Šta je novo?

Path of Exile

http://i.imgur.com/GVdgoSl.png
Na ovo sam mislio.
Recimo kombinuješ gemove dok ne dobiješ Onyx Amulet sa maximalnim bonusom.
Kad dobiješ Amulet sa max bonusom onda je ukrstiš sa 1 Alc orb-om. Tako dobiješ "gold" Onyx Amulet sa bazičnim maximalnim bonusom. E to može da se proda za više od 2 Alc tako da ima logike ovo raditi. :)

Gde se to kombinuje? Dam vendoru 3 gema i amulet ili ... ?

Krenuo sam da igram sa marauderom u standard ligi. Ne znam na koju stranu dalje da krenem sto se tice passive skilova. :D Naime zeleo bih da razvijam mace skill, ali trenutno koristim dobru sekiru pa me interesuje da li da uprkos tome sto u dogledno vreme verovatno necu naci adekvatan mace da ipak razvijam ovaj skill? Zeleo bih da napravim maraudera sa koliko tolikim dobrim dmg-om i lifestealom, armor da bude osrednji, tako sam nekako zamislio lika :D
Evo trenutni passive skill tree, nadam se da nisam nista zaebo :D, a i ako jesam imam 4-5 refund poena za skilove....
http://www.pathofexile.com/passive-...nm3Kpe4x8uHzZjM-ezacwqXOsqsEExtjUj9w99kj3vg==

Postavio sam svoj build pre nekoliko strana, poklapa se sa tim sta zelis osim sto ne mozes da imas "lifesteal" build posto postoji samo nekoliko lifesteal noda. To se dobija gearom i gemovima. Inace, nemas uopste potrebe da se specijalizujes na jednu vrstu oruzja (u smislu axe, sword, mace, itd.) osim ako znas koji unique/rare zelis za sam kraj igre. Ima dovoljno 2handed ili 1handed generalnih pasivnih da radis sasvim dovoljan DPS.

Svaka cast :D
Ja sam poceo da ginem ko mlad majmun :D
Do 30 lvl nisam ni jednom poginuo, sad ginem konstantno, sad me neki boss ubija iz 2 udarca, iako sam warrior sa dosta hp-a, ne mogu da zamislim kako bih se maltretirao da sam neki soorcer ili ranger. Da li kad dodjem do teskih delova treba da se vratim na neki nizi nivo i tamo se izlevelujem pa kad ojacam da nastavim gde sam stao?
I posto slabo dobijam adekvatne iteme,ako neke ima iteme za warriora da mu ne trebaju neka se javi. Ja sam u standard ligi, username zmajns.

Poslednja izmena:
Mogu ti prodati 5link Two Handed Axe (req. lvl 41) ako ti treba, po smanjenoj ceni naravno. Dao bih za dz, ali sam vec ulagao u sekiru + 5 linkovi uglavnom drze cenu.

Je l' ovde nema singleplayera? Ili sam se to *****ao sto sam izabrao Anarchy na pocetku?:trust:

Singleplayer u smislu da igras offline? Ne.

EDIT: Ako mislis na Exiles koji te napadaju, to su NPC-jevi iz Anarchy lige, nisu igraci.

Poslednja izmena:
Mislio sam na gomilu cobana koji mi trckaraju po ekranu :smash:, online-only mi ne smeta. Ali se srecu samo u gradovima, right?

ako ne igras u grupi samo u gradovima

[youtube]PCyjfkdCLrE[/youtube]

wtf!?? zasto se odloguje pre nego sto umre? zasto je to dozvoljeno?

Zbog istog razloga sto se moglo u D2, samo sto ovde nije 100% sigurno da ces se izvuci posto nekad treba sekund-dva. U ovoj zadnjoj trci sto sam linkovao, on je poginuo u poslednjem trenutku pre nego sto se uspeo izlogovati, ali je imao srece da ga je server zabelezio.

Poslednja izmena:
pff, znaci ipak nije tako hardcore :)

Pa posto jos niko ne uspeva da stigne do maksimum levela i ljudi ginu svaki dan, ne razumem zasto nije hardcore? Rekoh, taj logout ne radi svaki put. Cak i ako ne koristis logout, imas town portal koji radi na slicnom principu.

ok town portal, ali za njega treba malo vise vremena

Isto toliko vremena ti treba i za logout. Iako se tebi ugasi ingame screen, nije ti karakter nestao dok server ne zavrsi (ili logovanje ili prelaz u town). Zato kazem da je potpuno "ista" stvar.

Poslednja izmena:
Logout treba da ima delay i brojac kao u D3, a portal bi trebalo malo duze da traje.. ovako deluje skroz detinjasto. Koristim gem za town portal i on traje taman koliko treba, ne znam zasto nije isto i za scroll.

Jeste, ekstremno je detinjasto, zato i jeste 15 puta teze od D3... Mislim, koja logika. Radije bi da je igra kopija D2, kao i sto jeste, nego da bilo sta uzimaju od D3. Razumeo bi da ljudi koji se bune imaju 90+ level karaktere na Hardcoru, ali ovako...

Poslednja izmena:
Pa logika je da napravis tesku i zahtevnu igru, a omogucis prakticno cheat na ovaj nacin. :)
Ako je vec poenta da imas dobar gear i skill da bi igrao vece nivoe, malo mi je bzveze da cim zagusti mogu da stisnem logout... sto verovatno vecina high levela i uradi.
Imam karaktera u Act II merciles, i iskreno nisam znao za ovu mogucnost na HC. Stvarno mi je osecaj bilo "wtf?" kad sam video illidanov link.

pa da, pao mu health na 2% i on esc, logout i napolju je, safe and alive.
ako je vec hardcore neka bude hardcore, kao real life, tu nema logout i siguran sam od smrti. barem je to moje shvatanje hardcore moda

Path of Exile je pravljen daleko pre nego sto se novi D3 poceo razvijati. Uzeli su najbolji sistem koji je tada postojao, i daleko je bolji od D3, naime D2. Ako stvarno mislite da je toliko lagano, prvo dodjite do tog nivoa na Hardcore-u. Logout ne moze da spasi od svega, i kao sto sam napomenuo dva puta do sada, taj logout ne radi svaki put zato sto nije instant. Samo kao primer, imate ljude sa 20k-30k dps-a, oni ginu u milisekundi od reflect mobova. Pokusajte i race evente da igrate, veoma retko cete biti u situaciji gde ce logout moci da vas spasi, a npr. vise od 50% populacije igraca umre u prvih 5 sekundi BLAMT race-a, bukvalno.

illidan: Takav hardcore mode postoji jedino u D3, tj. hardcore mode gde ne mozes da izadjes iz igre pre nego sto 30 sekundi prodje ala MMORPGs. Tako da tesko da je standard.

Poslednja izmena:
nisam rekao da je lagano, vec da imas sansu da prevaris smrt

U malom broju slucajeva, da. Ako bi uzeli Blizzardov sistem iz D3, mislim da bi izazvalo vise frustracije nego postovanja od Hardcore igraca, posto su igre neuporedive kod dosta stvari.

Probao sam ja da prevarim smrt jedanput, nije mi uspelo. Rekao bih da je jako mala šansa za uspeh.

Po meni ovo sto je uveo Blizz treba da postane standard za sve buduce slicne igre.

Ako igras HC mod, nema sta da razmisljas da li ces moci da prevaris smrt, u tome je valjda poenta. :)

Nego da se vratimo temi - ove lige sto ima PoE bas pokazuju ljubav i zalaganje developera, to mi se mnogo svidja. Kad samo zamislim neki takav event u D3 recimo, koliko tako nesto fali...

Za razliku od D3 koji ima jedva desetak-dvadesetak champion/rare monster modifiera (a od tih su samo 3-4 opasna), u Path of Exile postoji toliko kombinacija da ce uvek biti makar jedan pack koji ce sigurno biti smrt za svaki pojedini build koji moze da se smisli. Bas zbog te tezine je potreban sadasnji Town Portal, kao i sto je bio potreban u D2. Za logout sam spomenuo da ne radi tako kako mislite, ali cak i da se on promeni, morao bi se menjati vec spomenuti Town Portal. Ne pravi se igra teska i realisticna tako sto ne dopustas ljudima da pobegnu ili tako sto napravis modifier set sa Invulnerable, Fast, Waller, Reflect Damage i gledas kako ti gine karakter a da apsolutno nista ne mozes da uradis (kao sto je bio slucaj na pocetku D3).

Inace, bilo bi dobro da imamo grupu za Party evente. Nisam mogao da se pojavim nazalost kada je SuperStarr planirao prvi put.

EDIT: Zamalo zaboravih Death squads u D3 koje Blizzard ne zeli ni da banuje ni da kazni, a ubijaju ljude upravo pomocu sistema koji smatras Spirit da treba da postane standard. U PoE makar imas sansu da bezbedno napustis igru ako vidis da te ostali trolluju ili da su nesposobni. Odatle bi i dosla sva frustracija da se uvede taj D3 sistem. Ne cinjenica da ti je poginuo karakter, nego cinjenica da ti je poginuo karakter, a da nisi ti odgovoran.

Poslednja izmena:
Slušajte versusa zna čovek šta priča :)

Vrh Dno