Šta je novo?

Password protect folder za Total Commander?

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Zanima me jel ima neki plugin ili nesto slicno za TC da jednostavno trazi sirfu prilikom ulaska u neki folder? Probao sam jedno 10 aplikacija za zastitu foldera ali to nije to, jer ja hocu da imam samo opciju da kada ulazim u folder da mi trazi password. Prosto. Sve aplikacije koje sam probao ili sakriju folder ili kazu Access denied a ne traze pasword ili nesto trece.
Takodje bi bilo dobro da ima opciju da desni klikom na folder mogu da ga zakljucam.

Jel koristi neko od vas nesto slicno?

Ja koristim ovaj programcic.
Meni završava posao.

Probao sam ga, ali koliko sam video on sakriva folder. Meni treba da se folder vidi, samo da mi trazi password prilikom ulaska.

Mogu da ti smuckam neko resenje posto sam ja radio engine za MyLockbox, ali pitanje je od koga zelis da zastitis folder i koliko to treba jaka zastita da bude?
Bez enkripcije recimo, ne treba previse znanja da se bilo kakva softverska zastita ukloni.

@alfaunits

posto sam ja radio engine za MyLockbox
Moze jedno pitanje.
Ako instaliram program i pukne mi sistem a folder je zakljucan, kada preinstaliram hocu li moci da otvorim skriveni folder (naravno, taj dolder je na drugoj particiji-disku)?

Hvala :)

Da. I ako pristupis kroz drugu instalaciju Winodwsa uopste, moci ces da mu pristupis.
Zastita je cisto softverska, tj. ne dira se nikako disk.

Hvala, ali mi samo pojasni, molim te.
Da li je potrebno opet da instaliram program ili odmah nakon instalacije novog sistema zasticeni folder pristupacan?

Mogu da ti smuckam neko resenje posto sam ja radio engine za MyLockbox, ali pitanje je od koga zelis da zastitis folder i koliko to treba jaka zastita da bude?
Bez enkripcije recimo, ne treba previse znanja da se bilo kakva softverska zastita ukloni.

Ma samo mi treba klasicno da trazi password prilikom ulaska, jer racunaru imaju pristup neki moji drugari (svako hoce da vidi nesto na svom nalogu na fejsu, pa usput i da malo butaju po mom hardu).

Hvala, ali mi samo pojasni, molim te.
Da li je potrebno opet da instaliram program ili odmah nakon instalacije novog sistema zasticeni folder pristupacan?

Ne moras ponovo da ga instaliras da bi pristupio folderu.

Svi ti programi instaliraju drajver koji se učitava sa OS na kom je instaliran. Kad se ukloni OS, ukloni se i drajver, tako da podaci nisu u opasnosti da postanu nedostupni.

Malo ti je losa logika. Instaliraju driver, ali taj driver ne menja nista na disku vec samo u memoriji sprecava pristup (_slicno_ NTFS security-u).
Ali i programi tipa TrueCrypt instaliraju driver koji nestane uklanjanjem sistema, medjutim podacima ne moze da se pristupa bez instalacije TC-a ;)

TrueCrypt enkriptuje fajlove, dok je ovde reč samo o dozvoli pristupa i sa tog stanovišta je dovoljno ne učitati drajver i zaštite nema...

Nazad
Vrh Dno