Šta je novo?

Password pri startup-u 98-ce

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Kako ugasiti tu opciju da prisvakom dizanju pita za ime i sifru.u pitanju je Win 98 Second Edition.Otisao sam naravno u Control Panel pa u Passwords i tamo namestio da komp moze koristiti vise osoba - ali nece.Nije problem svki put pri dizanju pritisnuti Escape ali me nervira.Da li postoji neki fazon u Registry-ju ili tako nesto?

Pa izbrisi .pwd fajl u kome se cuva shifra... ili promeni sifru tako sto ces za novu sifru ostaviti prazno (lupi Enter) mislim da bi to trebalo da resi problem

Nisi me dobro skapirao.Ja uopste nisam ni unosio sifru, napisan je samo user name a mesto za password je prazno - jer sifra nije ni odredjena.Ja hocu da me uopste ni ne pita za to tj. da ne moram da pritiskam Esc ili misem Cancel.

He he

Odi u settings...ctrl panel i na networking pa umesto family logon stavi windows logon ....he he

A sto samo ne kliknes ok?Mislim da posle toga vise nece da pita:p

dzon je mozda i u pravu

Jel sveze instalirana 98-ca?....

Pa da probaj onda samo da kliknes ok i sve ce biti u redu tj. nece te vise pitati za sifru posto je nema

E necu, nervira me da klikcem na ok kada moze da se isqlira to kucanje.Probacu ovo sto Mungos rece, mada sam ja vec jednom sam uspeo da uradim - ali sam zaboravio gde :(

Meni ne moze nijedan od ovih nacina... WinME..... ????

Ovko kada instaliras win i on te prvi put pita za sifru nista ne upises samo lupis enter (ili kliknes ok) i on te vise nikada ne pita za sifru

e sada ako izbrises sifru i promenis je tako da je vise nema, onda bi trebalo da opet moze ovo da se uradi......

A probaj te i foru koju preporucuje mungos

moze i hard step

Ukloni mu na silu :D (remove) family logon ... ako treba i sve adaptere ...prijavice da je nekompletna mreza (sigurno kod win ME)... but who cares ....restart...pa posle ponovo dodaj adaptere(uputstva od IP-a)...vratice ti i dosadni family logon...ako sad trazi "kuma ruvelta" posle restarta jednostavno enter (jer sad vise nepamti staru sifru ako si se igrao s njom prvi put) i opet prebaci na windows logon...
...BESKONACNOM ZABAVOM DODJES DO RESENJA...he he
...ja sam svog zeku toliko zbunio da jede vodu dok pije sendvic...a i nemam vise family logon..
;)

Probaj sa TweakUI-jem za 98-icu. Nisam siguran ali ga mozda ima na win98 cd-u. Ako ne pogledaj po dl sajtovima.
Nije mi jasno da li si ima problema sa sifrom pre ili posle kreiranja vise korisnika, ili posle uklanjanja vise korisnika?

A da nije mozda upravo problem sto imas instaliran TweakUI, koji ima i neku opciju tipa "always reset password". Nisam siguran da se opcija bas tako zove (ja ga ne koristim), no zvuci slicno tome; ako ti je program instaliran, potrazi ga u "control panel", pa idi na one "paranoia" opcije i dechekiraj to.
Ovo nije neka moja improvizacija, video sam vec 2-3 racunara na kojima sam na taj nacin skinuo dosadni upit za password. Izgleda da mnogi domaci prodavci hardwera instaliraju TweakUI na svojim konfiguracijama, a sa ukljucenom tom opcijom...

Vrh Dno