Šta je novo?

pasivni kuler u laptop

a sto da ne moze?
pa ovo je kuler za mobilne procesore, trebalo bi da moze, mislim da ima mesta jedino d li su srafovi na istom mestu, a trebali bi jer je taj socket.
jedino sto je moj socket 988b rPGA a ovde pise samo 988b

pa ne bih bas da probavam napamet, jer je lap kupljen juce :D
ali mozda je neko probavao, mislim cemu onda sluze ovi kuleri ako ne za laptop?
u\gred morao bi da ga razmontiram totalno
4759a89541.jpg

Poslednja izmena:
aha uh. za mini desktop varijantu..??
hm pa onda za notebook ne postoji nista osim od original proizvodjaca?
uzas, koji slepci pa kako to prave laptopove, to je sistem od pre 10 godina maltene, nista nisu novo smislili?

hehe onda imam dva ventilatora koji zuje.
inace komp je hladan kao spricer, samo zuji non stop i dok je idle, a speedfan ne registruje fan.
hp i njegovo jadno resenje hladjenja. jedino sto je ovaj probook stvarno izradjen super, aluminijum, ali mislim da cu ga zameniti, za recimo thinkpad cuo sam da su oni tihi.

Nisu ni ThinkPadi nesto ekstra tihi. Ajde recimo ovi T520 su i ok, ali je kod Lenova problem sto im je cooler iz jednog dela, pa kosta 60 eur kada ti crkne ventilator jer se menja i bakar sa njim.

Kod HP-a mi se cini da moze da se menja samo ventilator.

hvala za info milanbb
mislio sam na edge e520 posto mi je u tom cenovnom rangu. thinkpadovi imaju neki programcic za kontrolu obrtaja pa bi trebalo da im je taj noise management bolji malo?

jesi tii proverio da li postoji noviji bios za tvoj laptop? da ga malo utisa...

mada probooci generalno nisu bas tihi...

ma kao ni vecina HP-ova. ne verujem da bi bios pomogao jednostavno imaju bucni ventilator

ima li neko link neki za modding, zar niko nije budzio kuler u laptopu?
ipak necu da manjam makinu jer je dobra i hp je napravio odlican lap, ali eto ima tu falinku da je bucan.

Niko nije kupovao HP, pa nije bilo potrebe :D

http://img263.imageshack.us/img263/6144/11vg1.jpg
http://img117.imageshack.us/img117/5482/10jn6.jpg

Koliko vidim ovde su povecavali povrsinu hladnjaka dodavanjem bakarnih elemenata.

Bitno je proveriti u kakvom stanju je termalna pasta i da li dobro naleze na proc. Koliko sam imao prilike da vidim na raznim C2D laptopima, em je pasta uzas kvaliteta, em je hladnjak dosta tanak. Mozda za pocetak da proveris pastu

Neki laptopi imaju kontrolu obrtaja ventilatora vezanu za opterecenje procesora, a ne za stvarnu temperaturu pa mozes i to da proveris... ima na forumu i tutorijal kako undervoltovati procesor i time smanjiti zagrevanje.

Eto, pocni odatle...

tnx za linkove, ali cu malo teze naci te bakarne elemnte jedino kao sto sam i mislio da podebljam pasivni ispod ventilatora i stavim tanji vent kao iz prvog posta.
kontrolu obrtaja radi bios sa nekim posebnim hp kontrolerom koji je nepoznanica za sve programe za kontrolu obrtaja.
da undervoltujem cpu ne pada mi na pamet, jer ne verujem da bih time ista postigao jer evo npr veceras mi ide samo mp3 sa playera vec dva sata a vent samo radi ne staje.

Vrh Dno