Šta je novo?

Passive 3D vs Active 3D

Nesto nisam bas ubedjen sa ovom pasivnom 3D tehnologijom.
Gledao sam Hobbita za vikend u Uscu u Xpand3D varijanti i u Delti u Real 3D varijanti. Mogu samo reci da u Real 3D nema ni 3 ni D od 3D efekata, ocajno, ocajno. U Xpand3D su 3D efekti daleko bolji, imas osecaj dubine.
Nisam siguran dal i Roda imam isti 3D sistem kao i Cinemaxx u Delti?

Razmisljao sam da uzmem neki od LG TV sa pasivnim 3D(min47 inca, oni iz serije 6 ili 7 sa tankim okvirima), ali ako je 3D ovako bedan kao u bioskopu u Delti onda je to bacanje para?

Skini madagascar 3 pa onda iznesi utiske. Dredd 3D mi je u areni bio fenomenalan, na TV-u još bolji ( nedavno se pojavio). Hobit je jedan od najlošijih ne samo filmova koje sam gledao nego i 3d uopšte. Preporuka za pasivni 3d od LG-a ili Philipsa posto je ista tehnologija.

Sta mi vredi da skidam 3D film kad nemam 3D TV. :D
Samo se pitam dal je 3D shitty na pasivnim TV kao sto je u Cinemaxx bioskopu u Delti? Posto su 3D efekti an aktivnom 3D, Xpand3 u Uscu bili sasvim solidni, daleko od Avatara, ali opet je solidno.

Nesto nisam bas ubedjen sa ovom pasivnom 3D tehnologijom.
Gledao sam Hobbita za vikend u Uscu u Xpand3D varijanti i u Delti u Real 3D varijanti. Mogu samo reci da u Real 3D nema ni 3 ni D od 3D efekata, ocajno, ocajno. U Xpand3D su 3D efekti daleko bolji, imas osecaj dubine.
Nisam siguran dal i Roda imam isti 3D sistem kao i Cinemaxx u Delti?

Razmisljao sam da uzmem neki od LG TV sa pasivnim 3D(min47 inca, oni iz serije 6 ili 7 sa tankim okvirima), ali ako je 3D ovako bedan kao u bioskopu u Delti onda je to bacanje para?

Pa nije bacanje para,koristim upravo lg takav vec 7 meseci i slika je super u 3d.Kad se reprodukuje sa pravog br diska.Za ostale formate i kompresije ne znam ,nisam ni probao iskreno ,uglavnom koristim diskove.

Kakav ti je utisak od 3D slici posle tih 7 meseci koriscenja? U odnosu na ovaj 3D sto se nudi po nasim bioskopima? Pogotovo u odnosu na passive 3D bioskope.

Pa nije bacanje para,koristim upravo lg takav vec 7 meseci i slika je super u 3d.Kad se reprodukuje sa pravog br diska.Za ostale formate i kompresije ne znam ,nisam ni probao iskreno ,uglavnom koristim diskove.
Gde nalazis te BR 3D filmove ako nije tajna ili bar prosledi ma PP. I da li moraju filmovi da budu na disku ili mogu i na HDD-u? Predpostavljam da nisu ripovani.

Poslednja izmena:
Od bioskopa bar po meni,najbolji je dolby 3d. Recimo tuckwood. A pasivna na lg je extra I ne zamara oci toliko. 3d zavisi sve od filma do filma I retki su koji imaju bas woooow efekte. Uglavnom su to filmovi snimani bas 3d kamerama a ne budzeni u studiu u postprodukciji. Prednost pasivne je zbog jeftinije izrade I jeftinijih naocara tako da se mogu svrstati u porodicne televizore dok ovi aktivni ubijaju koliko su zacenili naocare. A I tamnija su stakla al zato imaju veci ugao gledanja I to je u glavnom najveci adut.

Ako hocete da poredite 3D passive vs active, najbolje sa nekim animiranim/crtacima novije produkcije ... nema toliko veze da li je HDrip ili full bluray, meni licno vise odgovara pasivna.

Sta mi vredi da skidam 3D film kad nemam 3D TV. :D
Samo se pitam dal je 3D shitty na pasivnim TV kao sto je u Cinemaxx bioskopu u Delti? Posto su 3D efekti an aktivnom 3D, Xpand3 u Uscu bili sasvim solidni, daleko od Avatara, ali opet je solidno.

bezveze, skineš i nasnimiš na flash i onda lepo odeš u neku od prodavnica i tražiš da ti puste a naravno predstaviš se kao ozbiljan kupac. tv se ne kupuje "na slepo", pogotovo ne neki od 47".

Slika je super i odgovara mi potpuno..plus su naocare skoro pero lake:)Sve u svemu udobnije mi je nego u bioskopu ali to je subjektivni osecaj:).Pa filmove sam uglavnom uzimao ili kad odem negde van ili u b.gb..g-u u Uscu .Navratim da pogledam svaki dan ako nesto dobiju:).Verovatno mogu da se naprave u img i na hdd ali ko ce to da radi pa da povezuje pc,il laptop tako da gleda..Bas retko koristim mkv il slicne formate rip,ali se i oni odlicno reprodukuju u 3d-u,mada moram da priznam da mi je najudobnije resenje za oci player i tv.Kad gledam sbs ripove ili slicno kao da nesto fali ,nije to ta udobnost kao reprodukcija sa ps3 il br playera.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.

Neka meni neko pojasni sledece: Ako kupim neki lg ili samsung 3d tv,,(to je moj izbor proizvodjaca) hocu li morati uvek visiti ispred njega sa 3d naocarima dok ga gledam,,cak recimo i ove obicne kanale nase srpske,.
pitanje je sledece, moze li se 3d tv gledati i bez naocara,,(razumem da se istim gledaju 3d filmovi zbog ugodjaja),,ali ima li neke losije slike ako se gledaju kanali recimo sa iptv-a bez naocara.

hvala.

Naravno da mozes da gledas kao i na svakom obicnom tv-u bez naocara. 3D je samo opcija koju palis i gasis.

Po meni aktivna tehnologija ako je plasma u pitanju. Tu i nema izbora. Ako uzimas LED onda pasivna (postoji izbor). I to ne zbog samog kvaliteta, vec vise zbog bolje udobnost pasivne tehnologije.

Evo da se javim, stigao mi monitor 273G3DHSW/00 .

2D
Predhodni monitor je bio 24" i ovih 3" je velika razlika, osvetljenje je prejako i treba da se smanji.Monitor je 1080p i na ovu velicinu primecujem pixele(ja sam od onih sto vide uvek ono sto ne treba).
Ima 120Hz + 2 ms samo u 3D modu , dok je u 2D 60Hz + 5ms...

3D
Uz monitor stižu bežične aktivne cvike,i transmiter koji se nažalost kači na sam monitor a ne u komp(mnogo glupo rešenje), postoji i jedan usb ulaz za punjenje cvika,i dolazi HDMI kabl 1.3 ??? (Ovo je čudno , treba da bude 1.4).
U pakovanju se nalazi i oem Tridef 3D , koji uz pomoć Ati grafike pušta 3D sadržaj. Aplikacija je krš, ne podržava mkv format,čak ni nova koju sam skinuo sa zvaničnog sajta.

Pošto me jedan prodavac sa foruma ispalio za grafiku ,ostao sam na integrisanoj, i nisam stigao ko čovek sve da testiram, samo sam na kratko zabo 6850(sat ,dva) , jer nisam mogao da izdržim , gledajući u monitror 10dana bez ATI grafike koja je potrebna za 3D.
Prvi utisak je loš, vide se duhovi , dupla slika , zamara oči ... probao sam Stereoscopic Player(po mom mišljenju najgluplji player na tržištu),KMplayer, i svodi se na isto , film se pusti onako kako izgleda u originalu SBS i na monitoru se izabere SBS , monitor ukombinuje sliku i dobija se 3D efekt(kao i na tv-u). Tu mi se javlja dupla slika , nisam uspeo da namestim sve da bude kako treba tj dupla slika je uvek negde pristuna (prvi plan, drugi, ili negde u daljini).To se dešava i u igrama...
Za sada mislim da je do HDMI kabla koji je 1.3 a ne 1.4

Ako imate neki predlog ,savet drage volje ću sve prihvatiti i probati , jer ako je 3D ovako loš , onda bi zamenio monitor za neki 27" 2D

Poslednja izmena:
To je realno problem aktivne 3d. Pasivni 3d nema tih problema, ali ima drugih. Vidi da li u monitoru mozes da podesavas 3d refresh rate (ne znam kako se i da li uopste postoji takvo podesavanje). Problem je sto naocari i monitor ne mogu da se sinhronizuju kako treba.

Kakvi se ripovi skidaju ako se uzme npr LG 3D TV sa pasivnom 3D tehnologijom?

Ne znam zašto si uopšte uzimao 27" monitor. Bolje da si uzeo neki 32" LED TV marke Samsung ili LG. Dva ortaka koriste Samsunge umesto monitora, i mogu Vam reći da sam oduševljen kako to izgleda.

Inače, MKV 3D filmove puštam preko GOM playera.

Ovo sam uzeo kao najjeftinije rešenje(35000din u maloprodaju) , drugo tv na tako maloj blizini bi me smorio sa pixelima, plus veoma mi je blizu oko 80cm.

Što se refresh rate-a tiče ima opcija 50Hz kao def i 60Hz, i na jednom i na drugom je bilo isto. Danas ću da probam ponovo, uzeo sam i novi hdmi 1.4 kabl, ako ne bude dobro vratiću ga.

Gom player sam zamenio sa Kmplayer jer kod mkv filmva gom se nije baš najbolje snalazio. Meni je kmplayer najbolji video player koji sam probao do sada, a probao sam ih mnogo.
Javiću vam kako je prošao današnji test

Kakvi se ripovi skidaju ako se uzme npr LG 3D TV sa pasivnom 3D tehnologijom?

Bilo koji. (Side By Side, Over/Under...) Probano i lepo rade i jedni i drugi. Subjektivno: moguce da O/U malko bolje izgleda nego SBS, alo to može biti i do samog filma. Nisam imao šanso da ISTI film gledam u obe varijante kako bih uporedio.

Ovo sam uzeo kao najjeftinije rešenje(35000din u maloprodaju) , drugo tv na tako maloj blizini bi me smorio sa pixelima, plus veoma mi je blizu oko 80cm.

Što se refresh rate-a tiče ima opcija 50Hz kao def i 60Hz, i na jednom i na drugom je bilo isto. Danas ću da probam ponovo, uzeo sam i novi hdmi 1.4 kabl, ako ne bude dobro vratiću ga.

Gom player sam zamenio sa Kmplayer jer kod mkv filmva gom se nije baš najbolje snalazio. Meni je kmplayer najbolji video player koji sam probao do sada, a probao sam ih mnogo.
Javiću vam kako je prošao današnji test

Hdmi 1.4 kabl nece resiti problem. Monitor i naocari nisu sinhronizovani.

Da li si instalirao prateci program koji stize uz monitor?

Poslednja izmena:
kod Gom Player-a ima opcija "3D subtitle Mode" i to je odlicna opcija koju nisam nasao na drugom player-u...Blue Ray u iso fajlu pustam na "PowerDVD 12" i meni se cini da radi bolje od "Arcsoft TotalMedia Theatre"...ako neko zna jos neki program(player) neka napise pa cu da probam...hvala

Kupio sam Philipsa sa aktivnim 3d-om. Posto moj drugar kupio LG-a sa pasivnim 3d-om skoknuo sam do njega da isti film isprobam u 3d i mogu vam reci da razlike maltene i nema, sem cvikera koje su jos laganije nego moje.
Jel zna neko iz iskustva jel ima razlike izmedju original 3d bluraya i 3d mkv?

Zdravo,
nisam video da na nekom drugom mestu piše nešto o mom problemu pa rekoh da priupitam ovde.
Radi se o tome da ne mogu da uparim moje 3D naočare model SSG -4100 GB sa samsung PS43D490 tv-om.Uradim sve po uputstvu i neće da mi se pojavi na tv-u da su naočare uparene, tako da kad probam da gledam nešto nema nikakvog efekta.Probao sam više puta i ništa ne vredi pa me interesuje da li je neko imao ovakvih ili sličnih problema....

@Vlada63. Model tih naocara, kad pogledas na Samsungovom sajtu, nije kompatibilan sa tvojim tv-om. Klikni_ovde

ko nije probao , ne zna sta propusta

A sta se to propusta?

Zar nisi na predhodnoj stani napisao:
"Prvi utisak je loš, vide se duhovi , dupla slika , zamara oči ... "

Jel zna neko iz iskustva jel ima razlike izmedju original 3d bluraya i 3d mkv?
Ne mora uopste da bude razlike.
Mkv je kontejner . MOze da sadrzi potpuno sve isto kao i blu ray.
To je ko kad bi pitao koja je razlika izmedju avi i mkv.
Zavisi sta je unutra. Ko kad bi pitao koji je bolji sok , u plasticnoj ili kartonskoj flasi .
MKV je samo omot ,kutija i nema nikakav uticaj na ono sto je unutra.

Poslednja izmena:
Lazaboy
nisi dobro video,sigurno su kompatibilne sa mojim tv-om,on je mod.2011.
A i na tom sajtu piše:
Compatibility
LED TV: For all 2011 and 2012 Samsung D, E and ES series 3D TV
Plasma TV: For all 2011 and 2012 Samsung D, E and ES series 3D TV
Neki drugi je problem...

A sta se to propusta?

Zar nisi na predhodnoj stani napisao:
"Prvi utisak je loš, vide se duhovi , dupla slika , zamara oči ... "

Ovo poslednje se odnosilo na 3D generalno kao tehnologiju, ne samo na ovaj model, koji ocigledno ne valja.
Probao sam na kratko Lol,Dotu 2, BF3,NFS MW, Rochard,Civ 5,DeusEX:HR sve je to feneomenalo, (da zanemarimo probleme sa ovim modelom, negde su manje vidljivi negde vise) osecaj dubine,prostora je odlican, jedino smetaju neki barovi koju su ostali 2D, pa prosto ubadaju u oci. Filmovi su vec vidjena stvar (bar po bioskopima, 3dtv...) meni su takodje odlicna zanimacija.

Ovo oko zamaranja ociju , je individualna stvar, jer npr meni nista od toga ne smeta, izuzev prvog puta kad sam probao monitor, jer je zezao emiter za cvike, on je krivac, kasnije se to vise nije desavalo(potrebno je skinuti svike, svaki put kad se prelayi iz 3D u 2D , jer emiter salje pogresne informacije do cvikera)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno