Šta je novo?

Password za Folder ???

psyhomb

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
619
Dali postoji mogucnost da se stavi password na odredjeni folder u WinXP
ako postoji dali neko zna kako se to radi ??? HVALA UNAPRED :wave;

Ako imaš svoj nalog, možeš ga zaštititi šifrom i naznačiti da ne želiš da drugi korisnici imaju pristup tvojim fajlovima. Onda bilo ko ko se nije ulogovao pod tvojom šifrom neće uopšte vidjeti ono što se nalazi pod tvojim imenom u My Documents. A ako svi upadate na ista vrata onda ti ne gine neki third party program, Folder Guard recimo.

Desni klik na direktorijum, pa sharing, pa premisions, pa onda treba da dodas usera koji ne treba da koristi daj dir. pa onda sve one stavke stavis na deny za tog usera. I to ti je to, bar na win2000!

The Minister je napisao(la):
Desni klik na direktorijum, pa sharing, pa premisions, pa onda treba da dodas usera koji ne treba da koristi daj dir. pa onda sve one stavke stavis na deny za tog usera. I to ti je to, bar na win2000!

mislim da ovo moze samo ako su particije NTFS ?

Neo_Matrix je napisao(la):
...

mislim da ovo moze samo ako su particije NTFS ?
da, ovo jedino ako je NTFS u pitanju, za ostalo neki program, ali mislim da je glupo koristiti programe ako vec imas XP ili 2000
napravis sebi nalog, zastitis passom i dozvolis odredjenim folderima da samo tvoj user moze da im pristupi
to ti zavrsava posao bez nekog veceg majanja

Što se programa tiče trenutno koristim Lock Folder XP 3.2, i zadovoljan sam . Jednostavan za korišćenje, za folder se napravi lozinka, daš mu opciju hidden i ne moraš da razmišljaš kada gasiš računar da li si zaboravio da zaključaš folder jer se posle restarta automatski zaključava. Jednostavno i efikasno istovremeno.

a sta npr. ako mi administratorski nalog nije zasticen,tj. snimljen mi je password za moj admin.nalog kada palim komp(znaci moze da ga upali i koristi kao adminitsrator bilo ko drugi)...i da hocu da sakrijem i stavim password na neki folder da ne vrsljaju i gledaju moje licne stvari...kako to sada da uradim (nije valjda zip sa passwordom,pa onda "hidden" jedino resenje)

Imas opciju u Tweak XP koja onemogucava startovanje bilo kog fajla iz foldera koji izaberes (ali omogucava pregled fajlova u folderu). Opcija se zaove Simple File Protection.

Vrh Dno