Šta je novo?

Pasivna ili ultra tiha VGA do 60E. Koja?

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
765
nije bitno da li je crvena ili zelena ;)

unapred hvala!

edit: mozda ovako nesto?

Poslednja izmena:
Pa evo ova iz potpisa 7600GT da nije pocela da crkava nikada je ne bi promenio. Kuciste mi je uvek otvoreno :)

Koliko je ova stvarno tiha? I da li moze da joj se regulise RPM za kuler iz software-a, da ne uzimam alat u ruke ;)

Prema tuđem iskustvu, neće biti potrebno raditi ništa po kartici ... najbolji model iz familije HD4670 što se tiče aktivnog hlađenja i tišine.
Opcija je još i Sapphire Ultimate koji ima tvornički pasivni hladnjak, ali DDR4 model bih svakako imao kao prvi izbor.

BTW, kod mene je obični Sapphire + Accelero S2 skroz pasivno, i temperature u igrama nikad nisu dostigle 60°C, dok se u idlu kreću oko 40-43°C. Najbolja kartica ikad što se tiče performansi i pasivnog hlađenja :).

Slicnu nabavku planiram kao Terza stim da bih najradije uzeo nesto ajci model u rangu od oko 100Eur .

Jel ima nesto slicno kao ovaj Sapphire 4670 ali da je 4770?

Ako dorbo vidim u pitanju je isti kuler kao sto je i na modelu 4670 sa Terzinog linka ka Itsvetu?

Pretpostavljam da bi takav 4770 bio jednako tih kao i postojeci 4670model?

Evo danasnje vesti sa Bencha,ovaj novi Ac kuler deluje josh veci...

http://www.benchmark.rs/Benchmark-v...ta-sa-Arctic-Cooling-rashladnim-sistemom.html

Još jedna Sapphire karta sa Arctic Cooling rashladnim sistemom
Postavljen: 02.09.2009 u 08:09
Nastavljajući saradnju sa kompanijom Arctic Cooling, Sapphire Technology je najavio novu grafičku kartu sa njihovim Accelero L7 kulerom. Pored prisustva efikasnijeg i tišeg Accelero L7 kulera, 'New Edition' Radeon HD 4670, kako glasi oznaka ove karte, raspolaže sa 320 Stream Procesora, 128-bitnim memorijskim interfejsom, kao i sa 512MB / 1GB memorije. Podržani su DirectX 10.1 and CrossFireX, kao i D-Sub, DVI i HDMI izlazi. Nove karte imaju radne taktove GPU-a i memorije od 750 MHz i 2000 MHz, respektivno. Očekuje se da će njihova cena na evropskom tržištu iznositi oko 60 evra.

Poslednja izmena:
Jesi kupio ovaj Sapphire na kraju? Deluje interesantno zbog tog kulera, verujem da je ultra tih, jer nema potrebe da se vrti brzo, a i cena je lepa. Ja se nešto razmišljam, uzeću nešto da teram dve tri starije igre koje volim da odigram ponekad, ali na 24" :) Ova 4670, ili MSI 3850 OC, verujem da je ova tiša, hladnija i manje troši, dok je 3850 malo jača u toj rezoluciji, ali ne znam kakva je sa grejanjem i kakav je taj fan...

Nisam, jos uvek vozim ovu sakatu iz potpisa... Mislim da je mozda pametno pojuriti ovu 4770 sa AC kulerom, nadam se da ce tih da bude... Pitanje: da li 4770 moze da kontrolise RPM ventilatora u odnosu na opterecenje? Recimo ako samo radim 2D, surf, film, TV, ne treba mi nasviran ventilator...

Meni se ipak više dopada 4670, ne traži dodatno napajanje, samim tim znači da se manje greje i manje troši, plus ima direktan HDMI/DVI/VGA na karti, znači ne treba nikakav konverter i slično ako hoću da povežem DVI monitor i HDMI plazmu, a i cena joj je fina, ~60€, naspram ~90€ koliko košta 4770...

New edition s DDR3, i to onim od 1600(800)Mhz :).
Mislim da se stari moldel ipak više isplati, a izgleda da je EOL (počistili zalihe DDR4 ??).

Poslednja izmena:
Do 60e vec pomenuti Sapphire 4670 je odlican izbor. Narocito ako se trazi nesto sto se ne greje mnogo i moze se lako/tiho hladiti.

Do 100e definitivno bih odabrao 4770 ako se trazi tiha/hladna kartica koja ne trosi mnogo. Pojavila se kod nas i Asus Formula verzija koja je malo skuplja, ali po meni i vredi. Asus je u startu u prednosti zbog softvera, mnogi su flesovali Asus BIOS na ne-Asus kartice. Formula varijanta je jos malo bolja makar na papiru. Na linkovima su testovi i jedne i druge sa istog sajta, poredjenje i sl.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2392
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2426

Poslednja izmena:
Vrh Dno