Šta je novo?

Password kod .rar fajlova

CuBe-O

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Iliti,kako skinuti,tj. provaliti doticni.Skinuo sam nesto a zasticeno je passwordom.Ako mu umesto lozinke lupim samo enter,izbaci mi CRC error.Probao sam neke programe,ali oni rade tako sto pokusavaju da skontaju password na silu.Pliz help.

Passware RAR Password Recovery
Pa kako drugacije mislis da provale sifru nego brute-force metodom?

Pass ces iskreno receno tesko provaliti (moze da bide i NIKAD)
znaci bolje uzmi da provalis SAM sifru
KAKO? sigurnu si skinuo sa nekog sajta, a ne znas kog
Probaj da otvoris arhivu direktno sa Winrarom, neku put .nfo moze da se tu vidi (sa desne strane), ako uspes da ga vidis kopiraj sta mislis da moze da bude lozinka
ili bilo kako drugo...
ovo ti govorim iz licnog iskustva da se lozinke na rar-u tesko ili nikako ne provaljuju
jel mozes da vidis neki txt? ili slicno
key bi trebalo da je tu negde

A kad imaš gomilu fajlova u RAR formatu i znaš password, da li je moguće odjedanput poskidati (poništiti) passworde na svim fajlovima?

@ visente
ako mislis na jedan rar sa gomilom fajlova dovoljno je da jednom uneses sifru.
Ako imas gomilu rar fajlova onda rucno.
@all
Uspevao sam da provalim pasvord na zip8.1 datotekama koji imaju i 10 znakova
postoji jedna metoda koriscenja bruteforcea uz pomoc poznatog dela fajla, ako nekog interesuje objasnicu

Danas je enkripcija jaaaako daleko otisla, tako da... :(

Pa jel password bukvalno nemoguce provaliti ili samo treba suvise dugo vremena

Treba suvise vremena...

Evo promera: skinuo ja "zezanciju" Pamele i njenog novog decka, kad ono ZIP sa passwordom... Rek'o ajde da probam da skinem pass pomocu Elcomsoft Advanced Archive Password Recovery 2.20... Prvo probam na poslu (Cel 2.4GHz, 512MB) sa passwordima od 1 do 5 znakova (velika i mala slova, razmaci i svi specijalni znaci)... Za isprobavanje svih tih kombinacija, ovom PCu je trebalo oko 2.5 sata...

Onda kad sam otisao kuci (A64 2800, 1GB), stavim da isprobava passworde od 6 do 8 znakova... A program mi kaze da je procenjeno vreme oko 21 sat! Sad, sreca je sto mozes da pustis program da ti "razbija" pass neko vreme, da ga prekines, pa posle da nastavis od istog mesta! Medjutim, ako je password neki "ozbiljan" (npr, nesto serijski broj za Win - 25 znakova sa crticama), onda realno nije moguce provaliti ga...

i za kraj: ovo je bilo kod ZIP-a; RAR je jos zeznutiji!

Po onome sto sam citao, do verzije 3.0 winrar-a je koliko-toliko i bilo moguce provaliti pass, ali u ovim novijim verzijama i nema puno efekta, tako da... U 90% slucajeva je za te fajlove pass ustvari web adresa sajta sa kojeg je skinut, pa probaj da se setis "odakle" ti.

nema sanse da skines paswword sa rara, ja sam probao svim programima i nista, mnogo veliku i dobru enkripciju ima rar sada.Povucen iskustvom sa fajlovima sa satelita ti to pricam.Dobro obrati paznju kad nesto skidas da li se pass ne krije tu na sajtu

Winrar ima dobru enkripciju, SKORO ga je nemoguce provaliti.
Medjutim, imao sam davno program koji je imao 256-bitnu enkripciju,
i radio je tako sto je davao 4 reda, i u svaki moras da napises minimum po 8 slova. To je program koji je NEMOGUCE razbiti.
Medjutim, Amerika je videla da ovakvi programi predstavljaju veliku pretnju za njihov sistem, pa je njihova vojska preuzela 256 bitnu enkripciju za njihove svrhe, a doticni program kao i svi ostali programi koji rade takvu enkripciju su ZABRANJENI! Znaci, sada je nemoguce naci takav program.
toliko od mene

Delija je napisao(la):
Danas je enkripcija jaaaako daleko otisla, tako da... :(
Ali ni tehnika nije posustajala. Cemu svi oni cluster Opteroni? Upravo za razbijanje brute force tehnikom. Koliki je i da je, pass se moze razbiti. Ponekad je potrebno 1 sat, ponekad 2. Ponekad 1 godina. E sad, zavisi koliko se isplati cekati godinu dana ;)

Vecina stranica koje nude nesto za download koriste internet adresu kao password na primer www.goldesel.6x.to (Edonkey site)

Probaj znaci adresu sajta sa koga si skinuo rar arhiv

monteboy je napisao(la):
Vecina stranica koje nude nesto za download koriste internet adresu kao password na primer www.goldesel.6x.to (Edonkey site)

Probaj znaci adresu sajta sa koga si skinuo rar arhiv

Citate li vi tudje postove :smash:

Ovo me podseti na onu teoriju da ako stavite gomilu majmuna sa pisacim masinama i ostavite im dovoljno vremena (par miliona godina), pre ili kasnije ce uspeti da otkucaju sva Sekspirova dela :D
Znaci sve moze ako imas dovoljno vremena ,)

Poslednja izmena:
Darko je napisao(la):
Ali ni tehnika nije posustajala. Cemu svi oni cluster Opteroni? Upravo za razbijanje brute force tehnikom. Koliki je i da je, pass se moze razbiti. Ponekad je potrebno 1 sat, ponekad 2. Ponekad 1 godina. E sad, zavisi koliko se isplati cekati godinu dana ;)

Recimo da bi Cray-u trebalo par godina da razbije RSA asimetricnu enkripciju ili par puta manje za triple-DSA (DES), pa ti vidi...

Vrh Dno