iliti micro transactions with a fancy nam

A da ne govorim sto su izbacili deo da moras igru da predjes prvo tri puta da bi dosao do inferno tezine nego sada odmah mozes da igras avanturu i da radis riftove i da se tako levelas. Znaci i tu su olaksali deo grindanja lvl-a.

I to sve zbog ljudi koji su kukali i plakali mesecima po forumima da je igra preteska. Secam se samo koliko sam vremena provodio po aukciskoj kuci jureci neki item da ubodem i da ga kupim a kada prodam nesto za ingame zlato ja super srecan a da ne pricam kada sam prve pare poceo da zaradjujem od igranja D3, ali do prvih para je proslo mnogo vode dunavom.

Druze vidis li ti sta pricas... kad sam prve pare poceo da zaradjujem od D3...

A za tvoju informaciju D3 je izasao 15.05.2012 a PoE je izasao 23.10.2013 tako da si sada ti izvalio nevidjenu glupost. Znaci skoro godinu ipo dana razlike!

Kakve ovo veze ima druze? Koncept koji PoE koristi, a D3 je pokusao da iskoristi je smisljen 2000. godine.

Da se razumemo, ne zelim da pljujem D3 kakav je sada jer je dosta truda ulozeno da se odalje od Auction House dizajna koji su imali. Ali jednostavno PoE je u svakom pogledu kompleksnija igra i ima taj D2 vibe koji D3 nikad nece imati.

Ovde niko ne prica o tome kakva je PoE igra i jel kompleksa ili nije, ja sam samo prokomentarisao koliko me njeni likovi i poteze koje izvode podsecaju na D3 karaktere. A to sto se vi uhvatili rasprave to je vas problem.

Da je prvo izasao PoE a kasnije D3 verovatno da bih igrao jos uvek PoE ali kako sam se smorio toliki niz godina prvo u D3 (prvo jedan nalog pa prodao pa ponovo kupio novi pa krenuo sve ispocetka i oba puta sa RoS expanzijama) pa posle u RoS nemam nameru da se prepustam jos jednoj grind fest igri i jurenju sezona.

Ne diabla 3 nego diabla 2,a kopirati d2 može samo da bude kompliment. D3 krenuo drugim stopama i iskopirao g***o i stavio mastan price tag na njega jer ga je proizveo Blizzard, nažalost to ime i dalje nosi neku težinu pa se ljudi prevare

Poslednja izmena:

Ja sam malo više upoznat sa Poe, i tamo ti je bila ista stvar svojevremeno i koliko se sećam većini igrača je to smetalo.

Secam se samo koliko sam vremena provodio po aukciskoj kuci jureci neki item da ubodem i da ga kupim a kada prodam nesto za ingame zlato ja super srecan

Meni ovako nešto ubija zabavu. Ja želim da ubijam čudovišta, ne da visim u auction house 24/7. Isti princip važi u poe, igrati igru je daleko zabavnije nego igrati poe.trade. Na primer: ako si kupio Skyforth, pomisliš "meh"; a ako si dropovao Skyforth - to je to, pobedio si igru. :D

Poslednja izmena:

U poe postoje velike razlike između buildova. Ako imaš dobro opremljen ES ili lowlife build, igra i nije nešto teška. Vidi ovo, ovo sam snimio kad sam isprobavao SRS (posle one promene na 20 maksimum). Ovo možeš žmureći da igraš sve sem Shapera ili Uber. A ako igraš neki ES build koji leechuje sa VP i GR, to je kao da si izvarao neki god mode.

P.S. Inače najviše volim life melee buildove, i da, tu se umire bez problema. :D

Poslednja izmena:
Meni ovako nešto ubija zabavu. Ja želim da ubijam čudovišta, ne da visim u auction house 24/7. Isti princip važi u poe, igrati igru je daleko zabavnije nego igrati poe.trade. Na primer: ako si kupio Skyforth, pomisliš "meh"; a ako si dropovao Skyforth - to je to, pobedio si igru. :D

dropovao ili chanceovao :D

Kako si nabio 16k ES.
Ja sam lvl 85, igram 9x zombie, 3x spectre plus SRS (4100dps) i imam 3200 life i ES oko 2600. Igram mape trenutno tier 9 i cistim im bez problema, ali kako da dignem ES i Healte nemam pojma, kroz talente slaba vajda. Gear me jeste losiji neki delovi ali opet nema sanse do 16k da dodjem. Ono resist mi je na max ali neki bossovi me 2shot.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

pa ne mozes sa losim gearom :)

treba godlike gear za 16k es

Kako si nabio 16k ES.
Ja sam lvl 85, igram 9x zombie, 3x spectre plus SRS (4100dps) i imam 3200 life i ES oko 2600. Igram mape trenutno tier 9 i cistim im bez problema, ali kako da dignem ES i Healte nemam pojma, kroz talente slaba vajda. Gear me jeste losiji neki delovi ali opet nema sanse do 16k da dodjem. Ono resist mi je na max ali neki bossovi me 2shot.

Kao što illidan reče gore, treba ti godlike gear za 16k ES :)

3.2k life + 2.6k ES ti nije dovoljno. Možeš možda do nekih 10k HP ako ideš na life (ali teško), ali bolje je da ideš potpuno na ES. Cene sada u Breach ligi koliko vidim su: 10c za 700ES Vaal Regalia, 20c za 350ES Hubris, 5-10c za 200ES Sorcerer Gloves, 2c za 150ES + 25% move speed Sorcerer Boots, Soul-Strike 1c, Eye of Chayula 10c, Crystal Belt 4c (možeš sam da ga roluješ za ES + 2 resista). Računaj malo više od toga, za svaki slučaj. Uzmi CI i koristi Discipline.

Vidi i ovaj klip za craft varijantu, lik je jeftino craftovao neka ***** od opreme i glatko ima 10k ES.

Poslednja izmena:
Hvala ljudi, skontao sam malo stvari kako idu, ali ima jos dosta da se uci, pogotovo oko craftinga.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ovaj build zeznuo i vaal spark =)

Respect ako nije bio shared account, mada mi se to cini malo verovatno

Vrh Dno