Šta je novo?

Path of Exile

Nova liga samo što nije. Izgleda da se sprema ogromna promena vezana za sextante:

"There is now a limit to the number of Sextants you can apply to your Atlas. The base maximum is 1, but this limit is increased by completing bonus objectives and Zana's quests, up to an absolute maximum of 5.
Adding Sextants above this limit removes the oldest one. Existing Atlases will keep their Sextants, though applying new Sextants will still remove the oldest one.
You can see which Map has the oldest Sextant by hovering over the new Sextant display on your Atlas.
"

Meni ovo zvuči dosta loše, osim ako pored ovoga ne bude još nekih promena u patch notes (još nije objavljeno).

Nova liga samo što nije. Izgleda da se sprema ogromna promena vezana za sextante:

"There is now a limit to the number of Sextants you can apply to your Atlas. The base maximum is 1, but this limit is increased by completing bonus objectives and Zana's quests, up to an absolute maximum of 5.
Adding Sextants above this limit removes the oldest one. Existing Atlases will keep their Sextants, though applying new Sextants will still remove the oldest one.
You can see which Map has the oldest Sextant by hovering over the new Sextant display on your Atlas.
"

Meni ovo zvuči dosta loše, osim ako pored ovoga ne bude još nekih promena u patch notes (još nije objavljeno).

Bitna promena svakako, mada meni licno i ne toliko. Sve sextante uvek prodajem:d Prosto igram igru, redovno svaku liga, nikad mi nisu isplativi bili na duze staze.

Extra mi je taj hype i fresh economy na pocetku svake lige, a akumuliranjem bogatstva u PoE se bas nikad nisam bavio.
Jedino sta mi je bitno jeste zabava i 36 challenges, pare uglavnom dodju od samog igranja i popunjavanja Atlasa.

Iako razumem da neko uziva u full sextant Vault runovima, meni je to dosadno i iskreno radujem sve svim promenama jer bile su potrebne.
Nesto nije u redu sa igrom ako ispadas ***** sto igras random mape umesto jedne iskljucive.

Problem je u tome sto su najzanimljiviju mehaniku u igri (aka 100% Breach na mapi) potpuno izbacili umesto da su ili smanjili requirement ili na neki drugi nacin omogucili. Isti slucaj i sa sextantima, iako nisam ni ja fan primoravanja na Vault prosle sezone, ali je ocigledno da nisu imali ideju kako da rese te probleme, pa se opredelili na ono sa najmanje razmisljanja.

EDIT: Da stvar bude jos tuznija, za level 8 Zanu nam daju Harbingers od svih mogucih mehanika... Jedino da Beachhead moze dropati od njih, pa da ima nekog smisla, ali ovako bez starih orbova, niko lud nece placati 7 chaosa za 3 Harbingera kad Nemesis i moguci Headhunter roll kostaju manje.

Poslednja izmena:
Igra je otvorena za sve.Za casual igraca sto igra par mapa tu i tamo,do nolife ekstra efikasnog igraca,koji spamuje jednu mapu.Sve je na tebi.Hoces min-max ili hoces opustenu varijantu.Ja sam uvek igrao opusteno,pa sta ispadne da ispadne.Bilo je liga gde sam igrao ko konj i jedva da sam sakupio 10ak ex orbova.A bilo je i liga gde sam imao i skoro 1000 komada.Ja igram vecinu mapa,naravno izbegavam one sa glupavim layout-om.Sextante rokam kad ih nakupim i to na mapi koja mi odgovara.

Animate Guardian, koristite li ovaj gem i kako ga konfigurišete?
Malopre sam otkrio da kod Haku-a u skrovištu može da se iskali "Body Armor" da po smrti AG-a ispadne ceo armor za 8 Chaos-a.
Kapiram da su i napitci koji ga revitalizuju (kao Minion-a) "must have".

Imate li još neke sugestije?

Ima neko dobar guild? ovaj moj je postao takvo djubre da nemam reci, juce decko nekom ostavio item u gs nestao je u roku od odma, i tako stalno neko mzanjava, ***** svuda...

Animate Guardian, koristite li ovaj gem i kako ga konfigurišete?
Malopre sam otkrio da kod Haku-a u skrovištu može da se iskali "Body Armor" da po smrti AG-a ispadne ceo armor za 8 Chaos-a.
Kapiram da su i napitci koji ga revitalizuju (kao Minion-a) "must have".

Ja ne bi bacao 8c na to. Ako igraš Spectres kao glavni skill (odličan izbor), ionako ćeš koristiti Vis Mortis kao svoj chest. Animate Guardian gem stavi u neki 4L setup, npr u helm koji ima "+2 to minion gems". 4L setup: AG+RaiseZombie+MinionLife+Fortify.
Itemi za guardiana su npr Dying Breath, Leer Cast, Ambu's Charge, Victario's Flight, ili neki rare itemi da AG-u cap-uješ resistances. Video sam da ljudi koji vozi one burn spectres voze Animate Guardian sa 2x Dyadus (koji ti daje "200% more burning damage").

Gde je najlakše prodati iteme? g2g?
I koja je najlakša - najsigurnija procedura?

Kupis premium stash tab, obelezis ga kao public, i sve sto stavis u njega mozes da postavis cenu koju zelis. Veoma malo vremena je potrebno da item sa cenom postane vidljiv svima koji kupuju preko poe.trade ili zvanicnog sajta za prodaju. Veoma lako.

Sent from my HTC Desire 816 dual sim using Tapatalk

Imal tu na SS šta vredno za prodat?i kako prodam i di?
20180310134557_1.jpg

Na poe.trade kada želim da pronađem Gold Ring koji ima 2x vrednosti za Rare, kako da konfigurišem search a da mi pronalazi takve prstenove?

Mislis increased rarity of items? Samo postavi jedan mod i min broj koji zelis. Posto je max za implicit 15%, cim stavis vise od toga, automatski ce biti i sufix prisutan.

http://poe.trade/search/niyerinazukuny

Koristi ovaj link, samo promeni u formi koji hoces min. broj.

EDIT: Ako se dobro secam, igras Hardcore pa samo promeni ligu na Hardcore Bestiary u formi.

Hvala! (da, samo HC cepam :) )
Iz nekog razloga radi preko tvog linka a kad sam ja postavio nije htelo...
:wave:

Kad sam video ovo ja se obradovao...
screenshot-0000.jpg
Na kraju ovo,nije da nisam zahvalan,ali...
screenshot-0001.jpg

Noob pitanje:
Kako se "proširuje" skrovište?

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

Noob pitanje:
Kako se "proširuje" skrovište?

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

Inicijalno, dobiješ hideout ako bilo kog od mastera dovdeš do lv3. Kad "preuzmeš" hideout možeš pozvati još jednog ako mu je lvl 2+. Kad jednog od ta dva mastera koje imaš u skrovištu dovedeš na lv5, dobiješ opciju da proširiš skrovište i onda možeš dodati još 2 mastera. Kad neki od mastera dobije lv7, možeš ubaciti i sve preostale.
Navali i Lea, PvP mastera, možeš dodati bez obzira na broj postojećih mastera u skrovištu, oni su obaška.
Možda ne znaš, čim dobiješ hideout u u local chatu (ne global) otkucaj "claim_crafting_benches" (bez navodnika) da bi dobio one njihove zezancije za craftovanje. Dakle, otvoriš chat, obrišeš koji god znak/prefix imaš (# za global, itd.) i otkucaš /claim_crafting_benches.

Poslednja izmena:
Ovo bi trebalo da je dobar "damaž" za 48 nivo? :)

Prilozi

• screenshot-0003.jpg
    screenshot-0003.jpg
    471.4 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Dve lige nista,sirotinja teska sam bio.U ovoj spucao preko 1000 fuseinga i nece 6L.Ali zato juce,odradim unique belt preko beastiary i Headhunter mi uleti.Zao mi je sto sam morao da ga prodam,jer ne ide za moj build.Sto je najgore ni pare mi ne trebaju,a smor mi da pravim novog lika.

Jel postoji neki makro / alat koji bi držao Tempest Shield stalno aktivan?

Pozz ljudi.

Od skora igram ovo, pa imam jedno pitanje...

Da li u act-u dva, pomoci nekom od bandita ili ih sve pobiti? Sta se vise isplati? Sa prvim likom sam ih pobio. Sad sam sa drugim dosao dotle, pa nisam siguran sta da uradim.

Vecina buildova ubija sve bandite.Ako igras crit build onda Alira.A imas i recept ako se predomislis,pa mozes zameniti kasnije.

Igram duelistu, duplo oruzje. Nisam uzimao build sa sajta, sam nesto krpim. :D

Meni najlogicnije za moj build deluje Kraityn, posto daje bonus za brzinu napada i kretanja. Mada posto sam od skora poceo nisam bas nacisto sta da radim, pa reko da pitam.

Gledaj na to kao na prostu racunicu.Sa 2 skill pointa mozes uzeti minimum jedan jewel vise,a kod mnogih buildova mozes da uglavis i dva.Jedan jewel dace ti vise statsa nego sto ti daje bandit reward.Zato jedin Aliru vredi uzimati,jer tesko da ces naci jewel sa brdo crit multi-ja i sa brdo rezista.

Nazad
Vrh Dno