Šta je novo?

Pascal I Java, Resenje?

bubikaj

Čuven
Učlanjen(a)
07.10.2002
Poena
604
Pošto sam nedavno poceo da ucim Paskal a nisam imao prilike da se susretnem sa programskim jezicima, da li bi neko bio voljan da reši ove zadatke kako bih imao prilike da vidim kako se rešavaju ovakvih tipovi zadataka a sve to mi treba za ispit...?

PASCAL:

1.) Program obradjuje datoteku RADNIK ciji slog sadrzi podatke o MB radnika, imenu i prezimenu, šifri radnog mesta i broju bodova.

Program prikazuje izborni meni i na osnovu izbora omogucava:

- dodavanje novih slogova

- prikaz izabranog sloga po rednom broju sloga

- listanje cele datoteke ili

- kraj rada programa sa porukom o tome.

2.) Napisati program za obradu rezultata takmicenja u matematici. Ulazni podaci su:

- ukupan broj takmicara (maksimalno 200)

- redni broj takmicara

- ime i prezime

- broj osvojenih poena.

Program treba da izda listu rezultata sortiranu po abecednom redosledu prezimena i broj natprosecnih rezultata ove godine.

-------------------------------------------------------------------------------------

JAVA:

1.) Formirati klasu Matrica koja opisuje matrice celih brojeva dimenzije MhN. Definisati metode unos, ispis, maksimum, srednja vrednost matrice. U glavnom metodu formirati dve matrice kao dve instance klase Matrica i utvrditi koja ima vecu srednju vrednost a koja maksimum.Ulaz testnih podataka je sa tastature.

2.) Radna organizacija proizvodi i plasira sopstvene proizvode, ali plasira i proizvode drugih proizvodjaca koje naziva gotova roba. Podaci koji se prate u aplikaciji su:

- podaci o proizvodima: šifra proizvoda, naziv proizvoda, jedinica mere, cena, kolicina na lageru, minimalna kolicina na lageru

- podaci o gotovoj robi: šifra robe, naziv robe, jedinica mere, kolicina na lageru, minimalna kolicina na lageru, šifra dobavljaca.

- podaci o ambalaži: šifra ambalaže, naziv ambalaže, jedinica mere, cena, kolicina na lageru, minimalna kolicina na lageru, šifra dobavljac

- podaci o dobavljacima: šifra dobavljaca, naziv dobavljaca, adresa

Aplikacija magacinskog poslovanja obezbedjuje unos i prikaz stanja u magacinu i listanje spiska onih proizvoda cija je kolicina na lageru pala ispod minimalne.

U slucaju gotove robe i ambalaže treba kreirati narudžbenice za odgovarajuce dobavljace kojima se dopunjuju do minimalnih kolicine na lageru. Unos testnih podataka je sa tastature.

Hvala Vam unapred...

e pa mnogo trazis... mislis da bi ti neko "poklonio" svoje znanje tek tako... uzmi neko stivo pa sam polako kreni da ucis

Rage against The mAchine je napisao(la):
e pa mnogo trazis... mislis da bi ti neko "poklonio" svoje znanje tek tako... uzmi neko stivo pa sam polako kreni da ucis

Od momka od 15. godina nije se drugaciji odgovor ni mogao ocekivati, Marko, decace iz Valjeva :d Hvala na trudu, verovatno ce neko znati i hteti da mi pomogne.... a nadam se da Aleksandra Sh. i dalje tvrdi ono sto tvrdi. :wave:

nemam petnaest godina, jel ukoliko znas da racunas znaces da imam preko 16, skoro 17. mada to sad nije vazno, samo sam hteo da kazem da niko nece da se bakce za dzabe toliko vremena, a to ne zavisi od godina. npr vrlo rado bih ti pomogao (ukoliko mogu) da je u pitanju jedan deo programa i sl. ali da ti neko napise ceo program to je vec problematicno, tj. ako ti mislis da je to tek tako onda ***. zbog toga su ljudi smislili knjige iz kojih se uci. ja sam naucio pascal, delphi, php iz istih. ali ne bih da se svadjam jer to ne vodi nikud...

Rage against The mAchine je napisao(la):
ali ne bih da se svadjam jer to ne vodi nikud...

Jos kako vode...one razvijaju covekov intelekt i teraju na razmisljanje... :smoke:

@bubikaj

Pazi, ovo su prilicno kompleksni zadaci (programi) i za njih treba utrositi dosta slobodnog vremena, a njega je tesko naci. Vecina ljudi ovde je stalno u pokretu i zivi 100 na sat. Sa te strane, ne mozes ocekivati da ce ljudi da se pretrgnu da bi tebi uradili zadatke. Covek ti je dobro rekao.....knjigu u sake i uci. Tvoj je ispit, tvoja je obaveza.....
Sa druge strane ne slazem se sa "Rage against The mAchine" kada kaze da ti niko ne bi poklonio znanje. Ima puno dobrih ljudi ovde. To sto on tezi da svaku svoju iskru znanja naplati to je druga stvar. Ali ako tako postavis stvari, ceo forum postaje paradoks jer u tom trenutku ljudi prestaju da pisu postove. Svi zele da znaju, niko ne zeli da podeli znanje...

P.S.

Pogledaj na www.puskice.co.yu Moze se desiti da tamo ima nekih slicnih programa.....

nisam bukvalno mislio da podeli znanje. pa da tako mislim koji djavo onda trazim ovde na forumu? mislio sam samo i jedino na pisanje celog ovog programa, jer ipak je to malo tezi posao i zahteva dosta truda. ukoliko bi "bubikaj" dosao na forum sa jednim primerom procedure, pa dao kod iste, i rekao: nesto ne radi u ovm kodu. mozete li mi reci sta bi moglo da bude? onda ok.. ajde da razmislimo i da vidimo sta tu nije u redu. ali da mu neko napise ceo program, to vec prelazi u domen slavnih "malih oglasa".

i samo da se zna da sam dosada napravio 3 sajta, a da nisam trazio ni dinara. takodje redovno servisiram drugima racunare, pa i to ne naplacujem... toliko o mojoj teznji da naplatim svaku iskru moga znanja.

sto se tice dobrih ljudi, ok, ima ih, ali sam si dao moj odgovor:

Pazi, ovo su prilicno kompleksni zadaci (programi) i za njih treba utrositi dosta slobodnog vremena, a njega je tesko naci. Vecina ljudi ovde je stalno u pokretu i zivi 100 na sat. Sa te strane, ne mozes ocekivati da ce ljudi da se pretrgnu da bi tebi uradili zadatke.

Dobio sam resenja za oba zadatka iz Pascala na nekoj drugoj strani, pa ako nekom treba neka "Viče" :) sada mi je lakse jer vidim metode kodiranja i upotrebe odredjenih procedura.... treba mi još za Javau....;)

Da posto si istu poruku kopirao na sve moguce forume na kojima postoji verovatnoca da dobijes pomoc...:)
Sve jedno, za paskal sam mogao da pomognem, ali nisam imao vremena, a za Javu nemogu :(

poz.

naravno... :) neophodno mi je pa zbog toga sam to i uradio, veca verovatnoca da cu dobiti resenje...:) ali sam rad da podelim sa drugima :) Potrebno mi je za javu isto... :(
A to sto sam dobio mi je doista puno pomoglo i Hvala im!!!

Nazad
Vrh Dno