Šta je novo?

Path of Exile 2

Pametno. Ja sam ostao da se nerviram jer da bih nešto uradio moram da igram magic find sa nekim meta buildom.

Videćemo kako će 0.2 proći

Content Update 0.2.0 -- Path of Exile 2: Dawn of the Hunt​

Ogromne izmene. Izbrisali su većinu meta buildova. Biće zanimljivo.
Ne pogadjaju me tolko vecina Meta buildova sa nerfom. Ali Hammer Of the Gods su unistili sa Glory mehanikom osim ako ne postoji neki nacin da se generise glory kao Rage gem.

Takodje moj drug za co op sto igra Monka nece biti srecan kad vidi Patch.

Kapiram da je sad najbolja opcija krenuti iz početka. Opciono sa novom klasom.

Ne pogadjaju me tolko vecina Meta buildova sa nerfom. Ali Hammer Of the Gods su unistili sa Glory mehanikom osim ako ne postoji neki nacin da se generise glory kao Rage gem.

Takodje moj drug za co op sto igra Monka nece biti srecan kad vidi Patch.
Ne treba očajavati. Dodali su 100 support gemova. Ko zna šta oni rade.

Kapiram da je sad najbolja opcija krenuti iz početka. Opciono sa novom klasom.
Nova sezona, nova ekonomija, novi lik. Mislim da je tako najbolje.

Ja cu boga mi jos malo da sacekam, previse sam igrao, a ovo ce vrv da se jos X puta promeni.

Nisu mi jasni ovi ljudi što kukaju na nerfove u Early Access verziji, više sam očekivao da će biti postova da puno stvari ne radi kako treba a ono diže se frka jer neki OP build više nije meta.
Smešni su mi takvi igrači, realno i ocena na Steam totalno nije realna u smisli da je verovano mnogo viša a možda i za iskusne igrače mnogo manja.

Any way malo lepih skinova će krenuti da twitch dropuju, sve samo da se gledaju streameri. Blizzard bi za jedan od ovih tražio bar 30$.

Ja sam krenuo pre nekih 30min. Opet Warriora planiram Smith Ascendancy novi i vrlo verovatno neki Fire/Bleed + Manifest weapon hibrid build .

Za sada kao i ranije od pocetnih skillova Boneshatter je super praktican od starta, Rolling slam i dalje promasuje pola vremena . Earthquake je super spor al radi bolji dmg nego ranije.

Za sada ubio Devourera i onu vesticu ledenu. Umro na Devoureru 4 puta feels good man da od onog kad sam ubio Arbitera u prosloj sezoni i osecao se ko bog, da se vratim na pocetke i zapravo da moram da pazim na svakog protivnika i da se bas Borim.

Fps mi ide i preko 110 u nekim mestima nzm na koju foru. Nikad mi pre nije isao tolko. A nije promenjen settings uglavnom . A ne pada u ranim zonama ispod 70 dok je ranije isao 60-80 a u Endgame normalno manje kad dodju dropopovi u sekundi nekad.

Crashovao jednom za sad samo.

Poslednja izmena:
Ja probao Huntress. Trebalo m je 3 sata za prvi act. 😭

Očajni skilovi u ranoj fazi. Situacija se popravila sa support gemovima. Rake sa Herald of Blood je super kombinacija, Vidim da nema nikakvog deffensa na drvetu pa ću videti da li ću dogurati build do mapa.

Pridruzio mi se juce Drugar sa Kojim sam dosta igral Co op u prosloj Ligi. On je uzeo Witch da igra sa Contagion i Minionima. Rekao bih dobra kombinacija samnom i Warriorom. Mada nas dvojica bi bilo koju kombinaciju izneli dobro zato sto tolko dugo se znamo, i timski rad nam je on point. I stvarno maltene svakog skoro bossa smo dobili iz prve-druge , ja sam zaginuo koji put vise jer sam na Frontu jelte. A morao sam i biti super agresivan vise nego Solo, jer je mene kolko tolko posluzio Rng pa sam radio primetan single target Dmg .

Ali drugara nikako da posluzi RNG za Oruzje pa je bas u Deficitu sa tim i ja kad bi poginuo u Boss borbi ako ne bi uspeo da me ozivi bukvalno bi Golicao bosseve do smrti nekoliko minuta nakon toga.

Najgori slucaj nam je bio The Count koji je meni bio i ostao Najtezi boss ne racunajuci Arbitera. Bukvalno smo se mucili na njemu dobrih 30-50 min imam utisak kao da su ga Buffovali sa Hp a ne Nerfovali kao ostatak bosseva al mozda je to prosto Co op skaling.

Krenuli smo oko 20 i 30 juce i stali smo Kod Act-a 2. Iskreno odavno nisam imao ovoliko zabave u Co op bukvalno se svaki detalj, vazi i primecuje u toku igre sama cinjenica da nemamo Twink gear , da je GGG nerfovao toliko toga, da mobovi lakse aktiviraju status efekte. Sve to skupa igru cini stvarno intezivnom vise no ikad . Ali dobar je osecaj kad se prevazidje veca prepreka. Ali cenim da nam je lakse da podnsesemo sve bas zato sto smo zajedno . Da smo Solo definitivno su Devsi malo otisli u drugi ekstrem , od onolikog power creepa proslog patcha, otisli su u teritoriju kontra. No i dalje mislim da ne zasluzuju onoliko kuknjave i negativne Reviews.

Cinjenica je da Poe 2 nije za preterano mekane igrace nije ni bila zamisao da bude, ljudi kao da zaboravljaju kako je bilo kad je igra izasla.

Poslednja izmena:
Ja i drugar, smo na polovini Act-a 3 i otkljucali smo Chaos Trial.

Mene je u Act 2 bas pogledao Rng kad sam imao 2 upgradea oruzja od Merchanta. I generalno mi je smooth sailing i sto se tice i obicnih mobova koje 1-2 shootujem u Party a i solo. A dok Bosseve isto ne traju dugo Fightovi. Dok drugar sa druge strane sa Chaos dmg + Minion build bas ima probleme ceo Act 2 sa dmg a u act 3 je radio do juce po njegovim recima maltene 0 dmg . Davao sam mu i onaj Unique Wand sto ima fin spell dmg i Bonestorm.

Davao sam mu juce i Spirit armor + je od Vestice one dobio +30 spirit. Pa mu je sada situacija primetno drugacija ali jos tu ima dosta se radi .

Po meni najtezi su Rares iz ovih spirit Eventova bas dosta su nas ubijali puta pogotovo mene, a i sama jurnjava za Wisps je malo zeznuto uradjena.

Loot je definitivno dosta nerfed u odnosu na ranije Cureency dropovi pogotovo.

Proslu ligu sam par puta dobijao Divine od Act boseva. Sad jedva dobijem Exalt lol.

Ne znaju ni oni šta hoće sa igrom. Svi kukaju samo je njima OK. Problem će biti kad to osete u novčanicima biće isto kao sa PoE 1 da su igrači bili u pravu. Build diversity je očajan. Igraju se 3 builda da bi uopšte bio kompetitivan.

Da ne bude da bas, totalno ne slusaju a verovatno ih je pogodio i Steam Rating.

Nov patch tj ovo je dopuna ,postojeceg patcha sto izbacuju. Gomila dobrih stvari

.

Nadam se i da su Loot - Drop Rate vratili na bar minimum Kao sto je bio u 0.1 Patchu/prosloj ligi

Nisu pominjali ni u intervju da će menjati loot drop. Tako da za sada ništa od toga. Mada bolja je situacija na mapama.

Mene nervira što se još teže dolazi do nekih posebnih itema, tako mi djeluje. To što su malo usporili igru meni odgovara.

Posto sam sa drugarom za co op sam trenutno stao nakon sto smo usli u Cruel Act 1. Smith of Kitava je bolesno dobra prica , bas fino sto zbog ascendancy mozete da imate preko 90% element Resistances bez i da kupujete ista samo oruzje na trade i to je to. Fokus mi je na Sunder + armor break + Koristim Anvil Buffs i dosta War Cry Nodes pa Infernal cry i seismic cry sa Herald of Ash Bolestan AOE solidan clear i bas fin Single Hit Damage. Drugar trenutno namesta nov Pc pa ce sa ovim likom biti stop.

Medjutim u medjuvremenu sam bio napravio pre nekoliko dana Mercenary, znam da je u 0.1 prosle lige bio Clunky sa reloads i skill swaps, al u ovoj ligi Crossbows su buffovani muski vala.

Napravio sam Tactician Ascendancy sa Fokusom na Pin mehaniku i zbog Ascendancy kad Pinuju projektili dovoljno, lockuju protivnike bilo obicne bilo bosseve i ne mogu da mrdaju neko vreme takodje Artillery Ballista za jos pinovanja i Aoe/Ignite.

To ukombinovano sa Rapid Shoot novim skillom, emergency reload i dosta Attack Speed/ projectile Stackinga. Ova moja postavka se oseca jako smooth za leveling a sad sam krenuo i mape vec mogu da igram Tier 3-4 komotno. Takodje solidan broj skill poena ulazem u Totem dmg zato sto se Ballista racunaju kao Totemi.

Za sada jako zabavno ulozio sam 7 Exalt u Slem, 5 u Armor, 5 U Weapon i 1 u jedan Amulet ostalo su mi Drops /crafted.I to sve sa 3 Links posto glupi Jewelers nece da padaju za vise socketa

Evo par klipova u toku kampanje bossing i onda Mape Tier 1-2 + bossing u mapama, da ljudi steknu predstavu o gameplay posto ogromna vecina ljudi na steamu i generalno igra Amazonku i Lighting Spear. Ovo je po meni fina Off Meta opcija.

I trenutno lik.

20250417110733_1.jpg

Prilozi

• 20250417110734_1.jpg
    20250417110734_1.jpg
    619.1 KB · Pregleda: 6
  • 20250417110734_2.jpg
    20250417110734_2.jpg
    620.2 KB · Pregleda: 4
  • 20250417112031_1.jpg
    20250417112031_1.jpg
    601.5 KB · Pregleda: 3
  • 20250417112048_1.jpg
    20250417112048_1.jpg
    592.7 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
evo ga i moj deadeye :)

batalio 0.1.0 posle onog cold skills nerfa... sad krenuo ponovo zaintrigirali me spears, amazon gameplay, mada uzeo rangera

btw ubacili i tabula rasu :)

Tabulu kad sam video da su dodali bas sam bio odusevljen,jer za razliku od mnogo uniques koje su promenili na gore, ova verzija je u trenutnom sistemu mozda i jaca od Poe 1 verzije.

Evo update na Mom Tactician Liku. Lvl 87 nikako se uspenjem na 88 stalno neke glupave smrti bas kad ne treba.

Ali optimizovao sam kolko god mi je budzet dozvoljavao Build , neke iteme sam kupio pre pocetka ovih sad poskupljenja. Jos uvek nisam dropovao Perfect Jewel, trenutno bih jedino upgradovao jos jednom oruzje, mozda +3 umesto +2 amulet I Attack Speed rukavice neke. U Buildu najskuplje je Oruzje 1 Divine bilo, Amulet 1 Divine i Belt 50 Exalt ostalo je izmedju 20-50 Exalt.

Bas se oseca lepo build i u ovoj fazi. Takodje trebam odraditi Cetvrti Ascendancy... a posto mrzim Sanctum Floor 4, moracu Chaos Trial i Trial Mastera ubiti.

Nazad
Vrh Dno