Šta je novo?

partition magic 7

• Začetnik teme Začetnik teme sinke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Jer istina da ako se pokrene PM kad vec imas instaliran sistem i sve ostalo pa hoces da izdelis disk da ce ta operacija da se radi ako ne i vise od ceo dan, dobro mozda ne bas ceo dan ali uzasno dugo ? Razmisljam nesto da ga izdelim da instaliram XP na drugoj particiji ali mi rece kolega da cu se nacekati ako to pokusam. Radio sam na suvo dok nema jos particija onda nije problem ali ovako nisam.

Lazu te .
U pitanju su sati, a ne dani. Probano na diskovima do 60GB, na vecim, ne znam.

I dalje stojim iza tvrdnje da je program ****** i da ga nikad necu koristiti !

Valjda je u starijim verzijama bila ona opcija za proveru bad sectora pa je ona znala da prolongira proces, ali ne baš dugo na bržim diskovima. Uglavnom ja sam jednom kod drugara delio disk na particije pomoću PM6 i na njegovoj dosta slaboj mašini (XCell2000 + Celly400) to je trajalo jezivo dugo! Na kraju sam, pošto sam ceo dan bio kod njega i smorio se neviđeno, jednostavno škljocnuo reset, startovao FDisk i napravio mu particije uz gubitak oko 10 giga muzike sa druge particije...
Kod mene na ATA100 7200 disku taj proces nije uopšte toliko dug i nikada ni u jednoj varijanti nije prešao 1h, opet zavisi i od toga šta imaš na particijama...

Na masinama preko 1Ghz i diskovima na 7200, u pitanju su minuti.

PM7 je jedan od najboljih i najmocnijih programa ikad napravljenih. Najduza operacija koju sam sproveo sa njim trajala je mozda 20-30 minuta, ali je radio nekih desetak operacija za redom, bilo je u pitanju kompletno zongliranje svih particija na disku, premestanje, smanjivanje jednih, povecavanje drugih itd itd.

Jedina za sta nije "Bogom dan" je inicijalno formatiranje i particionisanje novog diska, odnosno "ciscenje" prostora za instalaciju novog OS-a, za sta je fdisk i dalje tata...

Za takve poslove sluzi PM4.Podigne se sistem sa diskete i pokrene PM4 sa diskete i posao se uradi brze nego sa fdisk-om.

Moze i PM7 da se digne sa diskete i daleko je mocniji od starog PM4.

meni je juche

kod ortaka koji ima cely500,256sdram i aopen bx plochu pravljenje particije od 6giga uz pm7 trajalo svega 7min,dok mi je kuci na p3 866 trajalo skoro isto pravljenje particije od 8giga
uzmi pm7,necesh se zezati sa drugim stvarima

Alexandar je napisao(la):
Moze i PM7 da se digne sa diskete i daleko je mocniji od starog PM4.
Naravno, naravno moze PM7 i to, ja sam samo malo staromodan sto se tice tih pre-OS DOS operacija, pa otud moja gornja primedba o fdisk-u...

Trenutno, ne znam za nizta mocnije od PQ 7, ako neko zna neka mi javi !

mocnije ne znam, ali mnooooooooogo pouzdanije - fdisk!

Miroslav je napisao(la):
mocnije ne znam, ali mnooooooooogo pouzdanije - fdisk!
E tu si u pravu 900%. Iako ne toliko User Friendly ipak je to izuzetno mocna (a mala) alatka. Ja imam PM 7.0, stvarno su potrebni minuti (xp1700@200+, 256 ddr)...

Konstatacija da je PM jedan od najjachih programa ikada napravljenih...
Samo pazi,u nespretnim rukama moze biti veoma opasan!boom boom boom

septimus je napisao(la):

Na ovo sam mislio kad sam rekao da ga nikad necu koristiti , jedan lik mi je zgadio program svojim tripovima i neumecem .
Sad kad donese HDD moj Win XP ga prepozna kao PIO mod i kopiranju nikad kraja to sam vec rekao jednom ali da ponovim i pitam mogu li mu srediti nekako disk bez formatiranja (pomerao je partricije par puta) ?

Ser_Zile je napisao(la):
Sad kad donese HDD moj Win XP ga prepozna kao PIO mod i kopiranju nikad kraja to sam vec rekao jednom ali da ponovim i pitam mogu li mu srediti nekako disk bez formatiranja (pomerao je partricije par puta) ?
???
Kako sistem prepoznaje disk ne bi trebalo da ima nikakve veze sa tim sta je na disku ili kako je disk formatiran i/ili particionisan. Verovatno ti na toj grani gde ukljucujes taj disk nije ukljucen UDMA if available, bilo u samom Win-u, bilo u BIOS-u...

septimus je napisao(la):
Pa to stvarno trebaju da budu MNOGO nespretne ruke 😀
Kao prvo onaj interfejs sa onim crtanim coveculjcima je toliko jasan i pregledan, i deca bi se (trebala) snaci...
Kao drugo PM dolazi sa neverovatno dobrom i detaljnom literaturom u nekoliko velikih PDF fajlova, samo treba imati stpljenja i procitati ih, a ne praviti se previse pametnim, u stilu "ma ne treba to meni"...

Povezem ga na primari slave gde drugi HDD-ovi rade bez problema .
I bas ima MNOGO nespretne ruke a pdf nezna cime se otvara tako da veruj mi da je on kriv sto ga Win tako prepozna , nemoguce je ukljuciti DMA a tom djubretu sem kad je master .

AMA LJUDI, MORAM DA VICEM!!!

PM vam *****e disk posle 2 do 3 particionisanja, tj, dogodi vam se ovo sto je Ser_Zile naveo. disk krene da radi u UDMA modu, i polako pada dok ne ode u PIO!

ovo je provereno, licno sam 2 puta probao na cistu masinu i ta stvar se dogadja!

nemojte koristiti PM ako boga znate

Ja sam ga koristio i kako sad da provjerim koji mi mod koristi?

Miroslav je napisao(la):
AMA LJUDI, MORAM DA VICEM!!!

PM vam *****e disk posle 2 do 3 particionisanja, tj, dogodi vam se ovo sto je Ser_Zile naveo. disk krene da radi u UDMA modu, i polako pada dok ne ode u PIO!

ovo je provereno, licno sam 2 puta probao na cistu masinu i ta stvar se dogadja!

nemojte koristiti PM ako boga znate

Na zalost moju i svih nas ovo je tacno!🙁
Ali moram da priznam da sam to primetio tek sa verzijom 7 i od kada su HD-ovi poceli da bivaju drasticno veci (po kapacitetu)-mada ovo drugo mozda nema veze sa zivotom.

:wave;

Kao sto je drapin i rekao nema logike da formatiranje/particioniranje ima ikakve veze stim kako sistem prepoznaje disk.
Ako niste sigurni, skoro svaki proizvodjac HDD-a ima program sa kojim mozete podesiti u kojem modu disk radi, znaci ako je otisao npr. u PIO4 sa ovim programom ga opet vratite u UDMA.
Da je ovo sve istina davno bi vec oni izdali neku zakrpu za njega.
A dotle PM7 rulez!!!!!!

Matthias je napisao(la):
Kao sto je drapin i rekao nema logike da formatiranje/particioniranje ima ikakve veze stim kako sistem prepoznaje disk.
nema logike ali je ipak tako. ja ti kazem, cista masina, instaliram os, instaliram pm, prmenim jednom particije, promenim drugi put, ode mod diska u pio. plus sto nece da radi na raid kontroleru u win2000 i xp.

Josh uvek sam pristalica fdisk-a i format.com-a 🙂
tako da mislim da PM ne valja nista ....

Born2Kill je napisao(la):
Josh uvek sam pristalica fdisk-a i format.com-a 🙂
tako da mislim da PM ne valja nista ....
Aman covece, pa ubismo se ovde objasnjavajuci da to nisu programi iste namene !!!
Ajde pokusaj sa fdisk-om i format.com-om da smanjis E: za 1,2GB i premestis je na 10-ti GB diska a ispred nje da ubacis D: koji si prethodno povecao za 3,3GB i koji je bio na 25-om GB diska i napravis usput jos jednu Linux particiju na slobodan prostor koji ti preostane izmedju D: i C: !!! 😀

(ovo sam lupao bez veze, mogao sam da izmislim bilo kakvu "smrt" operaciju...)

drapin je napisao(la):
Aman covece, pa ubismo se ovde objasnjavajuci da to nisu programi iste namene !!!
Ajde pokusaj sa fdisk-om i format.com-om da smanjis E: za 1,2GB i premestis je na 10-ti GB diska a ispred nje da ubacis D: koji si prethodno povecao za 3,3GB i koji je bio na 25-om GB diska i napravis usput jos jednu Linux particiju na slobodan prostor koji ti preostane izmedju D: i C: !!! 😀

(ovo sam lupao bez veze, mogao sam da izmislim bilo kakvu "smrt" operaciju...)
A zasto ,u vremenu XP-a i Windowsa 2000, ne konvertujes disk iz basic u dynamic i sve to,i jos mnogo drugih stvari, radis iz Windowsa?

Nazad
Vrh Dno