Šta je novo?

Pasivni lga775

• Začetnik teme Začetnik teme smile
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
Koji procesor lga775 moze da radi sa pasivnim kulerom, odnosno bez ventilatora? Treba da sklopim necujnu masinu.
Hvala.

Svaki koji nije klokovan,samo ti treba dobar pasivan kuler - Big Typhoon,Hyper 6+,thermalright ne znam kako se zove,Gemini2,znaci svi oni mogu da rade bez ventova i da budu vrlo efikasni...

Mozhe i Sonic Towerom (csto da dodam na listu).
Po meni TT Sonic ima najbolji dizajn za fanless hladjenje. Gemini ima malu povrsinu koju bi ventilatori hladili u vecini kucista.
TTBT i Hyper 6+ su bolji od Gemini-a, ali mislim da ti je TT Sonic primetno bolje resenje. (ja sam drzao Sonic na Opty 165 @2.8 nekoliko meseci i ni pri Orthosu nije bio vruc procesor -a mashina je imala samo dva ventilatora - intake/exhaust).

Tek od pojave novih core celerona imamo lga775 procesore koji malo trose i malo se greju tako da bi, po mom misljenju, samo neki celeron 420-440 mogao da prodje sa dobrim pasivnim hladjenjem. Sve ostalo na tom socketu bi se mnogo grejalo.

Ja imam pasivno hladjena DVA CPU-a stock coolerom. Ceo komp je necujan, i ne prelazi 55*C pri Prime-u (quad prime).
Daleko od toga da ne mozhe! Samo kuciste mora biti provetreno (mislim... ajde😉

Ja imam pasivno hladjena DVA CPU-a stock coolerom. Ceo komp je necujan, i ne prelazi 55*C pri Prime-u (quad prime).
Daleko od toga da ne mozhe! Samo kuciste mora biti provetreno (mislim... ajde😉

Ok, moze, mada sam mislio na pasivno hladjen CPU u pasivno hladjenom sistemu (kucistu) gde eventualno napajanje ima ventilator na malom broju obrtaja pa se sistemom tunela hlade sve bitne komponente, kao ne desktop kucistima brend masina.

Zashto?🙂 stavish samo plochu na sto i ako imash dobro klimatizovanu prostoriju. Niko nije spominjao pasivno hladjeni s775 u KUCJISHTU 🙂

Nazad
Vrh Dno