Šta je novo?

Partition Magic 8 problem

milanm2

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2007
Poena
304
Kad pokrenem Partition Magic javi mi poruka kao na slici u prilogu.Sta da radim?Hitno moram da napravim jos jednu particiju.Jel postoji neko drugo resenje.Skinuo sam Hiren's boot,ali ne znam sta s njim.Jel treba da naresem image fajl na disk?Jel ima neka podesavanje prilikom rezanja da bi posle mogao da se butuje sa diska.
Hvala svima unapred.

Prilozi

• sshot-1.webp
    sshot-1.webp
    22.8 KB · Pregleda: 55
Narežeš ISO fajl i dobiješ butabilni disk bez ikakvih dodatnih podešavanja.
Ako prilikom butovanja sa tog CD budeš imao problem sa učitavanjem drajvera za CD ROM, promeni u BIOS-u postavke za EIDE / SATA kontroler sa "ENHANCED" na "COPMATIBLE" (možda su ovi termini u tvom BIOS-u drugačije definisani)

PS
Ako planiraš da instaliraš Vistu onda je PM 8 veoma loša ideja!
Najbolje je da particionisanje diska uradiš tokom instalacije sa raspoloživim OOB ("Out Of The Box") alatima. Kreiraj samo primarnu particiju, na nju instaliraj Windows i posle iz Windows Computer Management Console obavi ostatak posla oko particionisanja / formatiranja preostalog slobodnog prostora...

Poslednja izmena:
Stvar je u tome sto je na C particiji imam Vistu a na D XP.Sada bih zeleo da napravim jos jednu tako sto cu ove dve da smanjim.Vista ima alat koji mi ne dozvoljava da smanjim vistinu particiju ispod 50Gb(a meni je ceo hard 100GB).Sta da radim?

Digni xp, pa iz njega odradi posao, i ja imam dva sistema tako isto je deljeno pm 8, znaci digni xp,ako ti program ne radi lepo reinstaliraj ga i ne bi trebalo da bude frke...Kod mene je kad dignem XP, on C: tj. C je onaj sistem koji je aktivan,ali da znas,ako nisi radio tako uvek XP treba da gledas da instaliras prvo,onace je dosta komplikovanije, probaj pa javi sta si uradio...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno