Šta je novo?

Pasivno hlađen pc...

U biosu isto piše da je 35 stepeni,a kuler je 'ladan ko zmija ; )
Tako da...

Rezime - imas semprona, smanjio si napon kulera u napajanju na 7V i smanjio si broj obrtaja kulera na procesoru na 50 % i imas 35 stepeni na procesoru? weird...
Zvuci neverovatno cak i sa otvorenim kucistem.
Na cemu ti je onda 65 stepeni? sb? ne bih rekao. Moze speedfan da laze ali opet...
To sto je kuler ladan ko zmija moze biti samo los znak naleganja.
Nego aj baci screenshot u speedfanu configure->temperatures molim te.
Ako je tako kao sto kazes ja bi na tvom mestu prosto skinuo ventilator na kuleru i eto ti pasivnog hladjenja. Ako je temp 35 stepeni... onda se sigurno ne resetuje zbog temperature procesora. Imao sam slucajeva resetovanja kod pregrevanja usled lose montaze kulera ili lose paste, ali to se desavalo tek na temperaturama >70.
Ako te ne mrzi uradi jedan test: upalis komp... pustis da potera os... i bez ikakvog aplikativnog opterecenja iskljuci ventilator sa ploce.

Poslednja izmena:
Da si malo pažljivije čitao, primetio bi da sam rešio problem, i da je bio u fajlu slowdowncpu.exe , znači softverski, više se ne resetuje od kad sam ga obrisao.
A sad ono, ne qrčim se ja ovime, možda si i ti u pravu što se tiče procesora, ne znam, a ne znam ni na čemu je temp. 65°, reci mi? : )

btw:
e'o screenshota:
untitledbl4.jpg

Poslednja izmena:
Ma primetio sam da si resio problem. To je najvaznije ;) .
Nema ljutnje - samo uporedjujem moje skromno iskustvo sa ovim podacima.
Delovalo mi neverovatno a i dalje mi deluje ali ok...
zlzlzlzl, pogresi covek....

p.s. i dalje mi smrdi winbond 3. senzor iako je intuitivno logicnije da je core temperatura upravo core temperatura.

Ko bi mogao da poveruje da sempron sa pretpostavljam box kulerom radi na 35 stepeni?

Imam ja na jednoj kanti semprona 3100+ koji je u idle na 33-34 sa box coolerom i ugasenim ventilatorom (usled c'n'q). Na loadu mu c'n'q upali vent i temp ide do jedno 42-43 max.

Cek, to je onda 64-bitni sempron?

Poslednja izmena:
@Rapid

Imash dva mesta sa koga se meri temperatura na procesoru, na podnoziju i na diodi.Temp na podnoziju nije merodavan , dok je temperatura diode tacni prokaz temperature.

Skini core temp on pokazuje temperaturu cpu diode ili everest(isto ima stavku cpu diode).Sasvim moguce da je tih 65c temperatura procesora.Inace temperatura na podnoziju je uvek dosta manja pa izgleda kao da je procesor uvek hladan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno