Šta je novo?

pasivni cooleri

mickotomic87

Cenjen
Učlanjen(a)
31.08.2010
Poena
159
Imam nekoliko malih pasivnih coolera koje hocu da stavim na memoriju na grafickoj karti... Problem je u tome sto ne znam sta da stavim kao podlogu, termalna pasta ne pomaze jer se ne moze zalijepiti... Sta moze da se uradi???

Hm to jeste resenje, ali gdje ovo nabaviti???

Posebno adhezivnu traku ces JAAAKO tesko da nadjes kod nas.Obichno se prodaje u paketu zajedno sa pasivnim kulerima a i to odavno nisam video (bar ne u NS-u).

Postavi oglas pre ces je naci kod nekog forumasa nego u prodavnicama.

Poslednja izmena:
Pogledaj po radnjama elektronike u kraju, ono kondenzatori, tranzistori, diode... bonda elema, partnera...

Ako baš nikako ne možeš da nađeš ima indijansko rešenje, namažeš sredinu čipa sa malo paste, nemoj da preteraš ni slučajno, a ćoškove ostavi slobodne. Na ćoškove ćeš posle da staviš po pola kapi gel super-lepka, najbolje ga prvo istisni na nešto pa nanesi pažljivo čačkalicom, zatim pritisni nečim ne preterano teškim i ostavi preko noći. Nemoj da preteraš s lepkom da se ne bi desilo da otkineš štogod kad budeš skidao, takođe ovo nije dobra varijanta ako ti je grafička još pod garancijom.

Ja cu ti odma reci , nema sanse da nabavis ovo djubre :( nazalost jedino ako imas jake veze u nekom servisu da ti to neko ostavi sa strane . Naime tragam za ovim cudom vec 5 meseci kako bi zamenio pastu na grafikama 8800ultra dok nisam poludeo i prodao grafike kupio druge i odustao od ove gluposti , znaci mozes da je kupis kao industrisku to je 8x 1x1m kosta oko 500e smesno!!

Ili da uzmes pastu tu gumeniranu koja je lepljiva a ujedno i dobar provodnik ali i onda kosta ako sam dobro zapamtio 1g 10e stim da ti to nece biti dosta znaci trebaju ti bar 2.....

Izgleda da ce morati da se napravi eksperiment sa lijepkom... :))

Na sta li ce to da lici? Bolje nadji pravu stvar lepak ne provodi toplotu.

Nemam predstavu gdje da nadjem to... jedino da kupim nove coolere koji vec imaju to...

Arctic Silver Premium Silver Thermal Adhesive moze da se nadje kod nas, ali nije jeftin.

Imam nekoliko malih pasivnih coolera koje hocu da stavim na memoriju na grafickoj karti... Problem je u tome sto ne znam sta da stavim kao podlogu, termalna pasta ne pomaze jer se ne moze zalijepiti... Sta moze da se uradi???

Kako bre nece da se zalepi??!
Jeftine termalne paste znaju toliko da stegnu tokom vremena, da nikako ne mozes da odvojis cooler i procesor, dva noza sam slomio pokusavajuci da odvojim box od semprona 2800+....

uuu brate izadje skuplja pita nego tepsija... :)

Nazad
Vrh Dno