Šta je novo?

pasivni cooler za 9550?

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
el ima? el moguce uopshte?

mislim da kartica connect3d ima pasivni hladnjak , a mozda ijos koja , inace moguce je naravno da se promeni i na bilo kom drugim . Ja sam upravo kupio sapphire radeon 9600 koja je sa pasvinim ovecim hladnjakom , ... Pozdrav

SumAnuT je napisao(la):
el ima? el moguce uopshte?

Naravno. Ja imam tog Connect3D-a sa pasivnim i radi na 450MHz bez ikakvih anomalija i zakucavanja. :wave:

Ja imam MSI 9550 SE (dobro de, znam, morao sam da kupim gotovu konfiguraciju i nisam mogao da biram grafičku) i ona ima pasivni kuler. Testovi pokazuju da može silno da se OC, ali ja se ne usuđujem, taj mali kuler mi ne uliva neko poverenje.

Gigabyte 9550 ima pasivno hladjenje. Sad mi je u kompu, na 420Mhz, moze i malo vise.

Imam obicni saphire 9550 sa ventilatorom i !neonkom! (nfs underground uzivo). Nemam pojma na kojim frekvencijama rade jezgro i memorija, a interesuje me kako ste overklokuju graficke. Od iskustva sam naoruzan promenom mnozioca u biosu za procesore i to je sve.

Prvo skimi program AtiTool i neke modovane drajvere za Ati (DNA ili Omega) onda se klokuje kroz Attool gde su ti defaultne vrednosti one koje se pojave kada prvi put ucitas program. I vazna stvar! Ne diraj ono sto ne znas cemu sluzi, narocito u AtiToolu.

topuz je napisao(la):
Prvo skimi program AtiTool i neke modovane drajvere za Ati (DNA ili Omega) onda se klokuje kroz Attool gde su ti defaultne vrednosti one koje se pojave kada prvi put ucitas program. I vazna stvar! Ne diraj ono sto ne znas cemu sluzi, narocito u AtiToolu.

tj. mani se toga...

E pa j*bo ga ti... Prvo pitas kako da klokujes i ja ti kazem, a onda kazes da te to zapravo ne zanima nesto previse... I ljudi, bre, koristie search!

Sto bre psujes. Nisam rekao da me ne zanima, naprotiv! Skinuo sam sa neta Omega drajvere, AtiTools i AtiTweaks, samo ne smem da probam. Da imam kintu kupio bih dve 6800 ultra, povezo ih u SLI i ne bih se zaj*bavao sa 9550! Ali ovako moram da o\c, a problem je sto ne znam, a ne sto me ne interesuje! Pa nisam se rodio naucen. A znajuci sebe sigurno cu nesto sprziti (tako je dosad uvek bilo, jednom sprzim, ali posle znam sta treba da se radi - "iskustvo je tezak ucitelj; prvo da test pa onda lekciju", rekao je neko). E vidis u ovom slucaju ja bih uradio test, ali ne bih imao para za lekciju. I nemoj da se ljutis. Evo ja se izvinjavam sto sam ti iritirao mozdane vijuge, i obecavam da cu javiti rezultate overklokovanja, jednom.
Pozdrav

:wave: peace!

Poslednja izmena:
ok! ;->

Vrh Dno